Thursday, October 27, 2011

Honeymoon Again~

hai ols~ i nk review pasal destinasi ke-2 honeymoon kitorang (babymoon ekceli)...so last weekend kitorang ke langkawi naik flight from LCCT yg makan masa sejam je utk sampai...

aik??? sejam pon perlu mkn ke??? ekceli nasi ayam & nasi beriani tu kitorang dpt free skali dgn tiket flight yg boss hubby sponsor...kalo tak, jgn harap la nk beli makanan dlm flight kalo setakat sejam je...oh yer, kitorang dpt duduk kat hot seats...hehe...


1) HOTEL

kitorang stay kat Langkawi Lagoon Resort [LINK] for 3D 2N...lebih kurang 5min je dari airport...

ni bilik yg dipanggil Junior Suite Sea View yg kitorang duduk...bilik ni sgt2 besar & cosy compared to sheraton hetel yg kitorang stay masa first hornymoon kat krabi last 4 months ago...

kitchen...siap ada stove gitu...tp i tak bawak periuk so takbuleh la nk main masak2...hihi

bath room dia pon sgt besar sampai tak muat camera i nk snap the whole area...snap kat area bathtub pon jadi la kan???

ni service hotel...bila petang je dpt buah sebakul camni...ni kalo hubby mkn, sekelip mata je habis tau!!!


2) KERETA SEWA

ni la kereta yg kitorang sewa utk jalan2...kreta ni dapat jumaat mlm then pulangkan balik ahad tengah hari...only RM60 harga yg kitorang sewa sepanjang pakai kereta ni...sgt2 murah kan???


3) UNDER WATER WORLD

rasanya ni kali ke-4 kot i pegi under water world...tp pegi dgn hubby mood dia tu lain sket if nk compare pegi dgn kwn2 or family...hikhik

kitorang geram giler tgk penguin kat blkng tu...rasanya sblm ni i pegi takde pon lagi penguin tu...nak masuk sini kena byr rm28/person...

rasa mcm budak2 pon ada bila pegi sini...i suka tgk hidupan dlm laut...cantik2 & unik :) pic kat atas tu penguin, kuda laut, ikan buntal & pari...

with my beloved hubby...opssss jgn terpedaya dgn perut i yg nmpk super besar dlm pic ni...baru 3 months takkan la dh besar cmtu, ye tak??? ekceli palazzo tu ada tali kat depan, tu yg nmpk terbonjol je...hehe


4) MAKAM MAHSURI

*aik, x sabar nk buaikn baby dah ke?*
lps blk dr under water world, kitorang trus gerak ke makam mahsuri...langkawi ni kecik je, so perjalanan dari satu tempat ke satu tempat tu tak jauh pon...RM5/person utk masuk sini...

bosan tak asyik tgk pic mak buyong ni je??? haha

lepas tu kitorang terus ke pekan kuah utk beli coklat...yeayyyyy! semua choc ni i beli kat wisma haji ismail...pinggan mangkuk murah2 & teringin sgt nk beli...tp apakan daya, rasa susah pulak nk bawak naik flight nnti...huhu


5) JLN2 MAKAN ANGIN

i lupa nama tempat ni tp dekat2 je dgn area cable car...lepak2 minum air & mkn rojak kat sini sungguh menenangkan~

*posing sket*

ni kat area rumah api...


6) CANDLE LIGHT DINNER WITH MY LOVE

last night kat langkawi, we had a romantic dinner kat hotel...rasa seronok sgt masa ni coz berdua je dgn hubby dlm satu bilik yg tertutup...hehe

makanan dihidangkan course by course...

ni hadiah honeymoon yg pihak hotel bagi...teka apa dalam tu??? jeng jeng jeng~


7) PULANG KE KL

again, dpt mkn free lagi dlm flight...hihi...

**************************
takde aktiviti yg menarik sgt utk honeymoon kali ni coz i tak dpt nk naik cable car & island hopping...tgh pregnant, x berani nak lasak2 sgt...kitorang byk habiskn masa jln2 & lepak2 kat pantai je...

24 comments:

~pzAEdy~ said...

nak daim!!! hehehe. btw, semoga u sehat slalu...

Fariza said...

wow. bestnya :) rindu nk g langkawi lagi. ehehehe. take care :)

Asfiza said...

bestnyer..dah lama tak pergi langkawi..dulu pergi pun sbb mak2 sibuk nk borong pinggan mangkuk.

Hunny Kitty said...

alaaahaii...beshnyerrr....(tak terpikir nak p langkawi sbb dah selalu pegi hehehehe..tp tgk gambar mcm nak pegi lak)

~LeeyanaRadhi~ said...

best best..besar betul suite tu ek.. =)

take care! =)

cheQmOomOo said...

behnyeeee

eyanne said...

nak choc tu sket!

aTy _faRed~ said...

langkawi besh kannnnnnnn...!!!! :)

Gadis said...

bestnyerrr...

mcm plan nak hneymoon kat sane..

hihihi..

tapi nana nmpk comel...=)

LisaLisut said...

nk honeymoon kali ke 2 jugak pleaseeeee.hahaha

tmpt plg i mls masa g langkawi adalah underwater world -__-
selain tix mahal I adalah PEMALAS nk jalan.patah kaki den.hahaha

.:shura shushi:. said...

nmpk perut..! comey =)

veesakura said...

dah nampak perutnyer! tomei2x! dah lama x p langkawi. erm, nak 2nd honeymoon jugakla.voley? hehehe

oshinz said...

ibu mengandung kena makan. mane boleh perut kosong lama-lama. =)

amani.. said...

best kan shopg coklat2 yg super duper murah kat sna...:)

Atiqah Ahmad said...

langkawi dan coklat memang tak dapat dipisahkan. sedapnyeeee.

cik asam jeruk said...

nampak da perut mak buyong..comel! :)

ciK LyndaWawa said...

nana makin montel sekarang..hehe

dhiera said...

bilik tu sangat cantik!

Fiza Zainol said...

nana comelnye perut u..hehe tmpt yg u mkn angin tu nama pantai kok kan? dkt area cable car jgk...

Miss Ika said...

cantik

anda ditag. :)

::Aja:: said...

wahhhh...hehhe.bestnye honeymoon kali kedua..:D
Dah pegi lgkawi 3 kali tapi sume g rombongan..next tyme nk pg ngan future hubby la plak...:P

Faieza Maddaru said...

Daim tu.....hihihi nak....sedap tu..hihi bestny selalu g hnymun...:)meriah sungguh idup :)

iedchan said...

da preggy da...wah2 congratz...beshnye pg langkawi..da lame sgt tak pg sane..:P

fazlien said...

nana..u da pregnant da..syoknye.btw katil utk junior suite langkawi nmpk romantik je.cntik blik nye..congrate 4 ur upcoming bby:D