Friday, November 11, 2011

Launching my New Blog...hihi

sempena tarikh 11.11.11

hai ols~ saje nk introduce my new blog yg diberi nama "Dapur Nana"

ekceli i ni asal daripada zero bab2 masak tp alhamdulillah masa dh sem-sem akhir study dulu, rajin pulak la belajar masak dgn housemate...bila dah kawen lagi la rasa rajin nak masuk dapur...hehe

selama ni i tak pernah terfikir pon nk share resepi byk2 dlm blog so mmg tak pernah nk snap picture bila lepas masak...now dh ada new blog, so camera kena sentiasa ada kat dapur je la kan??? hehe

btw sebagai permulaan i post resepi yg simple2 je dulu...ada jugak resepi yg bawah2 tu i dah pernah share dlm blog ni...

opsss maybe bkn selalu kot i akan update resepi baru coz i ni weekend je la yg ada byk masa nk masak pon...

jom lawat my new blog ni (dimasak 100% oleh chef NANA...ececeyyyy) http://dapurnana.blogspot.com/

enjoy~

19 comments:

Cik Tqah said...

peewit.. pasni jd chef nana plak la eh?

LisaLisut said...

NANA KERRR. eh tu tagline nana AF haha.woweee ade blog dapur nana! :P

Cik Zimie said...

hamboi kelassss.nana influence from masterchef ke?hihih

~ NANA ~ said...

hahahaha korang niii...perli i ek??? dush dush!!! :P

aTy _faRed~ said...

waaahhh...bagusnyerrrr... ai ni yg dah setahun kawen pon tak reti2 agi nak masak..apetah lagi nak tayang2 kat blog.. *sigh

FarEast said...

Salam cik puan nana.... salam kenalan... selama nie faiz juz silent reader jew.... singgah n follow kali nie....

heeee... cik puan nana nie dah la kretive.... nie pandai masak plak.. best nyer.... faiz plak nak jahit2 mcm cik puan nana nie tangan mcm kayu.. huuuuuu

nak minta permision nie.. nak jadikan DIY cik puan nana sebagai inspiration... bleh x??? :)

fazlien said...

wah...nana buat dapur blog plak..bgs la.nt lynn kahwin bole berguru ngn nana..hheeeee:B

cik asam jeruk said...

wah2..nnt cikasam terjah..kekeke.tahniah atas pembukaan blog baru..cewah :P

dhiera said...

wow... nanti kita kawen, kalau bakal mak mertua suruh masak kita terus bukak blog nana je la~ cari resepi kat situ. he

Gadis said...

wahhh...best2..

boleh kongsi2 nnti..=)

kitakesitu said...

makin rajin masak pas kawen...bagus2 =)sedap tgk sume resepi...nyummy

Cik Emie said...

Wawahhh ni bole masuk masterchef gini ni ;) nak try la resepi nana..emi dah la xreti masak huhu

amani.. said...

ok dh terjah..nk try buat aiskrim tu mcm snag je..hehehe..

Nurul Husna Abidin said...

amboi2...untung encik suami dpt wife pandai masak...pasni leh blaja masak dgn nana la...hehe

Fiza Zainol said...

wow dah jadi chef nana yer.... phni bleh la hari2 masak utk hubby u... hehe...

ciK LyndaWawa said...

wah...surirumah yang hebat..hehehehehe..nanti saya ikut....=]

asha said...

nana, asha dah follow pon:).hehe

.:shura shushi:. said...

Wah...! Letak petua masak semua eh..i tak tahu masak =(

ciK LyndaWawa said...

semua yang dalam blog tu cam sedap2 la....nanti nak cuba jugak..thanks..=]