Tuesday, December 20, 2011

Tiada Kudrat :(

masuk hari ni, dah 4 hari i sakit...x dpt nk blogwalking & comment2 kat blog korang...sorry yer...ni pon online pakai hp sambil terbaring atas katil...

stat hari sabtu baru2 ni, tiba2 perut i menegang, kat bahagian ari2 tu sakit giler sampai i x boleh nk jalan...pinggang & kaki pon sakit sangat2...hari ahad i pegi klinik, bila scan doc ckp heartbeat baby normal, urine analysis pon normal takde batu karang or kencing kotor...doc bagi surat & suruh refer kat pakar kalau berlarutan sampai seminggu...

semalam my mom ajak pegi hospital keluarga kat kuantan utk jumpa my gynea tp i betol2 tak boleh nk bangun, apatah lagi nk mandi...tp kalau esok still sakit (nampak gayanya macam akan sakit) so nak taknak i kna jugak pegi jumpa pakar...nak tunggu hubby balik weekend ni mcm lmbt sgt jer...

perut i sgt obvious yg sebelah kiri membonjol & menegang...kalau tersentuh sket mmg sakit la sampai nk mengalir air mata ni...i tak kesah kalau i sorang je yg rasa sakit tapi i harap sgt2 baby okey...serius i risaukan baby sebenarnya :(

dh tiga malam i tak boleh nk tdo lena coz benda tu menegang & macam tarik urat i...solat pon i hanya mampu solat dlm keadaan duduk...kalau dh betol2 tak tahan sakit, mmg i akan solat baring je...so hidup i selama 4 hari ni mmg atas katil je la sampai tak sempat2 nk reply email & pm kat fb yg readers bg...nnti dh sihat baru i buka & reply k?

tolong doakan baby i ok yer...i risau & takot :(

Thursday, December 15, 2011

Pengorbanan

entry hari ni sempena mood swing *sorry yer readers*
hari ni dah sebulan i tak jumpa hubby...sedih sangat2 sebenarnya...kalau rindu tu tak payah nak cakap la camne, nasib baik tak meroyan jer...dh la susah nk contact sbb kat laut bkn ada coverage sgt pon...huhu

time pregnant ni i jadi sgt sensitif...mudah je nk mengalirkan air mata...mana taknye, malam2 kalau kaki cramp kna urut & nangis sorang2 tahan sakit...kalau muntah2, takde sape nk urutkn belakang i ni...kalau mengidam takde sape nk bawakkn pegi jauh2, kna la masak sendiri...kalau survey barang baby, terpaksa la excited sorang2...pegi monthly check up pon sorang2, sampai kadang2 meleleh air mata dpn doktor sbb terharu tgk gambar scan baby (in da same time teringat kat hubby)...seronok dengar cerita kawan2 yg hubby tolong sapukan stretch mark cream kat perut dia tp i buat sorang2 je...sedih tau tak??? :(

tp i faham hubby kerja keras gadaikan nyawa semata-mata nk bagi kesenangan kat family...nanti ada org baru, lagi la besar perbelanjaan...tiap2 hari kitorang tak putus2 berdoa supaya episod perkahwinan jarak jauh ni akan ada jalan penyelesaian yg terbaik...mudah-mudahan, amin~

tp i cuba jugak tenangkan hati sendiri...banyakkn bersabar & beristighfar...fikirkan org lain yg lagi teruk dugaannya daripada i...kalau org lain kuat, so i pon mesti la kuat kn??? alhamdulillah i ada parents & adik2 yg byk bg moral support & kdg2 melayan kerenah i ni...

semoga pengorbanan kami ni tak sia-sia...Allah maha mengetahui, kadang2 i fikir Allah nak bagi baby ni supaya i tak sunyi & boleh la jadi peneman i nanti...semoga baby sihat & selamat sehingga la waktu bersalin nanti...amin ya Rabb~

************************************

i miss u like crazy
even more than words can say
i miss u like crazy
every minute of every day