Wednesday, June 29, 2011

Tak Pakai Henna

hai ols...dlm enty sblm ni [LINK] ada dua org yg tanya knp i tak pakai inai...ekceli i pakai okey, juz a day after reception tu henna dh pudar & pic dlm entry tu x clear sgt inai kat tangan i...ada kisah menarik sbnrnya pasal henna ni....

i dah book utk pakai henna hari kamis, 09.06.11 TAPI terpaksa cancel coz i sgt2 bz & tak dapat nk pegi butik tu (kat kemaman x jumpa lagi org yg blh pakaikn henna kat rumah kita)...

lucky me, ada sorang sedara yg pandai lukis henna & dia bawak inai tu dr KL...dia stat lukis kat tangan i khamis malam tu, pukul 10.00pm....siap lukis 12.00am tp 1.00am i dah cuci henna tu coz nak tdo & tak solat isyak lagi time tu!!! if solat awal2, mesti i bawak tdo je henna tu...kekeke...tu baru lukis tp TAK PAKAI KAT KUKU LAGI!!!

lukisan kat kaki pulak ada comot sket2 coz i tak reti duk diam...kekekeke....so u ols paham la kan bila pakai skjp sgt, inai pon x sempat nk merah....satu lg kan, i pelik tau sejak dari dulu lg bila i pakai henna kat kulit, mesti warna dia takmo sekata...area2 jari akan jadi lebih gelap walaupon lambat lukis kat bhgian tu...

persoalan: adakah kemerah inai dipengaruhi oleh darah kita???

ni majlis akad nikah....jumaat, 10.06.11, 9pm (inai nmpk pudar kan?)...FYI i pakai inai kat kuku tu selama 5min jer okey!!! mlm nk akad nikah br teringat tak pakai lg inai kat kuku...cari daun inai x jumpa so pakai je inai tiub tu kat jari (nsb baik ada adik yg blh tlg pakaikan)...pakai 5min je coz terhegeh2 baru nk mndi & solat maghrib...oh yer, pic ni bukti i pakai henna okey :P


reception: sabtu, 11.06.11, 12pm...nmpk x pic atas tu??? i mmg pakai henna la :P

Tuesday, June 28, 2011

Wedding Review : Tudung Kahwin

hai ols...i baru sebok2 nk review psl wedding i...bkn taknak review tp pic dr OP x dpt lg la...ni pon amek pic dr camera sendiri & cilok sket dr blog OP....hihi....btw today i nk review psl TUDUNG yg i pakai masa nikah, sanding & outdoor...


sorry pic x brp nk clear....tudung ni i rasa ramai yg dh tahu i beli dgn diyang azura kan??? ni [LINK] dia...tudung ni ala-ala tudung ct tp i pakai cara lain...ekceli kn, gaya tudung yg i pakai tu TIGA layer tau (nasib baik x panas)...1st layer i pakai inner neck, 2nd layer shawl satin & 3rd layer br apply tudung diyang tu...konon2 nk nmpk gojes, i pon tambah la pearl & manik2 kat tudung tu...cantik tak??? hihihi


utk sanding pulak u olss tau tak i DIY tudung tu 3 days before wedding !?! mmg kelam kabut jugak la coz time tu la nk gunting kain & time tu jugak la nk gunting lace...i DIY pakai kain satin & patch lace yg sama dgn baju tu **nsb baik ada lebih sket kain tu** haaa ingt lagi tak entry i sblm ni pasal tudung sanding ni [LINK]??? i tak jadi pakai tudung tu coz adik2 i cakap mcm indon & i pon x brp selesa dgn awning dia...tudung yg i DIY ni jauh lebih selesa walaupon i tak sempat nk hantar jahit tepi!!! haha kantoi disitu pakai tudung yg tak siap jahit...btw i suka style ni, inspired from tudung aida gadis melayu punya engagement (^_^)


utk majlis potong kek & outdoor i pilih tudung awning putih (ekceli i tak suka pakai tudung ada awning coz nmpk muka i mcm tua sket) hoittt nana, mengaku je la yg yuu tu mmg da tua okey!!! utk tudung ni i pilih yg plain je coz veil dah meriah n meletupss gitu :p

**************************
btw nanti i review pasal ketiga-tiga veil yg i DIY kat atas tu okey...yer, semua veil i DIY je (^_^)

