Thursday, July 28, 2011

Wedding Review: Baju Bridesmaid & Best Man

hai ols~ today nk review sket pasal baju dayang-dayang & pengawal i masa wedding hari tu...ingat lagi tak entry i sblm ni pasal baju bridesmaid??? if tak ingt, ni [LINK] dia....jom layan pic kat bawah ni...zasssss~

1) PENGAPIT
*sila abaikan pengantin & focus kat pengapit je okey hihihihi* ....utk pengapit, i bagi diorang pakai warna merah since theme wedding i hari tu GOLD + RED...utk pengapit perempuan, i belikan dia kain satin kosong & dia bebas nk buat style apa dgn baju tu...utk pengapit lelaki pulak, i belikan baju batik yg ready made je (nsb baik warna dia sama)....hehehe

2) BRIDESMAID (AKAD NIKAH)
for my solemnization, bridesmaid (my sibling) semua pakai baju cotton lace yg my mom beli kat mekah masa dia pegi haji hari tu...my mom saja pilih warna2 pastel since theme utk majlis malam tu dah WHITE + GREEN....ekceli i suruh semua adik2 i pakai shawl putih, tp ntah knp adik i no.2 tu degil pakai shawl hijau!!! hahahaha (psttt, i anak sulung tau)

3) BRIDESMAID (SANDING)
pic ni suruh fahmy kawen"satu" je tau...hahaha...ni la dia adik2 i yg kena paksa dgn my mom supaya pakai tudung!!! **mula2 tu ada pemberontakan sket2** kahkahkah~

for my reception pulak, i bagi adik2 i tu pakai baju cotton corak petak2 + chiffon...ekceli baju tu warna brown, tp ntah knp mcm nmpk sama color dgn baju gold i!!! huwaaaaaa....adakah pengantin nmpk tenggelam di situ??? hohohoho takpe la, nsb baik baju diorang ada corak kotak2 kan??? (^_^)

Tuesday, July 26, 2011

tiba-tiba sebak

baru habis baca blog etty psl PJJ (perkahwinan jarak jauh) or i lebih familiar dgn perkataan LDR (long distance relationship)...

tiba2 bergenang air mata kat office ni teringatkan hubby kat KL...taktau knp lps kawen ni hati mudah je terasa bila cerita bab2 LDR ni...rindu tu takyah nak cakap la camne teruk rasanya...

apa2 pon i masih bersyukur sbb still blh jumpa hubby every weekend...org lain siap ada yg berbulan2 lagi br dpt jumpa...

cuma...waktu kami utk berjumpa tak byk sebenarnya...dia kerja di KL, weekend sabtu & ahad...i pulak keje di terengganu, weekend jumaat & sabtu...kalau turn hubby melawat i, pastinya jumaat mlm tu dia dh bertolak ke trg & akan balik semula ke KL pada ahad ptg...tapi AHAD I KEJE!!! if turn i pulak ke KL, pastinya khamis mlm i dh gerak & sabtu mlm i balik trg semula....tp JUMAAT DI KL FAHMY KERJA!!! huhu

weekend baru ni fahmy ada kat umah i dr jumaat mlm sampaila isnin mlm...means mlm smlm baru dia blk KL coz dia ada keje kt kemaman...bila dh ada waktu yg byk camtu, i pulak teruk kena period pain sampai dua hari!!! langsung tak boleh nk bgn & asyik nangis je tahan sakit...huhu...sumpah rasa terkilan sgt2 coz tak berpeluang nk masakkn utk fahmy & biarkan dia terabai camtu je sepanjang i sakit...dia pulak yg sebok2 kna jaga i...kesiannya suamiku! huhu

i tak mcm org lain..i lembik, tak tabah, hati mudah kacau...time hubby nk balik je, mesti berat sgt2 nak lepaskan dia...mula la i buat perangai pelik2...

