Tuesday, December 20, 2011

Tiada Kudrat :(

masuk hari ni, dah 4 hari i sakit...x dpt nk blogwalking & comment2 kat blog korang...sorry yer...ni pon online pakai hp sambil terbaring atas katil...

stat hari sabtu baru2 ni, tiba2 perut i menegang, kat bahagian ari2 tu sakit giler sampai i x boleh nk jalan...pinggang & kaki pon sakit sangat2...hari ahad i pegi klinik, bila scan doc ckp heartbeat baby normal, urine analysis pon normal takde batu karang or kencing kotor...doc bagi surat & suruh refer kat pakar kalau berlarutan sampai seminggu...

semalam my mom ajak pegi hospital keluarga kat kuantan utk jumpa my gynea tp i betol2 tak boleh nk bangun, apatah lagi nk mandi...tp kalau esok still sakit (nampak gayanya macam akan sakit) so nak taknak i kna jugak pegi jumpa pakar...nak tunggu hubby balik weekend ni mcm lmbt sgt jer...

perut i sgt obvious yg sebelah kiri membonjol & menegang...kalau tersentuh sket mmg sakit la sampai nk mengalir air mata ni...i tak kesah kalau i sorang je yg rasa sakit tapi i harap sgt2 baby okey...serius i risaukan baby sebenarnya :(

dh tiga malam i tak boleh nk tdo lena coz benda tu menegang & macam tarik urat i...solat pon i hanya mampu solat dlm keadaan duduk...kalau dh betol2 tak tahan sakit, mmg i akan solat baring je...so hidup i selama 4 hari ni mmg atas katil je la sampai tak sempat2 nk reply email & pm kat fb yg readers bg...nnti dh sihat baru i buka & reply k?

tolong doakan baby i ok yer...i risau & takot :(

39 comments:

malynd_anggun said...

ciannye nana..
rest k...cepat2 gi jumpe doc..hope u and ur baby ok je...amin!!

eMaH SoMeL said...

take care ye nana..bykn rehat jgn stress2 k..

Mrs Azhar said...

hopely semuanya ok ye nana..

LisaLisut said...

kesiannye nana.take care.hope u takde apa2 yg bad k.

noridaramli said...

apepun take care...hope sgt baby n awk sihat hendaknya./..

Nurul Husna Abidin said...

i doakan baby dan mamanya sihat2 je...be strong dear...

prinCess.prinCess said...

get well soon nana..:)

ciksuen said...

semoga cepat sembuh :)

Liyana Aziz said...

kak! sabar okay, insyaAllah you and baby will be fine... know he doing great in there...

take care dearest sister

ni@ @in said...

cian nana...sabar ye nana...
ain doakan nana cepat2 sembuh k(^__^)

Nurul said...

Hope everything ok and take care,nana..

veesakura said...

get well soon dear!

oshinz said...

get well soon dear.. =)

anaztasias nora aira said...

get well soon nana !

Huda Luna said...

sabar sis.
get well soon tau
take care!

baby akan ok. sis pun akan ok.
insyaAllah.

Asz Miza said...

Sian Nana..cepat2 g jumpa specialist. Risau jugak. Get well soon ok! Moga Nana n baby ok.

dOdOt_ShyG said...

nana.. take care ye.. bykkn berehat dear.. rini doakan kamu dn beby shat.. cian kamu nana.. sbr ye nana.. kamu kne kuat ok dear..

Syima Syaz said...

nana... cepat2 pegi hospital.
harap2 takde apa2 ek nana... insyaallah.

take care!

Hunny Kitty said...

hopefully semuanya ok for u n ya bby

eyanne said...

take care dear.. InsyaAllah semuanya ok..

Gadis said...

cian nana..

Gadis doakan baby n ibunya sihat sentiasa yer...

banyakkan berdoa...

cheq sue dieyha said...

ya allah,kesiannya nana.insyallah semuanya akan ok,get well soon k.

imymemine said...

nana.. saya doakan nana & baby sihat yee. cepat2 check doctor kay..

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

Nana..sdih..nana ok tak ni..rina doakan semoga Allah lindungi nana dan baby..ya Allah sayangilah baby nana sperti mana nana menyayanginya..amin..
Be strong ye..ade hikmah disebalik kesakitan itu..percaya dan yakin pada yang Esa..

cik asam jeruk said...

nana take care..sy doakan nana dan baby sihat :)

aTy _faRed~ said...

Ya Allah...risaunyer bace...ai doakan baby dan mummy same2 sihat..asalkan dokter kate baby ok..insyaallah..cume u kene jage kesihatan lebih tuk pastikan baby jugak sihat..mungkin u tak ley berjalan banyak..so..u rehat jer yer..u pon dah masuk 5 bulan..same macam ai..meamng mudah sakit pinggang n tulang momtot..ai pon pernah sakit sampai nangis2 tak tahan..tapi lepas ai rehat baru ok..kes u kene pantauan pakar..ai doakan semoge semuanyer baik2 saje..u pon cepat sihat..jage diri bebaik tau..jangan stress2..nanti lagi teruk...redho dan tawakal pada DIA yer..

Munnafendy said...

eh...knp jd mcm tu eh? nnti pg la cek...tkut ape2 yg lg teruk kan..hrp2 xde pape yg serius..tc ok =)

Hidayati Farhan said...

get well soon taw nana. tabah ye

ainnazari said...

nana, take care, i doakan u cpt sihat yea ;)

Adawiyah A.Halim said...

nana...take care tau!! cian nya awk..huuu

cikpingu said...

take care sis... hrpnye xde pape tuk sis n baby... ciannye sis rse skit cmtu..

ctmah said...

get well soon dear..hopefully u n baby sehat2 selalu

Cik Zimie said...

nana, i pun terbaca dkt fb u tgh saket :(

get well soon keh.rindu pulak tgk u dkt blog i sobsob.i hope u and ur baby ok ye.insyaAllah.doa byk2 kat Dia.

**kami~nak~tawen** said...

nana, take care dear...rsaunya...insyaallah xd pape..doakan bby bek2 lam pewot..doa ibu mahbul..

safiyyah osman said...

ala nan,kenapa tunggu sampai jdi teruk...apa pun hope nana dgn baby kuat dan sehat mcm biasa.

amin.

Liyana said...

take care tau nana, cian awk

iizla said...

siannye dengar.. better gi jumpa doc pakar cepat2. both mummy and baby kat dalam tu mesti sihat2 selalu k.

mia-ina said...

sabar nana..berita baik ni..mmg kena jg baby di trimester 1...check tau..jgn sedih2x ye

ps: jgn lupe save my new blog k..x nk hilang nana as my blog fren..akak pn dh preggy..br 1 bulan ni

http://adin-mia.blogspot.com/

amal said...

dah jumpa doc belum? hope everything is ok. take care!