Thursday, August 11, 2011

Wedding Review: Pelamin Nikah & Sanding

aiyyoooo entah bila la nk hbs review psl wedding sendiri kn??? mesti u ols boring da kn??? hahahaha...byk lg sbnrnya yg nk review....baju belom lg, veil belom lg, candy buffet blm lg, catering blm lg, penyeri majlis blm lg, OP blm lg, WP blm lg & overall deco pn blm lg...tp hari ni review psl pelamin dulu k...

**opss pic x brp cantik coz ni dr camera i sendiri & oval ottoman cushions tu sepatutnya ada satu je kat situ, bkn 2 camtu ek...satu lagi tu utk fahmy duduk**

pelamin mini ni of coz la utk majlis nikah i hari tu... simple & sweet je kn??? i juz luv this mini dais soooo much!!! i pilih theme white + green for my solemnization day...bunga yg dipakai pulak semua yg bercirikan putih hijau mcm sundal malam, white eustoma, white orchid, white roses, n daun2 hijau sket....mini pelamin ni nk buat pelamin tunang pon okey kn??? hehehe...btw harum semerbak umah i malam tu dgn bau fresh flowers ni...

ekceli ni design yg i sketch mula2...asalnya nk buat kat sudut mcm bentuk "V", last2 on da day WP nk pasangkn pelamin, dia ckp xley buat kat sudut sbb atas tu ada air cond...nnti langsir terbang2 kalo kna angin air cond....bila dh jadi cmtu, i serahkn je 100% kat WP i utk siapkn mini pelamin tu ikut kretiviti dia...outcome dia mmg amazing & i sgt2 puas hati!!! hehe


haaaa utk pelamin sanding pulak, i sketch mcm pic kat atas tu...yup, for my wedding hari tu mmg i nk sumthing yg simple...eventho simple, i tetap nk nampakkan pelamin tu exclusive & elegant....kekekeke tp maksud "exclusive" tu, bkn la mcm anak datuk tan sri punye dais tau....cukup la sekadar i rasa O.K bila diletakkn dlm rumah i yg sederhana besar tu...

masa discuss psl pelamin ni kan, my mom keep on telling me "JUZ DO IT SIMPLE, DON'T FOLLOW THE TRENDS TOO MUCH " ....nsb baik la i mmg suka benda2 yg simple, yg tak over & yg tak nmpk serabut...yg dh lama follow & baca wedding preparation i, mesti u ols da tahu i taknak pelamin ada panel kn??? hehehe...


masa WP siapkn pelamin ni kn, siyes i terkejut...lain dr yg i sketch kat atas tu & for me pelamin ni dah sgt-sgt-sgt lawa nk compare dgn yg i nak tu...simple je kn??? opsss bkn stakat simple, but i think it is TOO simple!!! tak grand & gah mcm pelamin org lain pon...hehe....dais ni takde chandelier pon coz kiri & kanan dah ada lampu...but overall i sgt puas hati!!! betol la org cakap "jgn expect tinggi sgt kalo xnk kecewa"....

utk pelamin sanding i pilih theme gold + red....bunga pulak i pilih red roses + red carnation + baby breath....habis majlis je, esok tu ramai yg dtg rumah mintak bunga segar tu....hahaha...mcm biasa la, pelamin i ni semua WP i yg buatkan, Precious Moments Collection (PMC)

dr dulu i impikan nk pakai fresh flowers kalo kawen & alhamdulillah impian i tercapai...oh yer, FYI dua2 pelamin ni i letak dlm rumah je sbb takmo bg bunga tu cpt layu...

***************************************************

**pssssst : hari ni i half day...3.30pm nnti nk gerak ke KL jumpa hubby & esok nk settlekn payment utk convocation ceremony bln oct nnti (blm convo da sebok nk kawen dulu kakakakakaka)

33 comments:

Khairiyah aka Kerry said...

mak nana pesan jgn ikut trends..yg kery ni terbalik..mak nak ikut trend..huwawawawaaa

~ NANA ~ said...

hehe ntah la kerry...my mom ckp kalo ikot trens sgt nnti 5 thn akn dtg kita akan tgk pelamin kita tu bosan sbb asyik sama dgn org lain je...hahaha...tu my mom la ckp...i x kesah pn mne2 :)

Atiqah Ahmad said...

cantik pelamin yang gold+merah tu.suka sangat. nana cepat-cepatlah review pasal tudung and veil. heee~

Wawa Yusoff said...

Both pelamin sangat sweet, cantik, elegen.

