Thursday, March 31, 2011

alaaaa plz nak tuka!!! nak tuka!!!

hai ols~ huwaaaa ai nak bagitau ni....tibe2 ai rase nak change design pelamin ai yg hari tu coz ai jumpe design lain yg ai berkenan pulak....design yang camne??? of coz la design yang takde panel (cetz berjuta kali nak mention *bosan dah denga*)....kekeke~ TAPI wedding planner ai cakap 3 months before wedding try elakkan tuka design coz akan menyulitkan kerja diorang nanti....wedding ai tinggal lebih kurang DUA bulan je lagi, so camne ni???


ni pelamin hunny madu, nas great idea (NGI) yg buat...ouchhh ai suke dais yg simply gorgeous camni....ai want!!! ai want!!!


omaigod!!! pelamin ni pon ai adore sangatttttt....pelamin ni dia buat dlm umah, so sgt sesuai la dalam umah ai nanti...eeeeeeeeei sukanye banyak2 bunga camni **rasa mcm dalam taman je**...pelamin ni dicky d'fabulous yg buat...

oh my WP, plz give me a chance to change my previous dais!!! arghhhh nak tuka nak tuka nak tuka jugakkk!!! SELAGI TAK KAWEN, SELAGI TU ADA JE BENDA NAK TUKA & TAK PUAS HATI....ngeee~

psssst~ BESOK ai akan trun KL lagi...kali ni utk fitting my baju sanding yg dh siap jahit (yahooooooooooo TAPI peyut muncit ni mane nk sorok????) and ai akan discuss balik dgn WP ai utk tuka design pelamin tu...ai sgt mengharap dpt tuka huhu... wish me luck okeyh laling~

Wednesday, March 30, 2011

panggilan sudah bertukar

hai ols~

pssst...ai nak bisik sket ni...

ai dah tak panggil fahmy as "b" skrg ni...

skarang dah panggil "abg"....

dia suh tuka...

hormat sket kot....

hahahaha ni pon perlu nak bagitau ke????

*layan je* lalalalalalala~

org takde keje memang camtu :P


btw, ai lebiyu soooo much ABG gemop....kekekekeke~

Tuesday, March 29, 2011

siyes TAK TAHU~

hai ols~ huwaaaaaa siyes ai taktau ade beza antara perkataan "UNDANGAN MAJLIS PERKAHWINAN" dgn "UNDANGAN MAJLIS KESYUKURAN"

al-kisahnya begini...my wedding card yg ai baru tempah hari tu tak sampai seminggu pon siap, awal gila kan??? kalo tahu awal camni, boleh order lewat2 sket, kot ade design baru sampai kekekekekeke...lepas amek kad tu, ai pon bawak balik umah, kebetulan ade jiran datang & dia pon tgk la kad tu...tup tup dia cakap "ni kalo undangan perkahwinan ni TEBAL LA POKET nanti org kasi duit" erkkk my mom pon mcm terkejut & tanya kenapa dgn ayat tu??? jiran tadi pon terangkan la yg org sini(org terengganu) paham if jemputan perkahwinan tu biasanye tuan rumah akan AMEK DUIT bila org kasi tapi if majlis kesyukuran tu org TAK AMEK DUIT....alamak my mom dah gelabah ayam takot org dtg kenduri nanti bawak duit coz dia dah niat awal-awal takmo terima duit dari sape-sape...haiyya dah salah cetak, nak buat camne kan??? *we all memang taktau pasal ni* BUT IT'S NOT A BIG DEAL I THINK...if org hulurkan duit, kite tolak la dgn cara baik kan kan kan??? hehe *peace*

tapi nak tanya jugak ni....negeri terengganu je ke camtu or seluruh malaysia ada pahaman camtu??? ai anak sulung & ni kenduri first, maybe my mom tak brp tahu sgt....and actually we all bkn org ganu, hanya menetap di sini shj...hehe

teaser: my wedding card (^_^)

Monday, March 28, 2011

kenapa tak PINK????

