Monday, November 21, 2011

Paper Flower Again

hari ni mood nk tgk benda2 DIY...so google la ke http://www.marthastewartweddings.com/ & jumpa la benda kat bawah ni...

cantik kan??? since my wedding dh lama pon lepas so tak boleh dah nk deco camni utk photobooth corner ke, guestbook corner ke, pelamin ke, candy buffet area ke, apa2 je la kan??? so maybe blh buat deco camni utk majlis aqiqah anak ke nanti..hihi berangan jap walaupon deliver lambat lagi *lalalala*

meh tengok cara nak buat dia camne...mudah je rupanya...

potong kertas bentuk 3 segi kemudian gam kan mcm pic kat atas tu...

pakai puncher utk buat lubang...

kemudian ikatkan dgn tali...
tapi kalo i la kan, rse mcm susah je nk tebuk2 lubang & ikat...apakata gamkn je dia pakai gam pistol tu...betol x??? hehe

20 comments:

nida-razak said...

nana..tibe2 rasa mcm pnah buat time sek...hehe..haah, gam lg senang..xpon, stapler terus..hehe

Ezza Z said...

Simple je kan nana?
Tapi bile nak buat sendiri mesti malas.

yuyu aziz said...

oh like like!

:)

amy fahmi said...

i suke idea ni...suke tgk. malas buat. ;p

Hunny Kitty said...

very the senang buat kon je

oshinz said...

comel la.. =)

ni@ @in said...

comel2...thanx 4 sharing nana(^_^)

Cik Zimie said...

cantikkkk+nampak senang.nanti la kalau rajin i buat.berangan gak nih nak letak kt guestbook corner ke?doa kan lah i rajin.so angan2 ni ley jadi kenyataan.hahah

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

su time pregnant pun bace pasal bride to be lg...rinduu..heheh

veesakura said...

tantek! hihi

mia-ina said...

so creative..tp awat la mia ni mls bab diy..dr dulu lg asyik suruh org wat..hehe

cik asam jeruk said...

a'ah gam sudeyy..ikat2 mcm xkemas je klo cikasam buat..wahaha

dhiera said...

senang ye!!

Fiza Zainol said...

nmpk mcm sng je buat ..tpi xtaw la ms bt cmne..thanks nana share nih... give me idea nk deco guestbook corner..heeh

Juliet_iRa~" said...

comelnyaa..:)

sng plak tu..heee

ciK LyndaWawa said...

nana ni mmg rajin bt sndr...nanti nk bt gak...

aTy _faRed~ said...

ha'ah ar kan..boleh buat idea tuk majlis cukur jambul nnt..[cehh..sedang lambat lagi tu]..;p

eKa said...

cantik !!!!!!

LittleSunshine said...

Liza buat kt candy buffet jer

maria fitria said...

suke paper flower letak kat pelamin kan.. cantik je.. lain ckit dr biase