Tuesday, August 16, 2011

Wedding Review: Veil

hari ni malas nk tulis byk sebab puasa (mcm la tulis pakai mulut kn?) hehehe...jom layan pic je la okey~

1) VEIL SANDING


veil sanding ni double layer...so boleh la pose mcm pic kat atas tu...ala-ala omputih gitu kn??? ouchhh perasan!! btw ni antara fav pose i tau~

ni view dr blkng & tepi...nmpk gojes x??? hahaha

ekceli veil ni i DIY je...pakai kain net & patch lace kat atas kepala tu...bahagian bawah yg 2 layer tu i jahit dgn manik keliling dia...i suka sgt dgn veil ni & puas hati dgn hasil tangan sendiri...hehe...

2) VEIL POTONG KEK & OUTDOOR

front view...veil utk dipakai ms potong kek & outdoor pulak i nak sumthing yg nmpk sweet & ala2 fairy tale gitu (apa2 je la kau nana)...

veil ni pon double layer...bahagian atas patch dgn bunga 3D & bahagian bawah jahit dgn manik keliling veil tu...

veil ni pon i DIY je...gigih tau i jahit manik & buat bunga 3D tu 2 hari 2 malam...sampai luka2 tgn ni...material dia pon i pilih kain net sbb org ckp veil net blh bg effect elegant~ i rasa veil ni unik & lain dr yg lain je :P

3) VEIL NIKAH

again, yg ni pon i DIY *giler DIY i ni* utk veil akad nikah ni, i potong bentuk oval je & size dia sgt kecik...veil ni i buat pakai kain chiffon sbb nk bg nmpk effect 'ayu' gitu...hihi

ni bahagian atas veil...mcm bentuk segi tu i jahit manik & labuci...haaaa kental tak i buat semua ni sorang2??? haha...if nk tutorial, nnti kalo rajin i ajar okey (^_^)


**sape2 nk sewa veil ni (kecuali veil akad nikah tidak akan disewakan sbb dah rosak) blh email i kat hanna_pisces@yahoo.com

29 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

cantiklah nana veil tue
sume cantik

Fariza said...

pakaian untuk atas kan, jenis kain duchess satin ea? veil mmg cntik. pandainya + kreatif :) fariza pun diy je veil. puas ati. cntik x cntik lantak. hik3.

cik asam jeruk said...

sume cantik..tp plg suke veil yg nikah tu..nk sewaaaaa..tp tatau bile lg..kekeke.klo area kl bole ke nana?

rara pinkmafia said...

ala veil nikah tu tak nampak full lah.hmm rara mintak mak andam buatkan skali.kalo nk DIV mmg tak siap kot.hehehe

Cik Puan Mimi said...

gigih btol nana menreview ni.hehe
cantik veil nana :) rajin nana diy.

tapi kesian pulak fahmi tengok blazer die tu. T_T

Cik Zimie said...

pandainye nana.skrg trend 3D flower kan.suka sgt tengok veil tu!!!:)

malynd_anggun said...

u mmg gigih! i loike~ sgt2 ghajin okehhhh.. curlasss uuuu!

cheq sue dieyha said...

sume cantik..
pandai nana diy yg bunga 3d tu,x leh nak imagine cmne nk buat bunga 3d tu.

PussyCat said...

sila2 buat tutorial bunga 3d! :-)

Jan@Afzan said...

dear nana..

cantiknye veil! dan gigih nya menjahit ya..suke2x

Jan suka tgk veil pakai gaun tu, comel & unik veil 3d tuh.

tahniah ya..

tak lambat lagi kan, nak wish selamat pengantin ala-ala baru..hehe
-jan-

aTy _faRed~ said...

suker semua viel u... lagi yang tuk majlis potong kek tu.. sangat comel..!!!

ZiL said...

nana.. u ni memang kreatif la.. dan rajin lak tu... suka tengok veil dan baju nana...

Atiqah Ahmad said...

suka tengok tudung sanding nana. nampak kemas. :)

Sfarlina said...

kalau smpat i DIY..tak smpat i beli je la da siap DIY oleh org lain..hihi. pe2 pun nana mmg kreatif!

Gadis said...

Salam..

rupenyer kiter dh berjiran lame ye kat fb..hihihi..

slame ni Gadis cume jadi pemerhati je..hihihi..suke baca blog nana..

cantiknye semua veil nana tu..
ader sentimental value..

kalau Gadis serius nak sewa yang kaler gold tu leh x?

hihihi..

kalau utk majlis nikah Gadis mesti kene kan..=)

cantik sgt veil tu...hihihi

kaklong said...

kak long pun suke sesangat!

pe pun, nmpk manis je cik puan nana ni...

anaztasias nora aira said...

nana wat mmeg cantik. dah tgk live. mmg cantik :)

n0rraslida alias said...

wah! mmg meletop habes! cntek! kreatif! akk suker!

Miss Sunshine said...

nana, beruntungnya nana ada kelebihan jejari yang kreatif kan... jangan haraplah kita DIY, confirm tak jadi.. haha. tangan keras.

teha said...

paling suke yang mase nikah.. hehe ~

Cik Emie said...

ish kalo i tau kan i tempah ngn u je wt veil..nk jugak mcm tuuuuuu..cantik sgt!

aKu YaNg AdEQ'z said...

Cantik nye nana..sume 3 cantik...rase cm nk sewa je yg kaler gold tu tp pkai utk nikah,ok x?adeq skang tgh duk pikir nk diy veil utk nikah tp gune kain chiffon le...nana leh tnjuk pic full veil nikah nana x??...mekaseh....tp nana mmg kreatif n pandai mjahit le....

Liyana Aziz said...

kalau DIY memang la tersangat puas hati kan kak?

erk, nanti kalau ada big day for me, nak sewa... lalalalalalla

miss you! muaaahhhhhh

asha said...

:)..canteknyer...
nana memang rajin dan gigih:)))..

L said...

lawanya.. huhu

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

Diana @ bilakukatacinta said...

semua cantek2..rajin u

Syima Syaz said...

cantikkkk!!!

ciK LyndaWawa igUana said...

one komen!cantik veil tu...=] sesuai...

Fiza Zainol said...

ala i bru berangan nk sewa veil nikah u...sebab i sme tema ngn u...cntik la veil tu..