Monday, August 22, 2011

Wedding Review: Candy Buffet & Penyeri Majlis

1) CANDY BUFFET AREA

ni set up area candy buffet ms wedding i hr tu...simple je kan??? hehe...ekceli bkn susunan cmni yg i nak, tp ntah cmne adik i arrange jd cmni...yg hujung skali dlm bakul kaler brown tu cuppies yg dah siap pack sbnrnye...x muat nk letak atas meja ni...canister, jar, bowl n glasses tu semua pakai yg dh sedia ada kat rumah je....jimat kn??? hihi

signage ni pulak i DIY je...print sendiri sudeyyy~

kwn2 adik i yg baik hati tlg masukkn candies dlm balang...

ni la hasilnye bila dah siap *SILA ABAIKAN TISU & PISAU KALER PINK TU*....ada jelly, sumi, lolly pop, cloud 9, rain drop biscuits, kacang kuda, kuih siput, cuppies n byk la lagi...utk tiap2 jenis candy ni, kitorang bajet utk 500-1500 org makan...alhamdulillah cukup sampai ke ptg semua candies ni...


2) PENYERI MAJLIS

kitorang jemput anak2 yatim kul 11.00 pagi...saje invite awal2 sbb taknak nnti serabut dgn guest yg akan dtg 12.00pm...so byk masa la nk layan anak2 yatim ni...

wedding i hari tu takde PA system bagai...my parents kurang suka dgn background yg bising time org kawen...so jemput kumpulan nasyid je...jiwa pon tenang & tenteram je (^_^)

my mom ada panggil kumpulan burdha utk serikn majlis hari tu...group ni semua budak2 yg nyanyi dgn musical diorang...waduhhh merdu sgt suara diorang tau...x nyesal amek diorang...hehe

ohhh x lupa juga kat para tetamu yg dtg hari tu...masyaAllah sgt2 ramai yg dtg...10 biji khemah yg dipasang tp still ada yg terpaksa mkn kat tepi2 jln...

THANKS SEMUA, ALHAMDULILLAH (^_^)

27 comments:

UyaRayza said...

merihanye nana hehehe..best2..kreatif tau nana nie hehhehe..ape lagi ble start bukak servis nie hehehe

UyaRayza said...

merihanye nana hehehe..best2..kreatif tau nana nie hehhehe..ape lagi ble start bukak servis nie hehehe

intan said...

wah nana, meriah giler wedding u..hehehehe. 10 khemah tu~

~ NANA ~ said...

i x kretif sgt la dear...juz lg suka DIY sbb puas hati...hihi

LisaLisut said...

mak i pn ckp takyah la ade nyanyi tu.kalau nk pa system kene psg nasyid je.haha.dia ckp bingit.kalau selawat2 kan tenang je..hehe.tp i still come up with my own songs.tak burn2 dlm cd.kene make sure takde yg bingit2.yg tenang2 pye lagu je.haha.yg penting ade lagu raya ;p

kata kawin masa raya kannn.hahaha

LisaLisut said...

10 kanopi n tak cukup? my god.mmg meriah.hehehe

e k i n ♥ y u s r i said...

xde candy buffet...
mama xnak...
mama ckp nnti berterabur je

Nadya Zahid said...

comel la u....

Fariza said...

comelnya :)

rara pinkmafia said...

wahhh meriah beshnya =)

kaklong said...

ye la sgt meriah...kak long turut rasa gembire baca entry cik puan nana semua..sepanjang majlis kan..;)

Cik Zimie said...

kreatif3x.nak cakap byk2 kali.hihi btw 10 biji khemah??ramainya jemputan.meriah gila majlis u ni!!!;)

K.I.N.A said...

bagusnye jemput anak2 yatim..thumbs up nana!

cik asam jeruk said...

meriahnye wedding nana..dah la sume d.i.y.sgt kreatif. n plg bagus skali, first time cikasamjeruk tgk org jmpt anak yatim. semoga Allah merahmati :)

cheQmOomOo said...

:)

ctmah said...

mmg awesome la u dear..really like it :)

aTy _faRed~ said...

dulu mase wedding ai pon.. plan nak panggil nasyid macam tu...tapi tak dapat nak arrange...sebab idea last minit..n derang pulak bercoti raye..[kawen waktu raye]..:)

Miss Sunshine said...

nana... bestnya wedding.. tengok gambar pun dah tahu meriah... nana, ida datang kenduri nana tak?

amy fahmi said...

mesriahnye wedding nana. best gilerrrrr. amy adore la kenduri yg ada budak2 tahfiz, nasyid, anak yatim sume tu. rasa majlis tu lebih diberkati. :))

Gadis said...

wah bestnyerrr..meriah betul majlis nana...=)

Cik Lijah said...

nana....bagusnye jemput anak2 yatim sekali....suke..!!

mm transparent canopy ke tu nana?? nampak canteks okeyh...pasni review canopy plak...hehe

Renee Meow said...

waah meriah...!! murah rezeki u alls panggil budak2 anak yatim.. :)

Cik Emie said...

meriah btol ur wedding nana :) i suke wedding meriah2 gini rmai org dtg :)

Mia-Ina said...

lengkap & teratur jemputan tetamu..bgs ;-)

nida-razak said...

meriahnya nana...alhamdulillah..semuanya lancar.. =)

erin moshimoshi said...

wahhhh seronok nye ade anak yatim .. berkaat kan semua nie .. candye je xde kuih pon syg

mizzura said...

napalah orang bernama nana ni rajin sangat...baju, buffet, layah semua buat sendiri.. cemburu dengan masa nana tu :-)

|MERDEKA-RAYA Kita!!|