kadang2 terfikir, sikitnya pahala yg i dpt sbb tak dpt nk layan hubby tiap2 hari...even genggam jari hubby pon dh mengalir dosa2 kecik di situ...alangkah beruntungnya org yg dpt buat hari2...sikat rambut suami, potongkan kuku suami, masakkn utk suami, hiburkan hati suami, solat jemaah sama2, semua tu pahala!!! bertuahnya siapa yg berpeluang utk berkhidmat pada suami hari2...

ya Allah...tabahkan lah hati hambamu ini...berikanlah kami kekuatan...tetapkan lah hati kami....dan sempurnakanlah hidup kami sebagai suami isteri...

**hari2 berdoa supaya dpt tinggal satu rumah**


ALASAN KNP KAMI MASIH LDR:
1) pastinya sbb tempat kerja yg berbeza...knp tak tuka kerja??? ekceli fahmy masih dlm usaha utk apply keje kat sini...scomi ada anak syarikat kat kemaman ni cuma taktau bila dia dpt transfer sini...insyaAllah ada rezeki next year kot...
2) knp i tak cari kerja kat KL??? i kat kemaman ni keje dgn my mom, tlg my mom buat bisnes...for this time beeing, my mom harapkn i je la...lgpon fahmy ckp stay je dulu dlm company umi, esok2 kalo dia takmo keje mkn gaji dh, blh buat bisnes sama2...
3) knp i x brenti kerja buat sementara waktu??? ayoyoooo! if i duk kat KL dgn hubby & jadi suri rumah sepenuh masa, to be honest i rasa kami masih x mampu...dgn expenses i yg banyak lagi...huhu...


**insyaAllah, suatu hari nnti pasti kami akan tinggal serumah...perancangan & ketentuan Allah pastinya yg terbaik...maybe tak nampak lagi hikmahnya sekarang**

Monday, July 25, 2011

Wedding Review: Hantaran

hai ols...today i nk review pasal hantaran wedding i hari tu... 15 dulang balas 13 dulang semuanya...untuk hantaran sebelah i, kitorang pilih concept & theme :

kerawang + fresh flowers + white + green utk setiap dulang

bunga pulak kitorang pilih white eustoma sbb bunga dia seakan2 bunga ros tapi i lagi suka daun eustoma...utk hantaran ni, wedding planner i (Precious Moments Collection) yg buatkan...


since malas nk upload pic 15 dulang tu satu2, so i pilih random je utk hantaran from ME to HIM...jom layan~

quran + sejadah

jam tangan

kemeja + tie

perfume set

toiletries

wallet + belt + card holder

kasut + stokin


utk hantaran daripada sblh lelaki pulak, diorang pilih RED + WHITE...ibu fahmy yg uruskan semua bab hantaran ni...jom layan pic random jugak from HIM to ME:

handbag

kasut

perfume set

toiletries

sireh junjung

kain pasang

Thursday, July 21, 2011

majlis bertandang~

insyaAllah majlis bertandang kat batu pahat nanti akan diadakan pada 3 Sept 2011 (raya ke-5)....wahhhh i naik pelamin lagi sekali...yeayyyy sukanya!!! yup, jarak kenduri kat kemaman dgn kat johor lbh kurang 3 bulan coz saja nk pilih date yg ramai org cuti...hehe...

utk majlis kat sana nnti, segala tema, pelamin, goodies, etc2, family in laws yg uruskan...since tu majlis sebelah diorang so i follow & respect je kehendak in laws **takde ngada2 nak pilih itu ini ikot kehendak hati**...so theme yg my MIL pilih ialah PURPLE...mula2 dlm fon kn, ibu sebut warna KUNDANG, i mcm blur2 je taktau kundang tu apa....hahahaha...

weekend baru ni i dgn hubby balik johor, saja nk ziarah family kat sana...alang2 dh ada kat sana, ibu pon bawak pegi bridal butik yg dia dah book...baju purple yg ada kat butik tu ibu suruh i pilih sendiri ikot taste so i pilih design baju yg simple tp fully lace with beads...pelamin pulak sekali dgn package yg ibu dh book tu...pelamin petak berukir satu panel dgn kerusi cleopatra (tapi i lagi suka kerusi sofa sbnrnya hahahahaha takpe la kan)

design baju lebih kurang gitu kot tapi kain tu fully cover dgn lace...eventho kaler purple tak byk choices kat sana, tapi i rasa baju tu dah cukup cantek if nk compare dgn pic kat atas ni...kekekeke...