Monday, June 27, 2011

Honeymoon Krabi: Part 2

hai ols...ni sambungan entry part 1 hornymoon [LINK]....ok 2nd day kat krabi kitorg decide nk pegi buat island hopping -phi phi island (destinasi wajib pegi if ke krabi)...i difahamkan phi phi island ni ada TUJUH pulau kecik yg cantek2 kat situ...

oh yer, bab makanan kt sana jgn risau coz sgt byk restoran HALAL & i difahamkan penduduk di krabi adalah 75% islam...masjid merata2 ada & azan dengar sampai dlm hotel...yg nmpk mcm byk omputih tu adalah tourist :)

*edit pic zaman jahiliah dulu hahahaha*

tiba di ao nang (or ao phra nang) town...dr sheraton hotel dlm 20min jugak nk sampai sini tp jgn risau, tourist guide yg akn pick up kita nnti...i sgt2 beruntung coz jumpa tourist guide yg fasih ckp melayu sbb dia prnh keje kat KL selama 4 thn dulu...senang nk tny psl itu ini kat dia...


ao nang beach...bot ni yg we all naik utk ke phi phi island...package utk ke phi phi island ni kitorang amek yg 1400 baht utk 2 org, dlm RM140 laa...include lunch skali tau & makanan halal coz i amek package dari org islam punya...nama agent yg i amek tu BARRACUDAS [LINK]...berbaloi2 kan???
dlm bot...mengambil masa selama lbh kurang 30min utk sampai ke destinasi...jauh jugak weyhhh sampai i terlentok2 dlm bot tu...nsb baik bahu hubby ada utk dijadikan bantal kekekeke...perasan x muka kitorang dh stat merah2??? nk kena sunburn la tu~


first destination yg weols sampai...banana beach if x silap...ke apa ntah nama pantai ni coz tak brp clear mamat siam tu cakap pe...hihi...nice kn air pantai dia??? kat sini nak cuci mata dgn mat saleh pakai bikini boley la...ngeee~
ni monkey island if x silap...ke salah island da ni??? alamak camne la blh lupa hahahaha...mamat tu ckp sepatutnya akan nmpk monyet kat sini tp time kitorang sampai tu sekor monyet pon x nmpk batang hidung...blh pulak dia buat lawak yg monkey tu semua tdo coz penat pegi clubbing...kekekeke ape laaa~


tiba di maya bay....cantek sgt tempat ni...maya bay ni la port leonardo dicaprio berlakon dlm cerita the beach...

view di maya bay...ingt nk mandi tp panas sgt la...i x pakai sun block langsung tau...balik mlysia hangit muka...hihi

hubby yg amek feel kat pantai...hihi (love u sooo much)

lps maya bay, kitorang ke pulau ape ntah (sorry lupa) utk snorkeling...hubby yg dh ready nk terjun...i??  tukang amek gamba atas bot sudeyy :p


hubby ckp cantek sgt hidupan dlm laut ni...i bkn xnk join tp keadaan tak mengizinkn coz i x brp sihat hari tu...

**************************
nntikan part 3 pulak yer (^_^)

Thursday, June 23, 2011

Hadiah Oh Hadiah~

hai ols~ i ingt nk update psl honeymoon tadi TAPI malas la pulak nk tulis panjang2 hihihi....so i nk story mory psl present yg kitorang dpt masa kenduri hari tu...i tahu entry ni x menarik tp lamtak lerrr...hahaha

ni antara present yg kitorang dpt...sebahagian lagi ada di tingkat atas rumah...agak byk jugak present yg kitorang dpt sampai meja makan 10 seaters ni pon penuh...so kitorang pon tulis & jot down semua hadiah yg dapat beserta nama pemberi (saja nk tahu org tu bagi apa)...total hadiah adalah 253 **happy kot coz tak pernah dpt hadiah sebanyak ni** jakun sekejap yuuu~ (^_^)


time ni bangun pagi masih tak percaya yg i dah kawen dgn fahmy...dlm pic tu ada nmpk muka seorang isteri yg baik x??? kekeke...



ni antara hadiah yg kitorang dpt:

** stove (dpt dua, satu yg kna pakai gas & satu lg electric punya...pindah umah baru xyah dah beli dapur...hihi...yg electric tu cantek sgttt & nmpk moden)

