Thursday, September 8, 2011

Wedding Review: Majlis Bertandang

hai ols~~~ wahhh lamanya i x update blog...bizi raya & bizi nk kawen lagi hokkey!!! 3 sept (raya ke 5) baru2 ni majlis bertandang i kat batu pahat...lebih kurang dah 3 bln kawen, kitorang naik pelamin skali lagi hehehe...alhamdulillah selesai pon dua2 majlis tp i sangat gemok okey time majlis bertandang hari tu (padan muka kuat makan sgt)....nk ada shape ala2 rozita che wan tak kesampaian, takpela at least body i dh ala2 mariah carey *hahahaha perasan mak datuk* jom layan pic sekitar majlis sambut menantu...

fav pic i ni...angle ni buat i nmpk kurus hahaha....MIL pilih theme purple utk majlis kat sana...semua yg MIL tetapkn i follow je, i takde masalah dgn pilihan my MIL...owh btw baju ni i yg pilih sendiri...hihi

bilik pengantin...i berdua dgn fahmy tau yg hias bilik ni...hubby yg tlg panjant n pasang kelambu tu...ciannn dia~

buffet area...byk betol pilihan makanan yg MIL tempah...puas hati dpt mkn byk2..makanan pn sedap tau...

air pn byk pilihan...da mcm pasar mlm...hehe...kat hujung satu lagi pulak ada 5 lg jenis air yg berbeza...means ada 10 perisa air...

kek yg pihak catering provide...ekceli kek ni 3 tier tp my MIL simpan kek yg bahagian bawah (base) utk pakai time celebrate bufday adik fahmy mlm keesokannya...letak 2 tingkat cmni pn jenuh nk habiskan tau...

MIL jemput kumpulan keroncong bintang selatan batu pahat utk menyerikan majlis hari tu...

my parents with family in law...pelamin 1 panel ni menjadi pilihan MIL...hehe nice jugak kn???

ouchhh i sgt suka okey dgn mekap i...flawless gitu~ i demam tau on dat day

kak mar yg mekapkn i...for me sentuhan tgn dia sgt cantik, standard mcm awin yg mekapkn je (habis la kalo awin baca ni)...dia ckp dia charge rm250 je utk mekap sanding kat area johor...

pakej baju, pelamin & mekap semua amek dgn kak mar....kat bawah ni details pasal butik dia:

PESONA ANDAMAN MAR

No.35 Jalan Persiaran Flora Utama
Taman Flora 83000 Batu Pahat
Johor (depan CIMB bank)
TEL: 012-7990623
EMAIL: mar_elegance@yahoo.com
Facebook: Butik Pengantin Mar

40 comments:

iedaurora said...

sama encem & cantek nana! paling best air pasar malam tu xde la air sirap je manjang...

Fariza said...

CANTIK !!! suka warna purple :) alhamdulillah tahniah.

Cik Shiqa said...

nana sangat comel... lawa la katil pngntin.hehe

Miss Sorbet Purple said...

wedding u semua cantik nana ;)

.:shura shushi:. said...

nana Oooo nana :)

Hana said...

so chumil.i like purple :)

Wawa Yusoff said...

wah....canteknye nana.

terus i rasa gedik sgt nak bersanding lagi. padahal review bertandang haritu pun x publish.. hehe :)

ElyaElmo said...

x dpt jmpe lagi dgn sicantik ni!huhu

prinCess.prinCess said...

nana cantik..:)

Mizz Ryn said...

sker3... tantik .. b.pahat area mne ??