OP??? MUA??? itu i taktau...hahahaha...rasanya makeup dh satu package kot (means mak andam butik tu la kot yg mekapkan i nnti)...OP pulak tu tugas fahmy kot...hihihi

btw i rasa sgt terharu & kesian kat ibu coz dia susah2 belikan set bilik tdo yg baru utk kitorang...i tak kesah pon tdo pakai katil lama...so, bila furniture dh sampai kitorang pon sebok2 kemas bilik tu...gagah rupanya ibu ni angkat benda2 berat...hehe...i ni lembik sket...ampunnnnn~

set bilik tdo ni la yg ibu belikan...kitorang dh siap pon kemas bilik pengantin tu, tinggal nak rasmikan je lagi (^_^)


********************************************

ni bridal kat batu pahat tu

PESONA ANDAMAN MAR
No.35 Jalan Persiaran Flora Utama
Taman Flora 83000 Batu Pahat
Johor (depan CIMB bank)
TEL: 012-7990623
EMAIL: mar_elegance@yahoo.com
Facebook: Butik Pengantin Mar

Tuesday, July 19, 2011

KAHWIN GRAND???

hi ols...since penat tunggu pic dari ketiga-tiga OP tak dpt2 lagi, so hari ni jom membebel dgn i nak??? ngeeee~


APA DEFINISI GRAND DLM WEDDING BAGI U OLSSS???


1) Pelamin yg Besar
ada org anggap pelamin yg gah tu dah cukup buat majlis tu nmpk grand habis!!! tak kesah la tetamu yg dijemput tu tak sampai 1000 org pon...zaman skrg ni mcm2 bentuk pelamin kn ada??? bulat ada, leper ada, sayap ada, kerawang2 ada, ala-ala fairy tale ada, macam2 la lagi ada ibarat cendawan tumbuh slps hujan *kan kan kan*...

pic credit to arma

2) Baju yg Superb
adakah baju yg super duper hebat digambarkan dgn grand??? dgn bling-bling, heavy beads, bunga 3D or design kalah artis.... "i buat dgn hatta dolmat" or "i buat dgn designer bla bla bla"....tp camne kalo baju tu nampak mcm biasa je???

pic credit to hatta dolmat

3) Makanan yg Best
makanan yg dihidangkan sgt banyak & mcm2 pilihan ada...dari makanan pasar mlm sampai la makanan hotel 5 star semua ada...lengkap dgn fruit buffet, candy buffet, dissert buffet, mcm2 buffet la ada...kalo makanan byk tapi tak sedap camne pulak???

pic credit to google

4) Ada Artis Jemputan
dalam majlis tu ada artis jemputan sebagai mc atau sebagai memeriahkan majlis u ols dgn suara merdu diorang...wahhh bestnye!!! blh tumpang glamor artis gitu!!! hihihi~ paling kurang pon ada band2 yg bestttt...tapi ada makcik2 & pakcik2 lagi suka denga lagu kawen or nasyid je...

pic credit to google

5) Tetamu yg Ramai
tetamu yg dijemput melebihi 2000 org....dari fakir miskin sampai la yg kaya raya semua datang...nampak meriah sungguh majlis...ada org lebih rela habiskan duit utk bagi mkn tetamu dr habis duit kat pelamin or baju...