** microwave oven & bakery oven (ouchh blh buat cake la utk hubby nnti)

** body shop perfume & toiletries set (dpt 3 set yg ni...nice idea jugak kn utk bg kat pengantin?)

** comforter set (dpt 6 set utk queen size)

** thermal cooker, multi cooker, rice cooker & steam cooker (byk gak dpt yg ni)

** water filter (tq nik! blh minum air bersih la tiap2 hr lps ni...hihi)

** kettle (dpt yg biasa & electric), water heater & electric hot pot

** toaster & sandwich maker

** tupperware set (ni dkt 10 set dapat! trend kot org bg barang2 tupperware skrg ni)

** dining set (ni takyah nk ckp la byk mana...tp ada tiga brand yg i suka & nmpk sgt exclusive; corelle, pyrex & SSF)

** set cawan (ni pon punye banyak)

** cutter set

** vase crystal (sgt cantek & blh buat hiasan rumah nnti)

** jam dinding (semua bg yg english style)

** hiasan dinding (semua gambar lawa2 yuuuu~)

** barang2 hiasan rumah

** lampu tdo

** jar (mcm2 jenis jar yg cantek & cute ada)

** set2 memasak (periuk, kuali, sudip, senduk, etc etc)

** buku (aku terima nikahnya & panduan suami isteri)

** baju baby (takley tahan yg ni hahahaha)

** kain pasang

** album

** frame

** canister glass (yg ni sgt cantek coz modern english style gitu)

** towel

apa lg ek yg tertinggal??? lupe daaaa...hihi

tau x, dlm beratus2 hadiah yg i dpt, sorang pon x bagi iron...wuuuuuu~~~ sblm ni slalu je denga cite org ckp kalo kawen mesti akan dpt at least 3 iron...ni nk pindah umah baru kang terpaksa la beli iron sendiri...heeeee~

**************************
mlm ni jumpa hubby...yeayyyyyyyyyyyyyyyyyy~

Tuesday, June 21, 2011

Honeymoon Krabi: Part 1

hai ols~ today i nk story about our honeymoon....sebenarnya kan, kitorang tak plan pon nk berhornymoon dlm waktu terdekat coz dh plan nk pegi somewhere yg jauh & sejuk early 2012 nnti...but 4 days before wedding tiba2 my hubby ckp nk pegi krabi & time tu jugak la kitorg sebok2 online book tiket, hotel semua...bila dh book, tergesa2 kna renew passport coz masing2 punya passport dh expired hihihi...so kitorang fly a day after the reception (tak sempat nk tolong kemaskan rumah)...

so dlm part one ni rasanya lebih elok i review pasal hotel yg kitorang stay...kitorang pilih SHERATON KRABI HOTEL utk stay 5D 4N...hotel ni terletak 20min dari bandar ao nang, kitorang saje pilih hotel yg jauh sket dr town coz nak privacy yg maksimum ehem2....highly recommended hotel ni sbb cantik & selesa...jom layan pic~

mula2 sampai kat lobby tu, kitorang dihidangkan dgn air serai sejuk & towel lembap, tgh2 letih tiba2 rasa fresh lps minum air tu n lap2 sket muka :) receptionist tu tegur i, tny baru kawen ke coz nmpk inai kat tangan *tiba2 i rse syok n hepi semacam time tu, xtau knp* pastu dia bwk ke bilik..

okey pic kat atas tu bilik kitorang...ekceli masa first masuk takde pon bunga2 & hand bouquet tu atas katil...kitorang dh siap sepahkan katil masa mula2 sampai **jeng jeng jeng** petang sket kuar pegi cari makanan, balik je terkejut masuk bilik ada surprise atas katil & i pon terfikir ni mesti sbb receptionist tu tahu kitorang dtg honeymoon kat krabi...hand bouquet tu i bwk blk smpai mlysia tau coz bunga dia tak layu2 walaupon dh 5 hari...