Yang gold + merah tu nampak mewah :)

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

nana, su sentiasa doakan nana cepat-cepat pregnant amin..semoga termakbul amin....

malynd_anggun said...

bab pilih pelamin nih, ikot preference masing2 la..ade yg nak simple, ade yg nak byk bunga, ade yg xnk bunga lgsunng..hehe..tp yg penting u like it!! its ur big day!! heheh

aTy _faRed~ said...

suker giler pelamin nikah u...:) pelamin sanding pon sangat cantik..!!!

e k i n ♥ y u s r i said...

cantiklah

aNis LeMoN aBu said...

tengah i mengantuk2 ni, baca review u jadi segar kejap, nana~

besnya dapat jumpa hubby. *wink *wink.

rara pinkmafia said...

wow nice.simple n sgt cantek.kalau pakai fresh flowers mmg cntek kan.

kaklong said...

kak long pun suke pelamin nikah cik puan nana...ala2 garden gitu!...

pelamin kombinasi warna selangor gitu...awwwww!...terbaik....;)

best kan bersama selalu insan tersayang!! ;p

LisaLisut said...

i agree with ur mom! :)
pelamin u dua2 cntik.hehe.tatau la apa jd dgn pelamin nikah n sanding i.nikah diy. sanding upah pd errrr butik yg i sndri agak cuak dengan kebolehan dia sbb i amik pakej murah je..huhuhu..kalau dia buat sedap mata memandang pn dh ckup.jgn disaster sudah.amin.

Miss Sunshine said...

nana.. cantiklah dua2 pelamin tu.. siap sketch2 lagi sebelum tu.. kite jangan haraplah.. ape WP buat, terima je.. asl cantik kat mata sudah.. hihi..

Hana said...

nana..i like pelamin akad nikah tu.putih suci lg murni gituu :)nway..pelamin sanding pon santek tau..:)

LyA SaFaR said...

nana..best2..lya x sempat2 nk review pasal majlis tawen lya..mane nk sempat pic punsemua kat kampung...hahhah...lepas raya lah...ihihihih..lya selalu singgah blog nana..cume dah lama x drop comment jek..heheheh tq singgah td ye....hehe

oshinz said...

eh cantik gila kot even simple.. suka dua-dua pelamin!!!!! yang akad nikah tu serius lain dari yang lain. kalo kite mesti da senyum meleret2. hehehe.

ctmah said...

2 2 cantik..lagi suke pelamin sanding!mmg nmpk elegant gitu :)

Renee Meow said...

i heart pelamin nikah tu.. different+simple.. :D

Sfarlina said...

auwwww!!I loved pelamin sanding..cantik!

Cik Zimie said...

nana,pandai nye u design.siap 90deg ape sume.ekeke okla kan buat dekat rumah.senang.i punye kat dewan,semua dalam pakej.nak 'kelainan' kena tambah $$$ pulak.huahua maybe mini pemain kt rumah nk buat simple2 je.macam u ke.:P

Mawar misswateva said...

homaigodddd..cantik pelamin u.simple but de bomb!yg nikah tu nmpk suci jeee.

♥ Kasut Pink ♥ said...

simple2 pon kebabomm.. suke tgk dais nikah, suci gitu..
nana convo kat uniten eh, jgn lupe singgah library eh boleh jumpe..**wink2..

ciK LyndaWawa igUana said...

wah..reka sendiri....gilerpandai ah...=]

R.R.Z said...

semua cantik!

nana trun kl ea? hati2 ye
:)

farah fadhil said...

kann.. x payah folo trend sgt la.
simple is better, cun je :)

and congrats in advance for ur convo

mizzura said...

a'ah la yg sebenarny lg cantik...pelamin mini tu nampak suci gilerrrr..hehe

teha said...

suke tgk pelamin nikah tu.. hehe

Gadis said...

pandai nana sketch yer..hihihi..

tapi Gadis x bosan pun bile nana citer pasal wedding nana..

Gadis suke..
best sgt..suke tgk n baca..=)
citer sampai habis tau..

pelamin tu cantik2..
Gadis suke..

tahniah dah nak convo...
xperla kahwin dulu baru convo..
mesti rase best sbb hubby dh disisi...

n jgn tension2 yer nana..
senyum slalu..=)

amani.. said...

sgt ske dgn pelamin sanding nana...cantik..overall color gold tu mmg bg nmpk naik mse mjlis..ditambah dgn fresh flowers mmg superbla..
btw..qis pun tringn sgt nk gne fresh flowers 100% utk kwin nnt..agk2 dpt tak ye..hehehe..

Liyana Aziz said...

kak, yana x bosan pun baca wedding review akak... hahahahahha...

yana suka pelamin nikah, nice je! simple... =)

Syima Syaz said...

pada i, simple lebih cantik... i suka everything about ur wedding...nampak simple tapi grand!

Cik Emie said...

kagum btol ngn u nana..siap sketch lg hehe..btw i love ur solemnisation mini dais :)

Anonymous said...

salam..kak nana..tanya..akak nikah dekat terengganu kan? boleh Pm saya harga pelamin putih n merah dgn kek?and contact person yg buatkan untuk akak..saya nak mcm akak la..cantik sgt2..