Thursday, January 5, 2012

Membazir ke Tak? Erkkk~

kat kemaman ni, i rasa shopping complex yg paling dkt dgn rumah i ialah the store...so i pon dgn gediknye masuk ke butik anakku *tak tahan tgk org lain shopping barang baby* bila dah masuk dlm tu, i pulak jadi rambang mata semua benda i rasa comelllllll....geram tau x??? ok masalahnye skarang i TAKTAU LAGI GENDER BABY...ayoyoooo~

ok bila masuk butik anakku, of coz la baju ANAKKU & DISNEY je yg i beli, mana ada brand lain kat situ...utk baju kat atas tu, i byk beli warna putih semuanya long sleeve...i pilih baju yg unisex, so esok2 kalau ada anak lagi baby boy or girl blh je pakai...hehe...wehhh tak sangka baju baby sekecik tu mahal gak...i berjaya rembat 6 helai long sleeve & 2 helai jumpsuit...

long pants pon i beli yg baby boy & girl blh pakai...yg ni beli 4 helai je dulu...

mittens, booties & boonet...yg ni pon baby boy n girl blh pakai kn??? ahhhh bantai je la....hahaha

bila purchase more than rm50, blh dpt travelling set ni dgn harga rm11 shj...so alang2 org dh offer tu, i grab je la boleh bawak pegi hospital or balik kampung nanti ^_^

okey yg UNISEX of coz la TAK MEMBAZIR kan??? TAPIII yg jadi masalahnya ialah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

keluar je dari anakku, i nampak ada stall yg jual rompers utk baby...murah, rm10 je selai...so i pon beli la 3 helai TAPI TAPI TAPI i beli utk BABY GIRL punye...dah tak tahan tengok!!!

yg ni pon i sempat beli selai kat anakku sbb GERAMMMM....kalau keluar baby boy, i simpan je la kot baju2 baby girl ni...tak pon bagi je la kat sape2 hihihi

hari ni genap 22 weeks i pregnant...last week ada scan tapi baby malu2 la nk tunjuk gender dia...doctor ckp kalo malu2 tu baby girl kot...hihi ntah la, i terima je boy ke girl...juz baju baby girl yg 4 helai i beli tu je la membazir sket kot kalo baby boy yg keluar nnti ;p

**tak sabar nk tunggu baby expo kat mid valley bln mac nnti...nk shopping sakan!!! hehe

39 comments:

noridaramli said...

xpe...xmembazir ler...leh simpan klu xguna nt..hehhehehe...sis suke romper putih plain tu sbb gender bby sis laki..hikhikhikhik..rsnya klu laki leh pkai..

Wawa Yusoff said...

ahahahahahah!!!!

nana, mmg klu tgk baju baby girl boleh jadi gila. Masa scan haritu insyaallah i baby boy. tp bila tgk baju baby girl tetap i rasa nak beli.. hehe :)

~misshuny~ said...

comel jer tgk baju baby..hehe..kalau dapat baby boy pun,baju baby girl bleh simpan tuk 2nd baby..hehe

Fariza said...

comel sgt !!! x bazir pun. lgpun tok anak kena cantik2 kan.

~pzAEdy~ said...

hehehehhe. x per, kami doakan nana dpt gugurl ekk!! hehehe

Gadis said...

x membazir pun..

untuk baby jugak nnti kan..

comel semua baju2 tu..
Gadis suke tengok...=)

geram tengok..

Liyana said...

xpe, blh plan utk 2nd baby plk nt, hhe

kita pun nk gugurl dulu, hehe

veesakura said...

ahaha!! i memang rasa sangat tempted bila tengok baju baby gurl. tapi, memang tahankan ajer nafsu tu dulu. mesti ari2 tengok baju2 baby nih kan. hehehe

cikpingu said...

auwww comel2... kite xbeli lg baju2.. hmmm.. blek smnnjung esok ni bru nk g beli.. :)

ciksuen said...

cantik2nye baju baby. i selalu ase nk beli yg cantik2 dan kiut2. tp ble smpai je kedai selalu jadi blur.

n0rraslida alias said...

hihi...nana! lida tgk pn teruja!!! wahhh!!! mmg geram kn! comey jew bju bby nih!!! thu x akk yg early preggy pn dh ader 4psg jumsuit, 2psg rompers n 6psg stokin! haaaa...faham... perasaan mOmmy cmnih kn!^_______^ hepi shopping! nnti bln 3 kte jmpe kt mid valley k...:))

cikpuanputeri said...

put yg x mengandung lagi pun dah excited, apatah lagi nana, so tak membazir pun dear. nanti boleh bagi baby put pakai.ehhhhh..hehe... nanti i nak tman u pi expo midvalley!hehe

harzharun said...

lorr..org kemaman ker..
i kat paka..
sekian..
hahaha

sweetlavender86 said...

baju baby gurl sumeeee cantik2!bju baby mmg mhal2.padahal gune kain sikit jek.haha..mengikut pengalaman akak (cewahh) anak akak x suke pkai bju long sleeve.kebetulan mase tgh time pntg tu musim panassss.mmg pakai kn die baju lengan pndek n bju lubang2 tu.tau je la budak2 skang ni mane thn panas2.huhu.bju2 long sleeve pun ade yg xpakai pun lagi.

Mr & Mrs Chenta to be said...

hehe.. alngkan org yg tak kawen ni lagi pn da meroyan tgk bj budak comel2.. ape lg yg ngah ngndung..

Asz Miza said...