pic credit to google

6) Door Gift yg Mewah
wahhh pegi majlis org tu dpt barang best la...mahal2 betol door gift yg dia bagi...semoga murah rezeki org tu...tp adakah goodies mewah yg diberikan tu blh dikategorikan sebagai majlis yg grand???
pic credit to arma


7) Upah Wedding Planner
sapa taknak upah razak flora etc as wedding planner kn??? blh setaraf dgn marion counter gitu...tak pon nas great idea(NGI) kan??? ala-ala anak datuk tan sri gitu...takpon arma couture kan??? blh kalahkan elyana punya majlis nnti...owh takpon ari wedding couture kan??? lawan majlis farah AF tu...best betol kn cuci mata dgn decorations yg cantik2??? tp camne pulak kalo pakai WP tp setaraf dgn butik2 biasa je???

pic credit to google

8) Wang Hantaran yg Banyak
wahhhh kat dulang hantaran tertera cek bernilai RM50,000.00....untungnye pengantin perempuan tu kan??? harap2 bkn cek tendang la yer :P

9) Lokasi
rumah atau dewan atau hotel atau dlm cruise??? sah2 la dlm cruise tu nmpk lg grand & mewah walaupon dalamnya sempit...hihi

pic credit to google

10) Photographer, Videographer, MUA, etc
tak main la kan hire photoG/videoG/MUA yg biasa2??? takde kelasss gitu...ye ker??? amek vendor(s) yg glamor2 ni esok2 muka kita masuk dlm blog/facebook dia...tp camne pulak kalo yg glamor tu hasil dia kurang memuaskan if nk compare dgn vendors yg tak brp glamor???

11) Ada Serba-Serbi
okey yg ada serba serbi dari semua list kat atas tu, mmg super duper grand la kan??? "aku byk duit, aku kesah apa" "mak bapak aku org kayo, duit tak luak punya la" "alaa setakat wedding camtu, duit 10 keturunan pon takkan habis lagi"

**********************************

so berbalik kpd soalan asal...i yakin n percaya masing2 ada pendapat sendiri...but as for me, tak kesah la majlis u ols tu camne asalkn tak menyusahkn i okey...hahaha....tp bagi menjawab soalan sendiri, definisi GRAND bagi i yang tak mampu nak buat serba serbi tu, cukuplah sekadar:

1) tetamu yg dtg mesti ramai meraikan majlis
2) makanan yg best2 & byk pilihan

dlm erti kata lain, i pentingkan tetamu yg dtg dulu...tp tu pendapat diri i sendiri...org lain mesti lain kan??? tp sumpah, kalo i byk duit pon, mesti i nak serba serbi perfect....apa2 pon semoga majlis tu diberkati oleh Allah nnti...tu yg paling penting kan??? bila dengar semua org happy, kita pon akan happy sama kan??? (^_^)

Friday, July 15, 2011

presents lagi (^_^)

hai ols~ ni scheduled entry tau, i maybe dah selamat ada kat rumah hubby kat shah alam skrg ni :)

hari ni siyes taktau nk update apa & kekeringan idea, so i cerita pasal hadiah lagi la k....kekekeke ampunnnn~


i rasa satu perkara yg normal kn lepas wedding pon still ada org kasi hadiah??? mcm tak putus2 lg skrg ni org nak bagi...alhamdulillah~ ingt x entry sblm ni [LINK] i ada bgtau yg i x dapat satu pon iron??? finally i dpt jugak iron yg cantik dari blogger MISS TATIE **thnx dear** ada jugak yg bg kipas angin & towel....


ni paling menarik sbb i suka kasut & handbag!!! i dpt heels primavera color purple from my cousin yg stay kat sabah...and also leather handbag from singapore (kwn baik my mom bagi)....hihihi cantek kn???