ni pulak view dr beranda....if pandang kiri dari sini, straight nmpk pantai...sejuk mata memandang yuuu~ ni la jugak tempat we all borak2 sambil minum teh (^_^)


lps maghrib pulak teman hubby pegi exercise....main ping pong dlu sblm masuk gym :P


since hotel ni provide gym FREE, so my hubby apa lagi mestila dia grab peluang ni...i ingt nk exercise atas trade mill tp takde kasut la pulak...huhuhu


sheraton ada private beach...blh naik kapal, kayak & surfing kat sini...my hubby nk main kayak tp i x bagi coz ombak mcm besar je time tu *risau*


free breakfast kat sheraton hotel selama 5 hari....jimat dh duit kat situ...hihi...tu 1st breakfast i kat krabi


ni pulak makanan pilihan i utk hari ke-2 breakfast...lbh kurang malaysia je kan? hihi...oh yer, jem yg kecik2 tu byk i bwk blk mlysia sbb sedapppp mcm2 perisa ada *jakun sikit* :P


breakfast pilihan hubby...pancake, waffle, yogurt, orange juice & coffee....eh2 asal i asyik tunjuk makanan je ni??? nmpk sgt kuat mkn....hahahaha


i loike the swimming pool~


ouchhh sgt suka part ni....minum2 dlm swimming pool yuuu~ nice kan?


swimming sambil menikmati keindahan alam~ padahal tak pandai berenang pon...i blh sampai kat tempat yg dlm ni pon atas bantuan hubby yg gendong i dlm air hahaha...almaklumlah, i ni kn x cukup inci :(



the sheraton beach...lepak2 sambil bergurau senda di sini, feeling omputih gitu...mentang2 dah kawen kan??? kekekekeke


********************************
nk update pasal wedding tp tak rajin lagi...hihi

Monday, June 20, 2011

Ku Merindu~

dh lebih seminggu tak update blog, rinduuuu nk menulis...lps kenduri kawen, trus pegi honeymoon, tu yg x sempat nk update pape...alhamdulillah, i dah sah menjadi isteri kpd seorang insan yg sgt i cintai, MOHD FAHMY...thanks abg for accepting me as who i am (^_^)

semalam hubby dh balik KL, masing2 kena stat kerja semula...i sedih sangat2 pagi tu nk lepaskan dia, rasa berat sgt hati ni...air mata mencurah2, tangan genggam erat, mcm takmo berpisah walaupon sblm kawen kitorg dh tahu yg life kitorg akan camni, hanya dpt jumpa seminggu sekali...

mlm tadi i x dpt tido...rasa lain sgt bila hubby takde kat sblh...i pusing sana pusing sini try lelapkan mata tapi tak dapat...i pandang sblh i, kosong~ tiba2 air mata mengalir lagi, ya Allah rindunya i kat hubby :(

seminggu duduk bersama, ada satu perkara yg i sgt terkilan...i takde peluang lagi nak masakkan utk hubby...ye la, lps kawen trus g honeymoon, takkn nk masak kat hotel pulak kn? hihi...lps blk dari honeymoon, ada sehari je masa kat rumah dgn hubby...nk masak, tapi tak sempat la pulak...hubby byk kali ckp teringin nk rasa masakan i...abang, this week ayg turun KL ayg bawakkn bekal utk abg yer (^_^)

ye ye, i tahu bkn i sorang je ada suami...tp siapa2 yg long distance mcm i ni mesti paham kn perasaan i camne??? dh la fahmy cuti sabtu & ahad, i pulak cuti jumaat & sabtu, mmg ada sedikit kesukaran di situ...

i rindu sgt2 nak solat jemaah dgn dia...skrg kena solat sorang2 balik...seronok dpt buat byk benda bersama :)

apa2 pon bgn tdo tadi i kembali semangat...baca sms hubby, lagi la i rasa semangat tu meningkat hehehe...kami mesti byk bersabar & kuat hadapi semua ni...kami kna ingt yg masih ramai lagi org senasib dgn kami & mungkin lagi hebat dugaannya dari kami...semoga Allah pelihara hubungan kami sampai bila2...amin~

i tahu kedudukan seorg isteri adalah di sisi suami...tp apakan daya, kalo i berhenti kerja & ikot hubby ke KL memang kitorang takboley nk survive lagi...makan pasir la jawabnya...takpe la, demi kebaikan bersama & kebahagiaan akan dtg, kami akan KUAT tempuhi semua dugaan ni...insyaAllah...doakan kitorang cepat2 boleh duduk serumah yer :P