hai ols~ ramai pulak my fren tanya kenapa wedding theme tak buat PINK + WHITE??? ofcoz diorang tahu ai ni memang gilakan pink tapi tuptup theme utk wedding nanti GOLD + RED + WHITE....haaa jom tgk dulu bukti yg ai mmg gemarkan pink ngeeee~


my bedroom...pink putih memang lena ai tido atas tu malam2 haha...btw bilik pengantin nanti bukan bilik ni okey coz bilik ni kat tingkat atas (susah pulak kan org nak naik jenguk)

tak cukup dgn bilik pink, barang-barang pon mesti PINK okey~ haaaa hanger ai dalam almari pon semua kaler pink *malas nak amek gamba tunjukkan bukti*

owh camera kesayanganku!!! PINK jugak yu~ hehe

hehek penimbang pon nak kaler pink **memang obses giler dgn pink** hari-hari ai naik atas penimbang ni mengharapkan berat akan turun...huhuhu malangnya makin naik!!!


okey menjawab soalan kenapa tak buat wedding theme nanti kaler pink:
1) tak suka tgk fahmy(cik abg ai la) pakai kaler pink *tak shesuai ler dgn body dia tu*
2) dulu berangan nak buat pink+grey utk tunang tp malangnya kami tak bertunang (lepas risik trus plan nak kawen)
3) kaler pink tak sesuai dgn kaler cat dalam umah ai (pelamin dlm umah je nanti)
4) my mom cakap kaler GOLD akan nmpk exclusive (ikot je la cakap umi)
5) my mom cakap lagi "PINK is SWEET but GOLD is CLASSY" (kalo dah berkenan dgn gold tu, takleh nak kata ape dah)


tu je la kot, sekian terima kasih....lalalala~

Saturday, March 26, 2011

tak pakai crown or tiara okey tak?

hai ols~ huwaaa ai tgh fening lalat ni duk pk nak pakai crown ke tak time sanding nanti...utk akad nikah & potong kek dah confirm TAK NAK pakai...actually ramai my fren ckp "org kawen tak pakai crown dah skrg ni, tak up to date" betol ker ha??? TAPI ai macam nak pakai coz nak bagi nampak tinggi sket **tinggi ai bawah ketiak fahmy je yu kekeke** jom usha2 the latest pic pengantin yg tak pakai crown~


*bienda*


*ayu raudhah*


*kak ruby, pinjam pic ye*


*kak nik, pinjam pic yer*


*from ari wedding couture*


*google tak hengat amek kat mane...sowi*



*lydia, pinjam pic ur akak ipar yer*

since ai dah tak pakai crown time akad nikah & potong kek, so ai rase ai akan pakai kot utk sanding (but still tgh pk lagi)...tgk la mane yg sesuai nanti...hihik

Thursday, March 24, 2011

my D.I.Y : tea bag cover

okey entry kali ni nk show off sket hasil kerja ai yg tak seberapa kekekeke...ai juz nak share camne nak DIY tea bag cover...ai buat ni only 300 pcs utk diletakkan dlm goody bag VIP...jom tgk camne nak buat, kacang je ni...hehehe~


camni la hasilnye bile dah siap nanti, saiz dia 7cm x 7cm...theme wedding ai nanti gold tapi ai saje buat 3 kaler yg lebih2 kurang utk tea bag cover ni...nnti masuk goody bag jugak kan??? hihi

first u ols gunting kertas bentuk camni...panjang 15.5 cm, lebar 7 cm

then lipat je camni...mudah kan???

utk lekatkan dia, lipat bahagian kecik tu ke dalam n gamkan...tips: jgn pakai gam tembak or gam cair coz nanti comot, so ai suggest pakai glue stick je...

lepas dh gam, lipatkan bahagian atas ke bawah utk dijadikan penutup **hoho fail nak bagi arahan**

masukkan tea bag and seal/label belakang dia mcm dlm gambar kat atas...tips: kalo nak senang, label tu print je atas sticker paper, so xyah dah nak gam nanti...

mudah je kan??? selamat mencuba (^_^)

Wednesday, March 23, 2011

Cardigan Wedding Dress

Hai ols~ waaaa malasnye ai nak keje hari ni **curi tulang sket tulis blog kekeke** today ai juz nak share about cardigan yg dipakai dgn dress....tujuannye supaya takde la nampak sexy sgt or nampak ketiak hitam kan??? hahaha jahat mulut yu nana~ ai sebenarnye tgh cari fashion cardigan yg sesuai utk ai pakai dgn gown tym potong kek nanti...

