Tuesday, November 8, 2011

My Wedding Dress

hari ni taktau nk update apa sebenarnya...godek2 pic & entry lama, rasanya i tak review lagi kn wedding dress i??? ekceli ramai yg dh tgk tapi xpe la, i story je sket2 yer :p

1) SOLEMNIZATION DRESS
seperti yg dh sedia maklum, i pilih white + silver/grey for my solemnization dress...since ramai yg kaitkan majlis akad nikah ni dgn kesucian, so PUTIH la yg menjdai pilihan hati i walaupon warna feveret i pink...hihi...baju ni i tempah kat tailor biasa je so jahitan dia i tak brp suka, nmpk tak kemas sgt...tapi padan la dgn harga upah kn??? utk dress ni, i pilih material satin + french lace + chiffon...design baju ni i refer dlm mjlh pesona pengantin...


2) RECEPTION DRESS
i pilih warna emas/gold utk dress sanding...yg ni i pakai duchess satin + patch lace...duchess satin ni agak keras so kain dia senang nk buat dress (designer la cakap)...reception dress ni i buat dgn designer kat KL...designer ni bkn la yg top2 mcm rizalman or hatta dolmat...nama dia william & i sangat puas hati dgn jahitan dia...if u ols tgk, dia patchkan lace tu tersangat la kemas, mmg berbeza la dgn baju nikah i...berbaloi2 bayar mahal sket pon...hihi...design baju ni pulak i reka sendiri sbb i nk yg simple2 je...


3) OUTDOOR DRESS
dress ni pulak mcm i yg ceritakan dlm entry sblm2 ni, details dia i DIY je...dress kosong tu pulak i upah kat tailor je dgn harga yg sgt2 berpatutan...utk outdoor, i pilih all white & kain pulak i pilih satin + chiffon...saje pilih chiffon sbb konon2 nk bg nampak effect beralun-alun gitu...

***************************
taktau la nk sewakan baju ni ke tak coz size badan i ni lain sket...chubby plus pendek hahahaha....xpe la, simpan buat kenangan je la...esok2 kalo byk duit i pegi framekan je semua (^_^)

31 comments:

UyaRayza said...

nana, waaupun pnah ckp dh tp nk ckp jugak i suke sgt5 u punye reception dress hehehe..cntik n exclusive tau..nampak mcm maharani2 gitu hehehe

|cerita-gadis-ini| said...

cantik dan sgt exclusive you!!!!..brapa nana tempah kat william tu eh?tq!

~ NANA ~ said...

uya: hihi thanks :) i tahu u suka gold kn? hehe

cerita gadis: nk tahu pm i k :)

Cik Zimie said...

i tgk u byk guna kaler2 exclusive dan garang gitu.white,gold.kelas kau nana.simple2 best kan.serabut2 rimas pulak :p

+ Diyana J. + said...

You have an absolute fabulous taste, Sis~ Tahniah sekali lagi. Semoga berbahagia selama-lamanya :)

dhiera said...

reception dress nana sangat cantik la! suka!!!

..L.Y.A.N.A.. said...

smua lawa! suke baju reception dress..nampak mcm wowww gold n red.terselah gituuu

Fariza said...

cntik :)

K.I.N.A said...

cantik..paling suke yg gold tu..pandai nana design..

ni@ @in said...

suke sume dress nana..cantik...

erin moshimoshi said...

tantek2 semua

Cik Emie said...

Sume cantiiikkkk..kalo same saiz dah lame i sewa hehe..btw bape total cost utk reception dress ek?

WaTy said...

Cantik nye dress solemnization tu. Hehe :P

Mia-Ina said...

nice..plg nice yg pertama tu utk nikah

fazlien said...

hai nana..sk sgt veil outdoor.veil 2 mcm style org putih..sk sgt2.nt lynn nk veil cm2..tiru ckit2 ble kn?hikhik...btw i'm new in b2b world..do support me..:D

http://beeflyingtohoney.blogspot.com/

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

nana..nak tahu gakkk tempah kat william berapa????

bgtau kt fb pun leh emel pun leh hee

rina_besh@yahoo.com

macehhh

rina SUKA GILER sume baju nana! kita macam same size je kan kan?? leh laaa sewa hahah kantoi tak??? :p

Miss Aai said...

Hi nana, cantik semua dress especially reception. Care to share price dgn william tak? Kat mana eh kedai dia? Email i nnt eh.tq! :)
- aaisyah13@gmail.com

Faidhatul Arfah said...

serius tak tipu cantikkkkkkk (:

ciK LyndaWawa said...

wah..gambar last tu style la..hehehe

Q said...

wah, ada baju outdoor..kelass..hihi semua baju cantik, yang duchess satin tu memang best kainnye..sebab terletak kan..i buat jadi baju akad nikah..:) semua cantik!!and first time for dengar baju outdoor..hihihi

Fiza Zainol said...

nana...cantik2 sume...pling suke reception dress u.... ;)

ainasuhana said...

reception dress tu memang lawa..

~ NANA ~ said...

thanks semua :)

shida said...

chantek!!!
semoga bahagia dan dirahmati..:)
~~

ILA HonEyBuNNy said...

cantikkk la wedding dress sis yang gold tu...

like3....hehe

.:shura shushi:. said...

nana..setiap kali tengok dress u..mesti i cakap cantik..! cantik..! cantik..!

Cik Ogy said...

hi..nice ur wedding..suke nana punya baju2..cantek..:)

http://ogysany.blogspot.com/

shE said...

nana, canteknye baju gold tu...wink3 xkanlah xbg sewa....hihi...=p email me ok, thanks!

Juliet_iRa~" said...

cantiknya baju sanding..:D

Anonymous said...

salam...nk tnye la..dress outdoor tu tempah kat mane ye?kemas la...kalo bleh email sy ye...
orange_2484@yahoo.com.my

tq...:)

hafizah said...

salam, boleh saye tau tailor william ni kedai kat mane..n price for ur reception dress.. cantik =)

emel saya doctor.hafizah@gmail.com