Friday, June 10, 2011

Doakan yang Terbaik

dup dap dup dap....i SANGAT berdebar skrg ni, mandi tak basah, mkn tak kenyang (bahaya ni), tidur tak lena huwaaaaa semua la tak betol....urghhhhh butterfly in my stomach...disamping i & family doakan supaya majlis berjalan lancar, mintak jasa readers semua doakan jugak yer (^_^)


semoga majlis diberkati tanpa sebarang masalah

semoga majlis lancar seperti yang dirancangkan

semoga semua diberikan kesihatan yg sempurna

semoga family Fahmy dari johor selamat tiba

semoga semuanya on time

semoga majlis penuh meriah tanpa ada perasaan tidak puas hati

semoga cuaca dalam keadaan baik

semoga tiada gagguan bekalan air & elektrik

semoga perjalanan tetamu semua selamat & tak sesat jalan

semoga makanan semua sedap-sedap & mencukupi

**************************************
alhamdulillah pelamin dah siap & semua deco pon dah siap....eventho simple, but i love both my dais sooo much!!! caterer pn dh sampai pagi semalam (^_^)

i tahu pasti akan ada jugak cacat cela dalam majlis tu nanti...apa-apa pon doakan la yg terbaik utk majlis i nanti okey...sesungguhnya kita hanya mampu merancang tp perancangan Allah adalah yg terbaik...doa kalian semua amatlah dihargai & semoga kalian juga diberkati...AMIN~


P/S: mlm ni majis akad nikah tapi i penat sgt2 coz tak cukup tdo :(

Thursday, June 9, 2011

Bridal Shower!!

hai ols~ semalam kitorang buat bridal shower (with family members only) kat rumah....sangat2 syok & happy....so today nak share dgn u ols about the moment....enjoyyy (^_^)

presenting the bride to be yg chubby....hihi

the decoration with flower papers~

the butterscotch cake (nyummy~) remember about the "payung" ??? hihi

with siblings (lagi 3 org tak cuti lagi & boy entah hilang ke mana time ni)....yg pakai tudung tu mak usu...

again, with siblings & cousin....cute tak kitorang??? hahaha

enjoy the bechelorette party !!!

my beloved UMI

dgn family from indonesia....sanggup tu diorang dtg dr jauh *terharu*

**************************************
if semua deco ni masih elok, ingt nk jadikan photobooth utk wedding i sabtu nanti (^_^)

Tuesday, June 7, 2011

TEASER: wedding attires

1) AKAD NIKAH - 10.06.11

baju ni biasa-biasa je...design dia standard mcm baju kawen kat butik/bridal...i tempah ikut contoh dlm majalah pengantin...hihi...materials: lace, wedding satin, chiffon


2) SANDING - 11.06.11

ok i rasa ni je part yg paling "glamor" kat baju sanding i nanti coz baju ni biasa-biasa je design nye....eventho simple, but this one i love most :) materials: lace, dutches satin


3) POTONG KEK & OUTDOOR - 11.06.11

for me baju ni SANGATTT special coz patches & beads tu i yg buat & jahit sendiri okey...i design & tempah baju ni KOSONG without lace,beads,etc etc...almost 2 weeks i siapkn benda ni coz malam je ada masa nk buat...material: chiffon, net, wedding satin

Monday, June 6, 2011

Reveal My Door Gift

hai ols~ today i nak reveal my goodies since i dah blur tatau nak hapdate ape...i rase takpe kot reveal awal2 coz tak luak kot pasal benda ni hahahaha...tp kalo BAJU, opkos NO NO NO ye daling (stakat teaser tu boley la)~ lagipon i nak share idea dgn b2b out there so that u ols yg masih lg terfikir2 nak bagi ape, so this entry maybe boleh membantu u ols ( baik tak aii??? yukssss~)

entry ni sumpah takde rasa nak menunjuk or riak...sekadar perkongsian....mula-mula ingt nak share harga skali tapi tak jadilah....kekekeke *sharing is loving*

1) bekas telur , bunga telur/pahar



semua bekas telur kat atas ni saje my mom beli macam2 bentuk coz dia dah rambang mata masa beli kat SSF hari tu...hahaha so nasibla sape dpt....beli 200pcs je yg ni **tak mampu nak beli banyak2 coz agak mahal**

utk bunga pahar, i pilih bunga hydrangea dip...pilihan warna i mestilah GOLD+RED mengikut tema...wedding planner yg uruskan pasal ni....cantek kan dia buat??? bunga telo ni mula-mula my mom order 100pcs utk letak kat pelamin tp dpt 50pcs je coz dia cakap tak sempat nak buat...kitorg tak letak telur, letak sabun warna putih yg berbentuk telur sebagai ganti *wangi sket*...kekekeke


2) coklat / candy / food

canister glass ni utk isi 4 biji ferrero rocher...bekas ni pon beli kat SSF, utk letak kat meja VVIP (meja beradap pengantin)....ada 14 biji jer yg my mom beli...