ouch ai sgt suka rambu ramba yg kat hujung lengan tu...sgt vogue okey...tp dress ni still nampak sexy la even pakai cardigan pon hihihihi...


cardigan ni pulak too simple...me dont like it coz nampak macam murah je *harga murah takpe asalkan nampak ade class gitu*


OMG!!! this one ai sangattt adore....cardigan tu cantek coz dia tutup bahagian dada...but one thing i dont like is the train...hihik train dia tak cukup panjang & kembang sangat la pulak...psttt ai ni gemok pendek so NO NO NO utk kain kembang...


yang ni ai rase sgt sesuai utk ai pakai nanti....i'd love to have sumthing simple but gorgeous...if ai design gown ai camni nanti, confirm ai akan nampak kurus & tinggi ngeeeee~ TAPI...bile ai nak pegi tempah ni??? tinggal dua bulan je lagi ni...huwaaaaaaaaaaaaaaaa if tak sempat kna sewa or beli yg ready made la jawabnye *takmo takmo*

(all pic credit to google)

Tuesday, March 22, 2011

my D.I.Y : Veil (Part One)

hai ols~ hari tu kan ai ade mention yg ai sedang mengDIY veil....hihik so nak tunjuk sket kat u ols hasilnye....actually ai dah siapkan 100% tapi pic kat bawah ni yg 50% siap...mane buley kasi tunjuk semua....tak surprise la nanti kan??? hihik

testing-testing~ ni yg separuh siap punye.... hahaha lawa ke tak lawa??? baik cakap dgn jujur **paksaan ni**

ni closed up patching yg ai buat...siang ai keje so ai siapkan veil ni 3 malam sahaja....hasilnye puas hati la jugak...kehkehkeh~ btw ai sedang mengDIY lagi satu veil **hepi hepi**

haaaa jom jawab soalan kat bawah ni;


masa bilakah nana akan pakai veil ni?
A) akad nikah
B) sanding
C) potong kek
D) bertendang *eh bertandang*


kekekekeke selamat menjawab :P


EDIT : sape-sape nak tahu camne ai buat patches tu, boleh refer kat [link] tu okey...

Monday, March 21, 2011

mana nak cari ni ???


help me!!! kat mane ek nak cari utensils / scoop / penyedok utk candy buffet ni??? huhu~




lagi satu mane ek nak cari marshmallow yang murah??? mostly ai jumpe RM 4.50/ 100g....

Sunday, March 20, 2011

Real Wedding : Kak Ruby & Tajul

hai ols~ today ai nak share pasal wedding kak ruby yg berlangsung last week...kak ruby ni kire jiran tetangga ai jugak la (rumah takde la dkt sgt tp kire dalam satu kawasan perumahan jugak la)...reception diorang buat kat dewan berlian, kemaman....jom layan pic yg besh ni....

okey first mestila nak tgk pelamin dia dulu kan??? haaaa ni la pelamin kak ruby...dia amek dgn arma, cantek sangattt kan??? *jgn jeles okey*

ni pulak kek dia, 6 tingkat...ouchhh ai sgt adore dgn kek dia ni...sape2 nak order kek macam ni, blh order kat kedai kek dia, cake avenue **erk tolong promote la pulak**


ni pulak wedding drees dia...from arma jugak...so sweeet rite???


ni pulak pelamin akad nikah dia, dalam rumah....pon cantek kan??? ai pon sbnrnye nak buat pelamin lebih kurang camni for my solemnization day nanti, dah lame dah sketch...hihik

btw congratz kak ruby...semoga bahagia hingga akir hayat...amin~

Thursday, March 17, 2011

my D.I.Y : Ribbon Pomander

hai ols~ hari ni nak show off lagi hasil kerja ai **tak habis2 nak berlagak kan** takde la, actually ai exited sgt nak share dgn semua org especially B2B hasil D.I.Y ai...jom tgk ribbon pomander yg ai dah berjaya buat...actually ade dua jenis pomander yg ai buat:


ni la dia hasil kerja ai...OK ke KO??? hihihik my adik2 cakap dah mcm tanglong cina warna dia...ye la, theme wedding ai nanti gold+red so ai mix je la warna ribbon2 tu...variasi sket kan???

