Monday, January 31, 2011

candy buffet OR cake buffet OR fruit buffet OR kerepek buffet

haiyya manyak pening la, wedding lagi 4 months tapi satu habuk pon tak prepare lagi...huwaaaaa sijil kawen pon ntah kat mane hilang, kena amek balik la jawabnye *huk huk huk* tapi dari segi survey ai dah byk prepare...kekekeke~ skarang ni mcm2 style dah org buat time wedding, so ai nak share la bab-bab "BUFFET" ni....layan~~



1) CANDY BUFFET

haaaaa yang ni memang tgh fofular lah skarang ni...asalnye dulu kat negara barat je buat cmni, now org melayu pon dah tiru (tak kesah la kan asalkn benda ni tak berdosa hihihi)...btw ai pon berangan nk buat candy buffet for my wedding nanti tapi nak banyakkn letak marshmallow...cuba teka knp ai nak bykkn marshmallow??? jeng jeng jeng sebenarnya ai nak letak CHOCOLATE FOUNTAIN kat table tu so dorang boleh cicah marshmallow dgn coklat tu...haaa lagi satu boleh la nak tambah biskut batang/biskut lidi jugak...nyum2~



2) CAKE BUFFET

ni mcm baru lagi idea ni tp macam BEST jer!!! sebut pasal cake buffet ni satu je la, cost dia of coz la sgt mahal kan??? boleh jadi berganda dari candy buffet nnti....lagipon kalau buat majlis kat rumah, cake ni terdedah mcm tak best jugak kan??? kekekeke **berangan je la jawabnye**



3) FRUIT BUFFET

fruit buffet ni mcm practical sesangat kan kalau buat dalam wedding org melayu??? tekak org melayu ni lagi suka buah2 kot dari cake or candy yg more to budak2 punye...terfikir jugak nak buat camni time wedding ai nnti tapi nak tambah dressing salad n susu cair...hehehe bagus tak idea ai? (^_^)



4) KEREPEK oh KEREPEK

hambik kau! ape susah2 pening kepala? kerepek pon boleh buat buffet la...murah n mudah nak dapat kat mane2...kerepek ni kalau letak dlm balang mcm utk candy buffet tu pon sah CUN n MENARIK! satu kelainan yg org blh try ni :)



***pssst : takot jugak nak letak balang kaca time wedding nanti...kang budak2 buat pecah, huwaaaaa musnah buffet anganku nanti~


(all pic credit to google)



Tuesday, January 25, 2011

~ my wedding theme ~


ececehhh title tak boleh blah, bunyi mcm da tak sabar2 je nk kawennnn **blushing** almaklumlah umo ai kan dah semakin meningkat so dlm kepala ni sah2 asyik duk fikir nk ade family sendiri je...ai bkn gatal tau u ols, tak baik tuduh ai bkn2 hukhukhuk :(

entry ni juz nk story mory pasal my wedding theme...actly ini hanyalah hangan2 tahik ayam aii je, tapi kalau betol2 dpt buat mesti beshhhhh...UMIIII ABAHHH plz la realisasikan impian anak sulungmu ini...eh2 chop! nak kawen nye bila cik nana oii??? kekeke tu kna tunggu dan lihat, SURPRISE~

ehem ehem nak bagitau ni, my wedding theme is WHITE GOLD and CALLA LILY <----- bajet je ni, entah2 the real wedding lari trus theme camni hakhakhak lantak la, yg penting ni angan-angan mat jenin aii je...tak jadi takpe tapi kalo jadi alhamdulillah...AMIN~



1) Wedding Cake


ai betol2 suke dgn wedding cake ni...simple yet nice & elegance...kena betol dgn tema ai tu kan kan kan? nnti nak tempah exactly camni la tapi nak EMPAT tingkat!!! kahkahkah sape nak sponsor???




perghhhh pisau potong cake ni pon chantekkkkk....tapi mane nak dapatkan benda ni ek???? cuci mata je la jawabnye :'(




2) Table Decoration


tadaaa! ok tak if ai decorate meja mkn tetamu camni? cute je kan? tapi kalo boleh dlm vase tu taknak ade kaler hijau, so ai nak gantikan dgn batu2 putih...ngeh ngeh ngeh kretif jugak kan ai ni :P


haaaa tak pon camni utk meja tetamu...simple n senang nk buat kan kan kan??? tapi ade jugak terfikir nak hias dgn artificial calla lily je, so lps habis majlis blh buat hiasan dlm rumah **bijak bijak**


this decoration i'm really really really really really adore it!!! ai suke sumthing yg nampak simple but nice! walaupon kat mata u ols tak nampak benda ni cantik, tp yang penting ai shukeee bangat ~(^_^)~



3) Goodies


okey ni utk tetamu kesayangan ai pulak....alahai calla lily lagik! lilin ni ai dah jumpe nak beli kat mana tapi nak gantikan ribbon putih tu dgn ribbon kaler gold...horeyyyyyy! but a bit expensive la, kalo jemput 2000 org, tak ke total dia dah RM 9000 !!! mak oiii mati tercekik la ai camni, ni tak include paperbag cupcake gula2 potpuri n benda2 lain lagik...keje part time cuci pinggan kat restoran la jawabnye lalalalala~~~



4) Wedding Dress

nak buat dress camni boleh tak??? hahahaha melampau da ni kan??? mentang2 nk buat theme bunga calla lily, habis baju pengantin pon jd mangsa...kkekeke actually statue ni utk letak atas wedding cake la nyah!




5) Dulang Hantaran

pic yg kat atas ni xde la cantik sgt tp ai dh ade idea nk decorate dulang ai camne nnti...jeng jeng jeng tengok je la jadi ke tak nnti...still nak ade bunga calla lily tp nk banyakkan ribbon gold...hohohoho~



6) Guess Book


AGAIN calla lily...bosan dh ke nyah??? hehehe guess book ni ai rase mcm blh buat sendiri je....juz tambah2 sket kat tepi tu decorate dgn lace warna gold...fuhhh mesti cun **tgh imagine**



tu je la kot utk ai yg kuat berangan ni...ape2 pon my dad pesan, "kenduri nanti jgn membazir sgt sbb itu amalan syaitan, jgn ade rasa riak n jgn ade rase nak lebih2 dari org lain"...akan ai ingt pesan abah tu :)

*psttt tgh curi tulang kat ofis ni...tadi dah terkantoi dgn bos "HEI, BUAT KERJA KE BUAT APE NI?" kahkahkah nasib baik la bos tu my mom sendiri...lalalala~





(all pic credit to google)