Thursday, August 4, 2011

Wedding Review: Make-Up Artist (MUA)

hai ols~ today nk review pasal MUA masa wedding i hari tu...

1) AWIN SEINDAHWAJAH

ni masa MUA tengah siap2 kan i utk majlis reception...sila abaikn lobang hidung i yg nmpk sgt besar tu...hahaha...MUA tu ckp nak mekapkan mata i sgt susah sbb besar sblh...hohoho...utk sanding hari tu, i request nak mekap yg nmpk fresh, bula mata palsu taknk mcm rozita che wan tu, tak ubah muka asal i & ala2 mekap bienda kawen masa pakai baju gold tu...

haaaa ni la hasil dia bila dh siap...i suka gila dgn make up ni, kalah aida gadis melayu yuu ols~ hahaha mampush la kalo aida baca ni...well, saje nk buat u ols menyampah sket di bulan puasa ni...kekekeke~

ni pulak bila dh touch up utk pegi outdoor photoshoot...lipstick tu i mintak pekatkn sket...nmpk flawless je kan muka i bila da mekap??? hehehe....overall, seindahwajah is highly recommended!!! tak rugi woooo~ nk tau harga, email quotation kat kak awin sendiri la yer (^_^)


2) RUZITA BRIDAL

aiyyoooo nmpk lagi lubang hidongku itu *malu wehh*...sila abaikan parut kat muka i tu...utk mlm akad nikah, i amek dgn ruzita bridal kat kemaman ni...dia ni mak sedara kawan i...tau x, i dpt rm300 je utk mekap ni...murah & berbaloi kn??? again, ssh nak mekapkn mata i yg lain size ni...kuikuikui~

ni hasil dia bila dh siap...tp i kurang selesa dgn bulu mata tu coz tebal & berat sgt...nk buka mata pn susah...hahaha...pape pon, i sangat2 puas hati dgn semua MUA tu...

33 comments:

~ mizzAmy ~ said...

chantek!! dua-dua pun chantek ok. tapi kalo kat belah kemaman dah rm300 tuh kira mahal ok. sbb kat sana mekap murah. rm200 mcm tu je tak silap.

Gadis said...

cantik n sweet sgt...

Gadis suke tgk..

murahnyer make up kat sane..
kalau kat jb ni make up mcm tu je dh nak dkat rm500 dah..

huhuhu...^_^

Kisah Qaseh AzRin~ said...

zira da booking kak awin :D yeay...

e k i n ♥ y u s r i said...

sgt suke tudung tue

aNis LeMoN aBu said...

make up nikah u nampak sweet2 je la yang. suka tengok~

yang kak awin buat tu, mmg gorgeous ;)

aTy _faRed~ said...

make-up yang kemas... cantik..nampak natural n flawless..:)

PussyCat said...

everything look nice, ur dress,makeups, scarves and dais! :-)

kitakesitu said...

cantikny nana...da book k.awin jg.hope dpt hasil yg cun melecun cenggini jg.woww x saba.hehe

Hunny Kitty said...

hehehe tak nak mcm RCW la? kalao hubby ai..lagik RCW lagik dia suke...dia la tukang pilih bulu mata pelsu ai selama ini! hahahaha.....

LisaLisut said...

dua2 cantik ok.berbaloi:)

Miss Sunshine said...

yang outdoor tu nampak suuuuuuwweeet sangat... ^_^

amani.. said...

cantik..ske sgt mekap cmni sbb tak mengubah struktur asal muke..hehehe..
btw tuan bdn mmg dh cantik so kalau mkap mmg btmbh cantikla ..

~ NANA ~ said...

thanks korang...penat nk reply satu2...hihi

♥ Kasut Pink ♥ said...

Nana..dedua mabeles.. suke sgt2!

yUmIe said...

ok 2-2 cantik..suke:)

amy fahmi said...

cantik!! suke mekap awin tu. lawa la nana ni..

mizzura said...

antara semua MUA mmg suke mekap awin seindah wajah..hehe..anw, macam tak sempat je nak book dia..n ..bajet jg kot....kikikiki..

R.R.Z said...

cantik!!!

Atiqah Ahmad said...

suka dengan mekap awin. tapi price dia over my budget. so, takpe lah. amek MUA lain jer la. hee~

ciK LyndaWawa igUana said...

saya suka gambar kedua..cantik!

zimie said...

cantik!!lovely.boley dijadikan testimonial utk i pilih MUA utk wedding akan datang.eceyy ;p

farahfatihah said...

lawalah baju sanding kamu..suka!

oshinz said...

bulu mata yang kedua tu sangat meletop.. hehe. sebab tebal kot. tapi dua2 cantik.

teha said...

mase sanding lagi cantekk :)

eyanne said...

mmg super cantekk la!

cheq sue dieyha said...

nana nmpk kurus je pkai baju kaler gold tu tp nana lbh sweeet n anggun mse nk pegi outdoor photoshoot tu!cantik!~

Liyana Aziz said...

kak nana, nampak sangat natural, x de la nampa tebal sangat.. just nice... erk, x sabar nak tunggu MUA make up kan yana... lalalalalalal
^^

iedaurora said...

mate lain saiz? unik la nana... agree with everyone you look adorable!

cikFM said...

ye nana.. kalah aida.. hehe.. anyway mmg cantik...

Adawiyah A.Halim said...

nana cantik sgt!!!..suka...mmg kalah artis k..heeee...suka jgk tgk handbouquet tu...cun sehhh...

veesakura said...

it's cliche, tapi..dah memang u cantik la nana! hehe. flawless gler muke u. tomei3x! :)

Syima Syaz said...

u mmg dah cantik nana.... bagi i make upkan pun still cantik.. tp bila u rasa selesa dgn make up tu, maka u akan jadi double cantik!!!

Schaz said...

canteknye nana!! u looks so princess okay!