Hunny Kitty said...

sangat suke warna tuh.......tema pasar malam tu pun best okkay...siap keroncong tuh!! terbaik la...!!! bilik tidur hias sendiri baru syokkkkkk

Mia-Ina said...

kak mia pernah ke butik pesona andaman..mmg ok...wah mcm best je makanan kat majlis ni..

erin moshimoshi said...

cntikkk

Atiqah Ahmad said...

cantiknya nana. owhhh, suka tengok pilihan air banyak-banyak. best. boleh rasa-rasa. heee~

miszatie said...

nana cantiknye..love purple color ..
manyaknye plihan air..huuhuhu..menyenangkan tetamu kan..:D

Cik Puan Mimi said...

cantik. mekap yg ni pon cantek. mimi suke! heheh.

same la kte nana oi..gemuk gemuk gemukk~~ tensenn je.. (btol kan? makan x ingat sape suruh?) hehhe

bahIRAh said...

thank u nana!!! confirm I amik bridal ni! yahuuu!! side lelaki consider settle..amin..

eh lupe plak, tahniah lagi sekali naik pelamin :)

Miss Sunshine said...

sweet lah purple tu.. tapi lagi sweet pasangan pengantinnya.. hehehe..

erk, nana... cadar pengatin tu mcm cadar yang kite nak lah.. haha.. ^_^

♥ Kasut Pink ♥ said...

cantik baju nana.. air tu byk pilihan mmg best. kalah bazar ramadhan... hehe..

nida-razak said...

nana..sorry aritu xsempat pg..time tu ada kat pahang plak..tapi air tu mmg banyak jenis la..best2..hehe =)

amy fahmi said...

sume pasal nana cantik. i sukeeee. :))

Cik Zimie said...

cantik la dear.hehe seronok betul dier cuti lama2 :)

R.R.Z said...

nana lawa!

eyanne said...

purple mmg cantik! u pn cntik! :)

cik asam jeruk said...

bestnye 10 jenis air..klo x bosan ngn air sirap je hihi. pastu purple i suke! pastu cadar yg katil pengantin cantik! mekap pon cantik! pengantin gojes! :D

Liyana Aziz said...

auchhhh, kakak i sorang ni memang comel! x kisah la chubby ke, x macam rozita ke... lalalalalal

yana dah tengok kat fb gambar bertandang, everything look perfect on that day...

sygnya red flag! huhuhu.. cepat2 dapatkan i sorang bby yg comel dan gebuss ok! ehehehehhehe

ciK LyndaWawa igUana said...

ptt pun tak updet blog..sibok kawen lagi upanya...so soary...lupe dear..nway..cantik warna pepeltu...updetla lagi..=]

Gadis said...

cantik n sweet sgt...suke...=)

ZaNa aDieyZa said...

purple mmg sweet kan.. make up pun cun!!

skrg ni mmg trend air banyak2 perisa utk kenduri kahwin.. seronok boleh pilih yg kita suka.. hihihi

Asz Miza said...

cantiknya nana! rindu nak baca post nana..da lama xdpt online ni..huhu

ctmah said...

congrats lg skali..u mmg cantek la dear :D

teha said...

makanan mmg terbaekk laa ! hehe

Lynn said...

wahh~..cantiknya cadar..!! suka sangat..!! sweet2 gitu..^_^

Konvokesyen ke konvo eksyen?

ciK LyndaWawa said...

cantik gambar tepi kat atas..=]

oshinz said...

dear, can i have the close up version? hehehehehe..

aTy _faRed~ said...

waaaahhhh...banyaknyer pilihan air tetamu...!!! beshnyer..!!!!

Cik Hazz said...

idea air pilihan pelbagai jenis itu menarikss!! congrats, masih tak terlambat nak ucap 'Selamat Pengantin Baru'. hehehe ;-)

ka-ii said...

make up tu cantik.. nak jugak la..

Anonymous said...

Sis, boleh tanya tak macam mane nak dapatkan contact kumpulan keroncong bintang selatan batu pahat tu? saya nak booking dorg utk wedding saya nanti bulan 6?ok tak perform dorang sis?

Anonymous said...

Sis, boleh tanya tak macam mane nak dapatkan contact kumpulan keroncong bintang selatan batu pahat tu? saya nak booking dorg utk wedding saya nanti bulan 6?ok tak perform dorang sis? thank you sis :)

-Nini, Muar