Thursday, December 15, 2011

Pengorbanan

entry hari ni sempena mood swing *sorry yer readers*
hari ni dah sebulan i tak jumpa hubby...sedih sangat2 sebenarnya...kalau rindu tu tak payah nak cakap la camne, nasib baik tak meroyan jer...dh la susah nk contact sbb kat laut bkn ada coverage sgt pon...huhu

time pregnant ni i jadi sgt sensitif...mudah je nk mengalirkan air mata...mana taknye, malam2 kalau kaki cramp kna urut & nangis sorang2 tahan sakit...kalau muntah2, takde sape nk urutkn belakang i ni...kalau mengidam takde sape nk bawakkn pegi jauh2, kna la masak sendiri...kalau survey barang baby, terpaksa la excited sorang2...pegi monthly check up pon sorang2, sampai kadang2 meleleh air mata dpn doktor sbb terharu tgk gambar scan baby (in da same time teringat kat hubby)...seronok dengar cerita kawan2 yg hubby tolong sapukan stretch mark cream kat perut dia tp i buat sorang2 je...sedih tau tak??? :(

tp i faham hubby kerja keras gadaikan nyawa semata-mata nk bagi kesenangan kat family...nanti ada org baru, lagi la besar perbelanjaan...tiap2 hari kitorang tak putus2 berdoa supaya episod perkahwinan jarak jauh ni akan ada jalan penyelesaian yg terbaik...mudah-mudahan, amin~

tp i cuba jugak tenangkan hati sendiri...banyakkn bersabar & beristighfar...fikirkan org lain yg lagi teruk dugaannya daripada i...kalau org lain kuat, so i pon mesti la kuat kn??? alhamdulillah i ada parents & adik2 yg byk bg moral support & kdg2 melayan kerenah i ni...

semoga pengorbanan kami ni tak sia-sia...Allah maha mengetahui, kadang2 i fikir Allah nak bagi baby ni supaya i tak sunyi & boleh la jadi peneman i nanti...semoga baby sihat & selamat sehingga la waktu bersalin nanti...amin ya Rabb~

************************************

i miss u like crazy
even more than words can say
i miss u like crazy
every minute of every day

41 comments:

n0rraslida alias said...

sbr yunk.....:)

Mr & Mrs Chenta to be said...

be strong..!! =) cian kat baby, mummy sedih2.. hehe

Munnafendy said...

alamak sedihnya ai baca.... T.T

anaztasias nora aira said...

sabar ek nana. nora pun LDR kena kuat kan :)

ciksuen said...

ala shiannye mummy...saba bnyk2 ek,,nnt baby kuar pon jadi org yg sabar n tabah jugak. amin :)

veesakura said...

sabar ye nana.. sedih i baca entry u. i yg jupe wiken je ni pon asyik sedih je, apatah lagi u. tapi u kene kuat. kalo kiter sedih, nanti baby kat dalam tu pon rasa yang kite ni sedih. be strong ya dear!

Cik Tqah said...

sabar yer dear..ada hikmah tu.. insyaAllah nnt mesti die tlg sapu kt u :P

cik fadh said...

ermm sedeynyer..sabar la ye kak..ini dugaan supaya akan akan lebih tabah menempuhi hari yg mendatang..

Shayra said...

be strong dearest nana! LDR makes your love grow stronger and stronger kan?

ZihaN ZamberI said...

..it's ok...nnti baby lahir setabah ibunya...should be proud of that..ade stgh org,..hubby kat sblah hari2 time preggy...hari2 gak diorg gaduh..nanti die balik cuti...soh die cover balik k!

Gadis said...

cian kat nana..

sedih Gadis...
nana sabar yer...
mungkin ader banyak hikmah...
banyakkan berdoa...
sentiasa cakap ngan baby..supaya dier dgr aper yang ibu nyer cakap..
x sunyi...

sabar yer...

Miss Red said...

Kakak Bertabahla ok
Allah tak kan menguji sesoramg tu melebihi kemampuanya kan..All the best..Baby dah bape bulan sis...(^_^)

R.R.Z said...

ermm..jgn sedih2 kay.

sy pon tatau cmne perasaan my sis in law yg bjauhan dgn hubby. Hari tu, betul2 habis pantang. Hubby da balik arab. Now da 6 bulan x jumpa hubby...membesarkan anak sorg2..

*masa peknen pon, hubby de ade kejap je..btul2 time nk bersalin baru de balik*

Hidayati Farhan said...

alaaaa, sedihnya nana bace entry ni. i masih belum rs pjj sbb suami masih cuti, nnt klau dia dah mula kerja mesti entry i hari2 mood swing.

tabah ye nana!!

malynd_anggun said...

jgn sedih2 dear...nnti baby pun susah hati jugeee...byk kan berdoa dan bersabar...bile x tenang perasaan, byk kn zikir k?