harus lah try kan??? hahaha cun tak??? :P


**btw i demam & sore throat ni...tu la, mkn durian dkt 5 biji smlm then lupa nk minum air masak sblm tdo, sob sobbbb**

Wednesday, July 13, 2011

Wedding Review : Guest Book

hai ols~ today i nk review pasal guestbook pulak...if tunggu pic dr OP mmg lambat la kn??? so pakai camera sendiri je la...hihi

ni la rupa guestbook yg i DIY, ingt lagi tak i pernah cerita dlm entry sblm ni??? if lupa, meh click [LINK] ni meh...tulisan "guestbook" tu pon i tulis sendiri pakai marker warna gold, sbb tu tak berapa nk lawa & senget sket...kekekeke...guestbook pon harusla ikot tema GOLD + RED...i hias dgn gold ribbon, gold butterfly & manik2 kristal yg i beli kat SSF....i rasa guestbook yg i buat ni mcm serabut la sket, tak cantik langsung hahahaha...baru sebulan tp dh nmpk buruk kn guestbook ni? hehe...

dlm guestbook tu ada pic kitorang & doa2 utk pengantin dlm bahasa rumi :)


nampak tak tulisan sape tu??? hehehe...tu la tulisan nora, tiqah & sarah dr group BBF, siap tinggalkan link blog lagi tu :) thanks for coming koranggg!


ni pulak deco kat meja guestbook...siapa sain kat sini, akan dpt jelly cone....dayang2 i ada jaga kat situ....hehe

Monday, July 11, 2011

time flies~

alhamdulillah dah sebulan usia perkahwinan kami...walaupon masih baru, tapi i rasa masa berlalu sangat cepat....saja nk imbau balik kenangan perkenalan dgn hubby dulu :)


TAHUN 2009

betol la cakap org, kalo dah jodoh tu takkan ke mana...kitorang sama2 blaja kat uniten bangi & sama2 amek cos mechanical engineering...hubby 2 tahun lbh tua dari i (tapi muka kitorang nmpk mcm sebaya kn??? kekekeke)....sepanjang kat uniten i langsung tak sedar yg fahmy ni wujud kat uniten, sumpah tak pernah nampak batang hidung dia pon walaupon i sgt rapat dgn housemate dia yg bernama marwan time tu...tp hubby ckp dia slalu je nmpk i makan kat food court dgn kawan2 (haaaa usha awek ek)...

i stat kenal dgn dia kat facebook la (dia dh pernah nampak i sblm ni)...ntah camne kitorang TERchatting time tu, sbb i ni tak suka chatting kat FB sbnrnya...time tu bulan 7 if tak silap, i tgh praktikal kat petronas kerteh & dia dah pon kerja kat KL...bulan 8 dia akan grad...dari chat kat FB, berjangkit chatting kat YM, merebak ke SMS & lps tu asyik bergayut je tiap2 mlm hehehe...

tiba la hari i hbs practical & kena balik uniten semula...hari i register masuk sem baru, hari tu la majlis konvo dia...dia nak jumpa tp i punya la segan sbb tak pernah lg face to face dgn dia...sampai je kat uniten i gagahkan diri utk mandi & bersiap walaupon i sgt penat drive dr kemaman ke KL...first kitorang dating dgn ibu & mak usu dia, yela baru je hbs graduation day...Tuhan je yg tahu camne malunye i time dlm kreta dia (diam seribu bahasa)....

lps dia hantar ibu & mak usu kat rumah kakak dia, kitorang pon keluar berdua utk mkn **muka i tebal menahan malu kot & muka fahmy pon nmpk merah2 mcm udang kena bakar hahahaha sory abg**

mlm tu dia trus sampaikan hasrat dia utk jadikan i isteri dia....yer ISTERI, bkn awek tau...i yg dh 2 tahun single time tu, masih berfikir panjang coz takot pisang berbuah dua kali...lps buat solat istiqarah, i tanpa ragu2 terima dia....wahhhh sgt singkat kn perkenalan kami??? kenal baru hampir sebulan & baru jumpa skali trus declare couple kekekeke....JODOH namanya tu :) 15.08.2009 hidup kami bermula sebagai sepasang kekasih ececeyyy~

pic ni time buka puasa kat seoul garden, baru je brp hari kot kitorang kapel...masing2 masih kurus kn??? hahaha...berat i cuma 49kg & fahmy lak 70++kg je time tu...eeeeii i tak suka betol dgn rambut nyonya i time tu (nyesal buat perm kecik2 camtu)...

