Monday, January 30, 2012

Misi Mencari Baby Cot

cerita psl baby cot ni kn, ekceli i pernah tulis perlu @ tidak utk membelinya...blh refer sini [LINK] terpulang pada masing2, tp i rasa i mmg perlukan baby cot ni ^_^

bila dah bersalin nanti, i kena pindah ke guest room kat tingkat bawah (nayaa weh kalo kena turun naik tangga ms pantang)...so misi i adalah mencari baby cot yg diperbuat drp
kayu dan warna mesti brown/beige utk sesuaikan dgn furniture dlm guest room tu...hakikatnya, i sgt suka baby cot warna putih okeyyyy!!!

i nk katil baby yg blh slide & beroda mcm pic kat atas ni...i tgk kat lelong, harga baby cot ni RM999!!! mak oiiii biar betol...kayu yg berkualiti agaknya dia pakai...

yg ni pon lawa jugak & yg bestnye ada laci...blh la simpan barang baby dlm tu byk2...


yg ni pulak i suka giler okey!!! kat malaysia ni xtau la ada jual ke tak design ni...tp i ada baca blog someone ni, dia ckp baby cot ni kat oversea pon dah mahal...kalau kat malaysia sah2 la beganda kn harga dia???

yg esprit alu travel cot ni dh lama i berkenan...walaupon diperbuat drp PVC, tp i suka yg ni sbb blh lipat kecik2 & simpan kalo dh xnk guna....xde la menyemak rumah kn??? tp harga dia rm700

MASALAHNYA:
(1) mana i nk cari katil baby yg dibuat dr kayu & blh slide???
(2) bajet i mestilah below rm500
(3) mesti yg ada wheel
(4) nk size kecik je sbb bilik x byk space...
(5) nk yg blh pakai sampai baby umo 3/4 tahun

HELP ME!!! blh suggest tak kat mana ada jual utk semua spec yg i nak tu??? Area: KL, Kuantan & Kemaman only~

26 comments:

sweetlavender86 said...

nana,akak jmpe byk bby cot yg kaler brown mcm nana nak.yg kaler putih susah nk jmpe.akak ari ttu pegi warehouse sale mydear bnyk jual bby cot n harga puun murah.brand sweet cherry xtau la ade ke tak yg kayu kaler brown..kt jusco bnyk.lg satu kt manjaku pun bynk choice.

Anonymous said...

ala mana tah nampak hari tu. kt jj pun ada lah nana.

etty ncol. malas nk sign in.

Liyana said...

x decide lg nk beli ke x baby cot ni... rase mcm x je.. tkt membazir... mak pak nye kedekut, kekekeke :D

mia-ina said...

mia belum decide lg barang nak beli..x pasti akan ada tak lg benda ni dlm list brg persiapan baby t..

aThidEaN said...

nana, athi beli babycot cap ayam je rm199.kat carefour ada, giant pun ada..

tp berbaloi. alhamdulillah masih elok walaupun murah.n ilyaas skrg mmg dah xnak tidur dalam tu sbb dia tidur buas, space xcukup.so athi guna utk letak dia main2 dlm tu while athi buat kerja rumah

puan azie said...

sweet cherry pny cantek gak. wrna puteh. azie suke...hehe

Diyana Didie said...

hi nana. im ur new follower ;) try tgk ikea? ke tak minat? http://www.ikea.com/my/en/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18755/

wanie said...

my aunt haritu beli kat ikea. tahan lama and sesuai sampai anak dia 2-3 tahun :)

aTy _faRed~ said...

kat ikea ade..tapi kayu nyer tak tebal macam yg dalam picture2 u tu ar..u tau ar ikea nyer barang kan minimal-tapi harge murah gak..ai pernah nampak kat kedai baby kat dalam mid valey-harge ai tak pasti..:)

FieZaLieSa said...

nana try cr kt mne2 kedai perabot..sbb sy penah survey kt kedai perabot..baby cot kaler yg mcm nana nak..sekali ngan tilam rm250..kualiti ok la jugak..tp sori dear..kedai tu kt johor..

iizla said...

saya beli kat kedai perabot kat kemaman. tapi yg used one. kayu dia seme elok lagi. tak sampai rm200 sekali dengan tilam. cuma takde wheel.tapi baby 4 tahun pon leh tidor lagi dan main2 dalam tu, sbb ketinggian tilam leh adjust.pagar boleh adjust jugak

LisaLisut said...

tak silap ikea pn ade.tp tak sure la kayu dia berkualiti ke x.tp masa i nmpk kt ikea tu white. hmmm twins baby ade kot

yUmIe said...

try cari kt kedai perabot biasa nana,insyaALLAH ade.tp design die biasa2 jela.hr tu tuk iman,maktok n uncle die g belikn kt kedai perabot area rumah je.harga xsmpi RM200.xtau exact harga sbb org yg belikn.hehe;)

mizzura said...

ooo mak aii..mahal lagi katil baby..hehe..yg no 3 tu dah gaya anak orang kaya dah..ehe..yang esprit tu simple jer..

cer tgk katalog kat mn2 kedai baby2..kot bole order..

Jemput baca,
Arrowhead China Chips (Buah Ngaku)
atau
PHUKET : Destinasi berbulan madu

nuwoo8 said...

dear..try carik kat http://www.twinsbaby.net/ dia ade outlet kat area tesco ampang..rase still ade..byk choice

veesakura said...

i pon suka baby cot warna putih. hehe. gambar yg no 2 tu menarik kalbu la. tomei2x!

dinashuz said...

hi dear.. kat twins baby ampang ada bnyk selection baby cot. ikea pun ok, pricewise mmg murah. but if looking for wood... twins baby... dekat shoplots sebelah tesco ampang.. harga ada yg murah n yg mahal pun ada. good luck!

Hazz Nieza said...

i like baby cot putih jugak! hehe.. tp jrg nmpk jenis kayu yg ada roda nih. pernah tgk2 kat ikea jer. good luck dear! ;-)

Hazz Nieza said...

i like baby cot putih jugak! hehe.. tp jrg nmpk jenis kayu yg ada roda nih. pernah tgk2 kat ikea jer. good luck dear! ;-)

laskar pelangi said...

tomeinye katil baby tu semua :)

ReYNa said...

sy dh beli baby cot/warna putih yg ada roda n boleh adjust ketinggian.beli kat babies kingdom damansara.masa beli tu dpt harga less Rm290 je dari RM330.try la tengok nnti:)

ciK LyndaWawa said...

baby yang akan kuar tu kiut, mesti nana pun nak yang kiut2 jugak kan? hehe

Ms and Mr Red Ribbon said...

baby cot nie penting juga, tapi me personally akan sering ajak baby baring sama2 kat katil orang dewasa hehehe... once in a while kalau tengah busy leh letak dia kat baby cot. alhamdulillah, me baru dapat baby cot yang macam gambar pertama tue... kawan bagi for free hehe... dia beli kat Twins Baby - Puchong (sebelum 101 mall) entah berapa... :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

dekat perlis kat mana la ja yang ada... duk sevey gak ni
................................
is folo sini (^__^)

Anne Nurain said...

Salam..hye..actually i nk let go anak i punya esprit travel cot siap 1 set bumble bee bedding set..if u berminat i leh antar pic pada u..

Anne Nurain said...

Design and color same dgn yg u tunjuk but ada color crean sikit..condition 8/10 u try tgk pic anak i dalam fb..if berminat call i,0167607697