ni closed up pomander yg ai buat...yup semua berasaskan ribbon n sangatttt penat okey buat benda ni....FYI, utk siapkan SATU pomander ni, ai kena pakai DUA gulung ribbon taw....punye la banyakkk...one more thing, ai hanya dpt buat SATU pomander SATU malam shj...huhuhu~

ni pulak ai pakai ribbon+manik kristal....yg ni cepat n senang buat coz tampal2 je TAPI kos utk yg ni mahal...saiz pon kecik je coz manik2 tu tak timbul sgt....so yg jenis ni ai buat DUA biji ni je...hihik~

camni la bentuk dia kalo tgk dekat2...ai lagi suke yg fully ribbon tu kot drpd yg ni...
mula2 ingt nak buat pakai button je, tapi x jumpe lak button yg cantek2~


tadaaaa~ ni la hasil pomander yg dah siap....sampai mengelupas kulit jari ai buat benda ni tau....sob sob sobs~


haaaa jom teka pomander ni ai buat khas utk siapa??? (^_^)

Tuesday, March 15, 2011

pelamin fairy tale

hai ols~ entry kali ni entry cuci mata coz byk pic je....ngaaaaa~ jom kite layan pelamin yg ala-ala fairy tale or cinderella or pumpkin ni...boleh buat ai pengsan tau~


[ pelamin ayu raudhah ]




[ pelamin elyana by ari ]


[ pelamin by arjuna cipta ]




[ pelamin by nas great idea-NGI ]



unik & cantek2 kan??? pengantin yg dapat pelamin camni mesti rase mcm dalam fantasi je kan??? ai jeles yu~ ai nak buat camni tak kesampaian, so ai nak anak2 ai nanti pelamin dia camni...hahaha jauh berangan, entah2 zaman diorang nanti lagi advance kan? :P

(all pic credit to google)

Monday, March 14, 2011

my wedding theme

hai ols~ today nak inform u ols yg wedding theme ai dah bertukar kepada GOLD + WHITE + RED ROSES...utk akad nikah pulak WHITE + GREEN + SILVER **omaigod mmg colourful** ingt lagi tak entry ai yg dulu pasal wedding theme ai gold + white + calla lily??? tapi malangnye tak dapat nak capai impian tu bcoz of calla lily!!! sob sob sob~ WP ai ckp nak buat calla lily boleh tp bunga tu cpt buruk or nampak lebam, lebih2 lagi ai ni kat kemaman n WP from KL so of coz la bunga tu akan sampai 2 or 3 days before...hurm takpe la, so ai decide nak pakai red roses je & my wedding dress maintain gold...


ai dah discuss dgn my WP utk buat cake lebih2 kurang camni...3 tingkat and juz letak fresh red roses as the decoration...simple kan??? yes, WP ai punye tagline "simple,elegance,exclusive" *kekekeke tak habis-habis*




maybe wedding ai nnti akan jadi lebih kurang gini kot :P okey tak???


psssst~ ai tgh bz DIY veil ai skrg ni...ngeeee~

Sunday, March 13, 2011

my D.I.Y : Guest Book

hai ols~ awal beno guestbook ai siap tau, bulan february lagi dah siap...semangat tak ai??? kekeke~ meh nak kasi tunjuk sket...


haaa ni la rupa my guestbook dari tepi...alamak nampak jugak butterfly yg terbonjol tu...guestbook ni 100% ai buat sendiri tau, gigih betol ai...bile buat hard cover camni, teringat lak zaman buat thesis 6 bulan lepas...hoho terrible betol~


ni pulak dlm dia...ai buat border biase je, siap ade water mark gitu hehe...adik ai cakap sangattt TIDAK cantek hahahaha...takpe la, nnti org conteng2 jugak kan kat atas tu??? buat syarat je ni...hehe...btw lebih kurang 50 pages tebal guestbook ni...


nak tgk decoration depan guestbook ai ke??? tunggu lps wedding bln june nanti k..meletuppp nyah :P