fahmy sgt suka ajak i makan...hohohoho~

kat genting...time ni badan masing2 dh stat naik sket...fahmy lak baru sibuk dgn gym dia...


TAHUN 2010

tahun 2010 kami semakin matang mengharungi dugaan....dulu masa mula2 kitorang bercinta, sgt banyak la mulut2 org yg tak puas hati, yg dengki itu ini & yg buruk-burukkan kitorang kat blkng....satu je yg kitorang pk, if lelaki yg buat cerita mesti org tu suka kat i, if perempuan yg buat cerita mesti org tu suka kat fahmy....hahahaha takley belah kan kitorang punye prinsip??? angkat bakul masing2 gitu :P

03.07.2010 fahmy hantar family dia utk merisik i....simple, kitorang takde majlis bertunang yg ada pelamin, hantaran, pakai baju cantik2, etc etc....cukup hanya sesi perkenalan antara dua keluarga & sebentuk cicin yg disarung sebagai tanda (^_^)


TAHUN 2011

**yer, rambut i mmg cepat giler panjang, sbb tu i tak kesah kalo nk potong pon**
tahun 2011 kami merancang utk mendirikan masjid...sedang elok i dah habis study & stat bekerja masa 03 jan 2011...sekali lagi masa bulan march,2011 family fahmy dari batu pahat dtg ke kemaman utk menetapkan tarikh kawen kitorang....

alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi, 10.06.2011 kami selamat dinikahkan oleh abah i sendiri & 11.06.2011 kami disandingkan dlm suasana majlis yg sgt meriah...KENAL TAK SAMPAI 2 TAHUN PON...tak sangka preparation yg hanya dibuat dlm masa lbh kurang 3 bulan berjalan dgn sangattt lancar...dulu blog ni hanya blog peribadi tp bila dh tau nak kawen, habis blog ni ditransform jadi blog kawen gitu....hihihi


*latest pic, masing2 berat badan dah naik*
sebulan sudah...tak lain tak bukan kami mengharapkan agar sebulan menjadi setahun, setahun menjadi sedekad, sedekad akan terus berganda sehinnga ke syurga...insyaAllah...


KAMI BERBEZA
dia lelaki, saya perempuan
dia tinggi, saya rendah
dia rajin bersukan, saya kuat tdo
dia memilih bab2 mkn, saya mkn je semua yg halal
dia kdg2 manja, saya kdg2 sgt garang
dia rajin bekerja, saya suka curi tulang
dia diam bila marah, saya suka membebel
dia tak pandai kemas rumah, saya suka menghias
dia kelakar, saya romantik
dia suka BMW, saya suka Volkswagen

KERANA PERBEZAAN ITU
kami belajar antara satu sama lain
kami mudah serasi
kami tak pernah bosan
kami sangat gembira
kami memerlukan antara satu sama lain
kami sentiasa memahami
kami saling mengenali
kami saling melengkapi
dan kami bahagia

amin....insyaAllah~

**********************************

mak oiii...entry mcm karangan la pulak...ada ke org nk baca ni??? kehkehkeh~

Thursday, July 7, 2011

Wedding Review : My Wedding Cake

hai ols~ walaupon pic dr OP tak dapat2 lagi, tp i tetap nk review about my wedding cake...ni pic dari camera i, so pic tak brp nak lawa la....hehehe takpe la, janji review awal2 coz takot nnti da basi pulak :P

ni la wedding cake i...i yg nak design dia camni tp kalo tak silap, hari tu i request ribbon tu warna gold (hihi takpe la, small matter, red ribbon pon nmpk cantik)... 3 tier cake decorates with fresh flowers...utk kek ni, i pilih tema white+red....i pilih putih sbb nk padankan dgn dress potong kek & red roses pulak mmg tema majlis...ini bkn dummy tau, semua cake betol...yg bawah skali kek tu perisa hazelnut, yg tengah coklat & yg atas skali strawberry....omaigoddddd ketiga-tiga perisa tu sangattttt sedap okey!!! tak tipu...