~misshuny~ said...

sabar ye kak nana..jgn sedih2..t baby pun sedih...banyak2 kan berdoa k...tula namanya pengorbanan kan..=)

dOdOt_ShyG said...

jgn sedih2 ye yunk.. i fhm perasaan u.. maybe i jgk akn lalui pe yg u lalui skang.. pape pn take care ye.. berdoa dn sbr byk2.. insyaALLAH.. pasti sume nie ade hikmah disebaliknye.. :))

cik.mila said...

cian nye nana..i mcm faham je perasaan u walaupun xkawen lgi dn insyaAllah b2b..take care ye :)

Mommy_Cha said...

sabo yer sobs-sobs rase nak nagis pulak!

imymemine said...

uuu sedihnya bacee.. sabar ea mommyyy. insyaallah ada hikmah di sebalik pengorbanan nana ni nanti. take care k? :)

nida-razak said...

nana..hukhuk..sedihnya..dah la nida tgh dgr lagu sedih ni..huu..sabar ye nana..dugaan sume tu..Allah tau yg terbaik untuk nana..sabar ye...

cikpingu said...

ala sis... sedey bce entry ni.. cam terasa jugak..huhu.. nak nanges sameeeee.. uwaa..

tp pengorbanan 2 pntg dlm hidup... klu xde pengorbanan.. kite xkn tau hidup ni cmne.. nilaikn yg baik2 pasti ganjarannye pun baik..

take care sis...

cheQmOomOo said...

sabo ye mommy..huhu doa byk2..tke cre tau ;)

Schaz said...

nana...we r in the same boat,ldr..kite sabar same2 ye..im gonna get thru ape yg u rasa kl ada rezeki pregnant nnt..but dear, Allah takkan menguji seseorang melainkan org itu mampu melaluinya..u are strong nana!

Mrs Azhar said...

sy faham apa yg nana tgh lalui. penah juga x jumpa suami selama sebulan masa ldr dulu. org yg penah alami je yg tau mcmana perasaan kita. lg2 nana tgh pregnant. bykkn mengadu pd Allah ye nana. insyaAllah, ada ganjaran utk org2 yg sbr..

Fiza Zainol said...

sedihnya bce entry nana kali ni...ape2 pun sabar yer nana....setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya...semoga sumenya selamat..take care ur self n ur baby....jge kshtan taw..xmo sedih2... chilll....

Liyana Aziz said...

sebak sekejap! T_T

kak nana sabar ek, ada hikmah la tu... nak tak yana temankan kak nana? eehehehhe..

be strong kakak, semoga Allah permudahkan segalanya

brown19 said...

banyakkan bersabar kak... u can do it!

Syima Syaz said...

nana... i sgt touching baca entry u ni.sabar k nana... insyaallah 1 day dapat 1 rumah dgn hubby k..

Nurul Husna Abidin said...

sabar ek...ada hikmah tue...baby kan ada...hehehe

aNis LeMoN aBu said...

heyp! apa sedih-sedih ni. nanti baby pun ikut sedih tau, mommy.

chill la, babe. i know u r stronger than me ;)

jangan sedih2, ok. papehal nak cerita, u know how to find me, right?

take care, kiddo!

sweetlavender86 said...

be strong okeh mommy!nnti klu slalu sedey2 effect kt anak.nnti anak kuar pun suke nangis.ade kwn akak dulu mase tau die pregnant laki die bru je pegi laut.die dah la jenis yg teruk muntah2 mase preggy.laki die balik mase die dah pregnant 4 bulan.mase dah sihat xde muntah2 lagi.die duk umah pun sensorg je.kesian sgt.nana bnyak2 sbr keh.pikr yg husbnd gi crik rezeki untuk nana n anak dlm perut tu.hehe.akak tau time2 preggy ni mmg sensitip.ape tah lagi xde hsbnd hari2kt sblah.xtau nk mengadu n manje kt sape.bnyak2 sbr ok mommy!

Atiqah Ahmad said...

sedihnye nana. be strong ok!

Ms. Fiena said...

nana :(. sedeh nyee sabar ye

ciK LyndaWawa said...

alaa..siannye..sabar ye...........

Ms and Mr Red Ribbon said...

tabah ye, dear... i might not be as strong as you kalau experience ldr, hr tue baru jauh 3 hari dah hari2 sakit2 je muntah2je...ada hikmahnya...

lind said...

sabar nana. ade hikmahnya

aKu YaNg AdEQ'z said...

Sabar ye nana....xmo sedih2 sgt nnt baby pun sedih gak...jg kesihatan baik2...

sha my heart said...

klu kita rasa kita teruk, ada org lain lagi teruk.. sabar, dear =)

Liyana said...

sbr ye nana... kita pun pjj jgk...ntah bile dpt hidup same :(

amal said...

ermm sama macam saya masa awal2 pregnant dlu. LDR dengan husband. rasa down and sedih sangat2.. tapi kawan2 selalu pesan jangan ikutkan perasaan sangat, takut baby pun sedih jugak. apa2pun kena kuatkan semangat, tabahkan hati. insyaallah pahit sekarang, manis kemudian. banyak2 bersabar k mommy :)