Takpe la kot nana sebab nana beli unisex kan. Tapi yg gorl pnya tu blh smpan manatau kua anak ppuan takpn blh bg gift dkt kwn yg dpt bby girl. :)

ciNDerella stRikEr said...

hye nana...
sy baru follow blog u. seronok ek shopping2..nnt dh ada bby lg laa geram bershoping. kalo jmpe yg murah jgn pk 2 kali.. hehehee

amal said...

hee geram tgk baju baby. ala takpe, baju tu nanti leh simpan, tak pun jual balik ehe...

Mrs Azhar said...

mmg geram tgk bj baby girl kan? hehe. tp kalo sikit2 tu x bazir kot nana.. ermm i pun teringin pegi MV nnt. tp xtau larat ke x nak menjelajah. skrg pun dh mengah sgt kalo jln lama sket..

psss.. lida, mcm ada berita baik jek.. ;)

Mrs Azhar said...

owhh lida, mmg ada berita baik ek. baru bc blog lida. tahniah!! nana, kita ada geng baru! =D

sarahhernyzar said...

nana sini sara nk share some list utk 1st newborn. boleh la kot belek2 list tu mana yg dh mana yg belom. ini hasil pembacaan dan pengalaman para rakan.

http://hh-lilmunchkin-journey.blogspot.com/2012/01/tips-1st-baby-checklist.html

happy shopping dear :)

LINA SHAARI said...

dtg berbelogwalking :) rindu plak zmn pregnant biler tgk u upadte psl baby stuff..anak 1st mmg xcited biasanya nk membazir n membeli belah.. ;) - lina mummy twin

sue sopian said...

takpe.. x membazir pon..leh simpan utk next baby.. :)
sue doakan moga semuanya slmt nnti..kalo gegurl pon leh kwn ngan gegurl sue..hikhik

Liyana Aziz said...

alololo! comelnya kak nana semua baju tu, nak2 rompers tu! aduyai...

x pe, x membazir pun, bukan x pakai nanti, kalau baby boy pun esok2 second baby siapa tahu boleh pakai.. eheheheheh...

yana x sabar tunggu kak nana deliver... nak g kemaman terus, nak tengok baby! hahahah

iizla said...

Orang Kemaman ke, ila pon org kemaman gak. selalu gi Anakku situ. Beli yang unisex ok la. Boleh diturunkan kat adik2nye nanti pulak.

Lyana MK said...

nana...xper..kalo kali nie kuar baby boy...simpan tuk anak 2,3,4,5,6,7,8,9,10 heheheeh~

ctmah said...

seronoknya...xsaba nk bershopping mcm nana gak..mujurla masih baru lg :o

Ms and Mr Red Ribbon said...

saya xbeli barang apa2 lagi, kandungan dah 22 weeks juga... eventho doc dah cakap baby boy tapi hari tue xclear sgt so nak scan lagi hehe...

tgk baju baby girl memang comey2... tapi kene bersabar jap lagi mula shopping la :)

Cik Emie said...

Bestnyeee shopping barang baby..i phm keterujaan u nana ;) sbb penah excited gitu la tgok brg baby even bkn m2b pon huhu..selalu beli utk ank kawn n sedara..mmg geram kan? Comel2 n yes mahal hahah..kecik cenonet je tp kalah baju ibunye hehe..mesti g midval nati borong sakan punye ;)

~PuAn NadiRa~ said...

its ok..boleh simpan..if tak pakai, jual mesti ada yg nk beli..hihhi

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

nana ialah mummy yg comel haha! nanti nk bg adiah kat anak nana lahhh sebab i love baby very muchhh

mia-ina said...

awalnya nana dh beli..tp mia ari2 pernah teman kwn ngandung pi kedai baby, terasa gak..tp suami suruh mia smpai kandungan 7 bulan dulu..br confirm...yela, kte ni merancang tuhan yg menentukan..yg ptg kena jaga kandungan .+dlm trimester 1 ni..huhu

MiSS NaDieYA said...

i pon beli awl jugak..mcm tu..nak beli trus semua truk gak..kne buat list..sebab nnti kte bleh pntang ngn senang hati..semua ade..kalo beli lambat2 sgt nnti tak larat jalan dah =)

aTy _faRed~ said...

heheh..baju baby gurl memang selalu ley buat kite geram...lagi2 kalau tak tau gender baby...macam ai ni..jeling jer lah..tak per..kalau baby boy kuar nanti..baju2 tu simpan lar tuk next baby pulak kan..:)

imymemine said...

heeee kite yg tak pregnant ni pun memang geramm je kalau tengok baju baby. lagi2 kalau baby girl punye bajuuu. mesti byk yg pink pulak tu kan! heeeeee. :DD

alhamdulillah, u're getting better! take care mummy! ;)

ciK LyndaWawa said...

takpe nana..untuk anak first..esok2 klu die dah de adik, boleh bagi adik pakai pulak...barang baby memang comel2..i like...=]

L said...

xsabarnya jadi bapa nt.. huhu

Jom baca kejap =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

LoVEaQshA said...

hihihi mcm zurala,ms xthu ag gender bby gediks bli rompers kaler pink~
tapi mgu lps bla da scan nmpk gender baby cam bebaloi lak..

Ala lau xsm xpelah angap jer tue rzki tuk ank kwn2 yg gurl,leh jer bg pezen kan..~
zura blur nak soping mla dr mn,br bli 3hlai rompers jer..hihihi

Syima Syaz said...

uuuhhh bln march ada expo ek? elok la tu sedang2 masa tu dah preg 4 bln.blh la beli basic2... awai2 ni mmg tak kan beli apa2 la.... takut laks kan