acara potong kek ni agak lewat, dlm pukul 3.30pm baru sibok2 nk potong...since 2pm lagi i dgn hubby nk tuka baju tapi ada je yg nak jumpa & amek gamba dgn kitorang...so kenala layan tetamu dulu kn??? sian diorang dtg nk tgk pengantin yg chumill ni kekekekeke **ouchhh perasan**

ekceli i nak 5 tier, tapi wedding planner i cakap ssh nak bawak dari KL & kalo buat majlis kat rumah, kek 3 tingkat pon dah cukup cantik...alhamdulillah i puas hati dgn kek ni & credit to my WP, Precious Moments Collection(PMC) atas kek yg cantik ni....i taktau la nk cakap cake ni simple ke, gorgeous ke, cute ke, superb ke, sweet ke, awesome ke, menarik ke, or apa2 je la yang sewaktu dengannya, yg penting i love my wedding cake soooo much!!!

sory la, pic yg lebih2 kurang je coz ni je yg ada...layan je la okey...ngeeeee~

Wednesday, July 6, 2011

Honeymoon Krabi: Final Part

hari ke-4 di krabi kitorang naik motor ke PHUNAKA RIDE...phunaka tu gajah sbnrnya dlm bahasa thai...yg ni kitorang x amek pakej so cari sendiri je tempat nak naik gajah yg berkenan di hati...ada pakej yg ditawarkan kat sana lebih kurang 1400 baht/person utk naik gajah + ke crystal lake + emerald pool & tiger cave temple...
utk naik gajah yg selama lebih kurang sejam ni, kitorang dikenakan bayaran sebanyak 700 baht/ person...means RM70/sorang...agak mahal jugak semata-mata nk naik gajah ni...takpela, janji enjoy :) i demam sket masa hari ke-4 ni, tak berapa nak ada mood..

mula2 geli sgt nk pijak gajah tu coz kulit dia kering & ada bulu2 tajam sket...hihi...lps naik gajah ni, kitorang dijemput mkn nenas madu & air mineral kat pondok dia...

bila dah sampai, pandai pulak gajah tu kencing & melabur saham!!! hahaha apepunyepengotor la gajah ni...ewwww  sgt la tak sopan kn? hihi



lps naik gajah kitorang ke krabi town utk ke waterfall...nama waterfall ni huai to waterfall, terceruk sket tempat ni...agak scary masa otw naik motor ke sana...sebenarnya kitorang cari tiger cave tample tapi sampai ceruk mana tah jumpa waterfall ni..huhu~


btw jgn lupa beli makanan kat atas tu...serunding, sambal, perencah tomyam & karipap dia awesome sedapppp...yg bekas bulat kaler kuning tu favourite i, mkn dgn nasi or roti sgt sedap okey...harga dia RM 10 = 3 balang, murah je kan??? nyesal beli 6 balang je hari tu...huhuhu...perencah tomyam tu pulak x try lg :P

oh ye, kat sana sgt byk butik2 designer yg blh buatkan wedding dress or night dress...harga yg ditawarkn serendah RM300 inluding materials okey...blh siap dlm masa 3 hari je...so bawak duit lebih sket utk tempah baju kat sana...hehe

********************

Related Post:

1) honeymoon Krabi part 1 [LINK]
2) honeymoon Krabi part 2 [LINK]
3) honeymoon Krabi part 3 [LINK]