candy dlm mini jar ni pulak i xtau nk bg sape sbnrnye....hahaha blh gitu??? hmmm maybe utk sape2 yg dtg luar dr terengganu kot....tp benda ni ada 60pcs jer...hihihi....jar ni i beli kat ikea masa turun KL hari tu

ni pulak jajan utk letak dlm goody bag, DIY je....ade london swiss roll, appolo cake, roka, mamee, cookies & gula2 traffic light(sukati je nk bagi nama ape)...ingat lagi tak pasal personalized tag tu??? haaa tag tu ai print sendiri je okey...hehe...if lupe, ni [link] dia...

ni pulak bahulu bunga yg my mom tempah kat bahulu classiq [LINK]...harga blh tanya kat vendor tu sendiri k coz harga mengikut kuantiti...ekceli ni sample yg kitorg mintak vendor tu hantar...sedap bahulu pandan dia...we all pilih ribbon tu kaler gold (mcm dlm pic) & kaler merah...yg ni my mom order lebih sket, 2500 pcs (in case kalo doorgift lain dah hbs)

candy cone ni pulak i DIY je...only 500++ pcs utk dibagikan kepada sesiapa yg sain guestbook...pat pat siku lipat, sape cepat dia dapat....

(pic credit to nenek google)
ni pulak popcorn...since pihak catering yg uruskan, so i tak dpt imagine lagi rupa dia camne tapi org tu cakap dalam plastik bentuk cone...harga pon taktau yg ni...utk popcorn ni, my mom hanya order 600 pcs utk diberikan kpd kanak2 especially anak2 yatim yg dijemput nnti (mak budak takbuley okey)

ni pulak royal butter cookies yg i kirim beli kat bakal mak mertua i...dia amek direct dari kilang kat johor, so murah sangat2...

ni pulak strawberry tea bag yg cover dia ai DIY jugak...kertas, tq tag & bunga tu ai amek yg dh sedia ada kat umah ni so kira sunk cost la tu....utk strawberry tea bag yg i import from cameron highland...

muffin ni pulak mak cik ai nak sponsor...so FREE!!! yeayyy Alhamdulillah~

(pic kerehdit tu goooogle)
my mom nak bagi coklat lebih kurang mcm pic kat atas tu utk doorgift akad nikah...tp kitorg punya ada 3 ketul coklat & bekas dia bentu love....my mom order kat kawan dia, coklat yg dia buat sangattttt sedap!!! 200 pcs only for solemnization ceremony :)

kuih siput & kacang dal bersira ni pulak mak cik jual ubat yg sponsor 300 packet (baru je sampai td, cpt2 i amek gamba n upload hihi)....my mom dah kenal dgn makcik ni almost 15 years, sejak kitorang pindah kat terengganu lagi...tak rugi kan buat baik dgn org??? hehehe alhamdulillah rezeki lagi :) maybe benda ni i nak letak kat area candy buffet kot...

3) ETC

ni ribbon pomander ball yg i DIY jugak (rajin kan?) siyes yg ni i taktau nak bagi sape coz i buat 10pcs je hahahahahaha...penat yuuuu~

ni pillow box hasil DIY i....dalam ni i letak handkerchief, utk bagi kat tetamu lelaki maybe...hmmm i ni suka je buat mcm2, but end up blur tatau nak bagi sape...kekekeke...cost dia tak sure coz i pakai kertas office my mom (haha jahat kan) & sapu tangan tu mmg da ade kat umah i...

glass coaster ni i borong kat oleole manis [LINK]...i masukkn dia dlm brown paper bag...ni utk kawan2 i (",)....harga blh refer kt oleole manis sendiri k :)

*************************************************************************

oh yer....ekcelikan, kitorg x specific pon goodies ni nak bagi kat siapa mengikut darjat or what ever...except for VIP & VVIP la which are our big families & for fahmy's side mmg kitorg bagi special sket dlm 5 items setiap paperbag....so semua doorgift ni ada kuantiti yg berbeza, terpulang kpd my bridesmaid nk bagi yg mana satu...insyaAllah setiap org akan dpt lebih dari 1 item...if dpt 1 item je drpd byk2 ni, means stok dah habis la tu....blh request nak yg mana satu if tak malu kehkehkeh....first come first serve basis....lalalalala~