Tuesday, September 20, 2011

Latest, New & Trendy Bunga Pahar

hai ols~ hari ni nk tunjuk bunga pahar/bunga telur yg tgh IN...semua cantik2 tau...jom layan~~~

bunga pahar dip...ni bunga pahar masa wedding i hari tu...i pilih hydrangea dip kaler red+gold...

ni bunga pahar tisu...haaaa yg ni ramai B2B yg blh DIY kn??? cantik bunga tisu ni, sbb besar...btw nice kn combination warna dlm pic tu???

jgn main2, teddy bear pn blh dijadikan bunga telur tau!!! kretif betol la...

ni pulak bunga pahar songket...nmpk classic kn bunga pahar ni???

i think ni bunga telur yg simple & senang nk buat yet comel!!! bunga telur ni juz pakai ribbon je semua...

ni bunga pahar crystal...sweet je nmpk...

bunga pahar kertas...

ni bunga pahar gim...i pernah tgk org DIY bunga gim ni...tak susah mana pon nk buat asalkn tekun...hehe

bunga pahar yg dibuat dr felt...

ni pulak bunga telur mutiara...pon nice kn???

bunga pahar stokin...org ckp kalo pakai bunga stokin ni dpt bg effect "lembut" kat pelamin...ye ke ek???

haaa ni pulak sgt2 unik...mcm durian yuuu~ mne ek nk dapatkn benda ni??? instead of net or organza, maybe blh pakai ni (taktau nama) as an alternative utk letak telur kat bunga pahar...i ada tgk warna oren pn ada utk sarung yg camni...

**all pic credit to google**

27 comments:

Nurul Husna Abidin said...

Bunga Pahar tisu tu sgt2 cantik...mana nak dpt ek? wuuu..husna x cari bunga pahar lagi la... huhu

Gadis said...

bunga pahar kristal tu cantik..
^_^

tapi yang paling unik skali yang last skali..

x pernah jumpe lagi tu..=)

Miss Sunshine said...

suke bunga pahar yang ade mutiara tu...
tapi mesti mahal kan.. bunga pahar kite beli dah siap je.. malas nak DIY plus tangan pun keras.. hahaha

yang songket tu pun nampak cantik n klasik.. ^_^

Hunny Kitty said...

bunga pahar dip..tisu...felt...starw...yg mcm gold tu zaman dulu2 punya tu...derang kasik up balik..hehehehhehehe...yg teddy bear tu baru...tapi ai tak mampu tu hari nak buat,,,rm4 sebijik....perrrrghhhh

ni@ @in said...

suke yg bunga pahar tisu ngan yg felt tu..swit j..yg bear tu comel..yg kertas pom menarik..ley diy j..jimat..(^_^)

rara pinkmafia said...

rara teringin nk buat yg kertas tu,tp tak pandai lah.

UyaRayza said...

suke yg stokin dgn songket tue hehehehe..kalo songket mcm heavy sgt plak heheh..nk DIY la mcm nie hehehehe

noridaramli said...

sgt suke bunga tisu itu....cantik bile die combined 2 kaler...i loikeee

aTy _faRed~ said...

peerrgghh..bunge pahar sekarang canggih2 ek... mase ai nyer dulu...sponsor..tak ley nak mintak bukan2.. hahaha..;p

tqahmisdar said...

tajamnye durian tu..hehe

ctmah said...

rara: bunga telur kertas / tisu paling senang. nak cantek sket u boleh buat bunga stokin.pun senang gk :)

Fariza said...

semua cntik :)
nk diy tp malas. ha3

oshinz said...

amboi.. fanatik durian lettew. hahaha.

ciK LyndaWawa said...

wah cantik belaka..nanti kawen saya nak pakai....

Cik Mira said...

yg last sekali tuh sangat unik. tak pernah lagi jumpa

Cik Zimie said...

menarik la dear semuanya.i pon xtau nnt mak i nak buat yang mana.follow jela beliau.dia sendiri ckp nk DIY sendiri.tunggu dan lihat jela.ekeke

cik asam jeruk said...

wah suke yg cristal ngn mutiara tu! nampak sgt materialistik..kekeke :P. tp kan yg durian tu sumpah xpenah jmpe lg..hehe

Fiza Zainol said...

wahhh cntiknye... i suke bnga pahar kristal, mutiara n stokin..tingin jgk nk DIY bnga stokin tu..tpi tng keras, xkreatif...bt pe pun xjdi...

amani.. said...

wah semue cantik2 trus jd rambang mte tgk.hehe..

iedchan said...

bunga pepel no 2 tu cantikkk sgt..:)

miszatie said...

bunga pahar dah bermcm2..tp atie nak buat trend br lak ah,huhu..
tp santek2 sme nih..

http://miszatie.blogspot.com/2011/09/tie-bersama-mi-sr-dan-sicilik-p.html

Cik Emie said...

Lama gile xlawat nana..nk kena pulun bace entry lepas2 ni..btw emi suke bunga kristal..nmpak mewah gituuu ;)

iedaurora said...

mu choice jenis teadbear tu kiut2 bangat!

anaztasias nora aira said...

nora mak beli bunga pahar vantage huhu

Pink Lavender said...

woww...
bunga pahar tisu tuh sgt unik n cantek!!!!
kene with my theme colour purple!!!
mana nak dpt eh???

roshidah abdul malek said...

Nk sponsor adik bunga telor tp nk bt sendiri dlm 200 btg.. huhuhu hancur jari jemari.. nk bt pakai reben n reben nk ikat dgn cara yg mcm mana..cox nk bagi reben tu kembang. share ilmu plz

roshidah abdul malek said...

Nk sponsor adik bunga telor tp nk bt sendiri dlm 200 btg.. huhuhu hancur jari jemari.. nk bt pakai reben n reben nk ikat dgn cara yg mcm mana..cox nk bagi reben tu kembang. share ilmu plz