Tuesday, January 3, 2012

Saat-saat Indah

kalau nk ikut bulan Islam, dua bulan lepas kita dah masuk tahun baru kn??? apa2 pon i bersyukur sgt sbb masih diberi peluang utk meneruskan hidup di tahun baru ni...2011 merupakan tahun yg SANGAT BERMAKNA dlm diari kehidupan i...

(1) Jan, 2011 - Memulakan Career
lepas je habis study bulan Nov,2010 i duk lepak je kat rumah...i ni malas nk kerja sebenarnya sbb tu sampai skrg i TAK PERNAH hantar resume kat mana2 company...hahaha nmpk mcm org takde matlamat hidup kn??? penat2 study & habiskan byk duit, tiba2 takmo kerja pulak??? Jan,2011 my mom paksa i kerja dgn dia...ok la kot kalo kerja dgn my mom coz boleh berlagak jadi "bos kecik" kekekeke~

(2) Jun, 2011 - Memegang Status Sebagai Seorang Isteri
alhamdulillah 10 jun 2011, i sah menjadi isteri kepada seorang insan yg sgt i cintai...saat yg tak mungkin dilupakan dlm hidup, segalanya cukup indah bercambur sebak...kenal takde la lama sgt tapi i bersyukur sbb Allah permudahkan segala niat suci kami utk membina sebuah masjid...

perancangan perkahwinan yg dibuat dalam masa lebih kurang tiga bulan sahaja, alhamdulillah segalanya lancar dan sederhana...semoga ikatan perkahwinan ini kekal bahagia hingga ke syurga....amin~

(3) Ogos, 2011 - Bakal Menjadi Seorang Ibu
menjadi seorang ibu adalah keinginan dan angan2 yg i pasang sebelum kahwin lagi...salah satu sebab i kahwin sebenarnya utk mendapatkan zuriat selain menghalalkn hubungan lelaki & perempuan...alhamdulillah Allah memakbulkan doa i bila i disahkan hamil...i tahu i pregnant pon bila usia kandungan tu dah dua bulan...hehe...rezeki bulan ramadhan agaknya ^_^

latest pic...besar kn perut i walaupon time ni baru 5 bulan??? haha i mmg asal seorang yg chubby & mempunyai lemak yg byk kat perut...lalalala~ agak2 baby boy ke girl ni???

(4) Oct, 2011 - Convocation Day
alhamdulillah i dah grad sebagai seorang mechanical engineer...sambung master??? errr tak kot coz i ni bknnye rajin nk mengadap buku...hahaha...time ni badan mcm makin berisi je kn??? nasib baik la tak loya2 masa nk amek ijazah...terima kasih umi & abah utk segalanya...dan terima kasih jugak kat hubby sbb ada kat sisi ^_^

(5) Dua Kali Bonus
rezeki anak agaknya...walaupun baru setahun kerja, tapi i dah dapat dua kali bonus utk tahun 2011!!! tapi yg paling best bonus akhir tahun ni la coz dpt byk sket...hihi boleh la nk shopping baju baby nnti...


alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah utk semua tu...semoga tahun 2012 pon akan ada moments yg menarik...azam tahun baru i juz nk perbaiki semua kelemahan diri especially kelemahan sebagai hamba Allah...aminnn~

31 comments:

Suria said...

alhamdulillah..
kite teka baby girl...hikhik
msti comel kan baby u nanti :D

Wawa Yusoff said...

ALHAMDULILLAH...

nana, i pun banyak sangat best moment utk 2011. mudah-mudahan 2012 ni lebih bermakna utk kita.. hehe :)

aTy _faRed~ said...

alhamdulillah..yang baik tu semuanyer rezki..lagi2 2 kali bonus..!!! syioknyer..:) pewot u nampak besar gak..:)

Fariza said...

alhamdulillah :)

ciksuen said...

yeay!! bonus~ boleh shopping barang baby banyak2..hehe

cikpia said...

alhamdulillah...... berganda2 rezekinya.....

nida-razak said...

alhamdulillah... =)

Nurul Husna Abidin said...

Nana, usia kandungan u dah 2 bulan..tp u dpt detect pregnant slps semggu period..maknanya dalam masa u pregnant tu u ada dtg period la eh? heheh.. :)

oshinz said...

bestnya dapat kerja dengan family. =)

gud decision nana. no need to continue study if u are not ready yet. serius! akan rasa terseksa. hehe.

n0rraslida alias said...

best! semOga kehadiran 2012 nie lgk best tOk nana!

cheQmOomOo said...

alhamdulillah..semoga y baik2 juge akn menjelma utk 2012 ;)

Cik Emie said...

Alhamdulillah rezeki nana nmpk mudah ;) doakan bahagia n sihat anak n ibunye ;)

Gadis said...

wahhh...dapt bonis yer..

boleh belanja Gadis..hihihi..

take care yer...=)

Fiza Zainol said...

alhamdulillah...baik2 sja.....smga azam u thun ni tercapai..... vote for baby girl....haha blh plk gitu kan

miss puteri said...

rindu kat nana tiba2.. lama tak komen kat sini tau.. tapi baca je entry u... btw Alhamdulillah, semua dipermudahkan dear. Put doakan baby dan mommynya sihat2 je dan dipermudahkan jugak nana bersalin nanti. banyakkan exercise dan jalan2 ye dear... Moga bertambah gembira bahagia dengan rezeki baby ... jaga diri baik2 ye (^_^)

anaztasias nora aira said...

kenangan terindah kan nana. rezeki baby sentiasa ada :)

erin moshimoshi said...

aminnn ... moment terbaek

ladyfingers said...

alhamdulillah..moga dipermudahkan semuanya ye.

ciK LyndaWawa said...

ahamdulillah...=] turut happy untuk nana....

ctmah said...

semoga nana n baby sehat2 selalu ek

Liyana Aziz said...

kak nana! comelnya gambar latest tu... sukaaa sangat!

alhamdulillah, i'm happy enough to know that ur happy... hopefully lepas ni banyka lagi kebahagiaan buat kak nana dan keluarga... amin...

iizla said...

budak engineering rupanya... :)
Univ mane?

ainasuhana said...

tahniah...

nuraisyahr said...

Tahniah dear! Semoga sentiasa dilimpahi rezeki dan nikmat dari Allah swt.

Btw, skang saye tgh amek order utk body mist PINK by Victoria Secret, kalau berminat bolehla contact ya. Memang tak rugi cuba hihi

http://n-aisya.blogspot.com

Shakina Farhan said...

wah..nana convo ng baby ye..hee..dah link nana dalam list mom-to-be..:)

LittleSunshine said...

Comel nana amik deg with baby dlm perut.tahniah utk semua ya

amal said...

alhamdulillah.. semoga rezeki bertambah2la thn 2012 ni :)

LoVEaQshA said...

hye slam perkenalan,

wah due date kta xjaoh bezala,leh sahre cte psl prgnancy kn..~!

Cik Zimie said...

syukur nana, semuanya best2 je. dalam tahun yang sama serentak dapat macam2 rezeki. take care ye. nanti i nak mintak kat u tips ye hahah

ciK LyndaWawa said...

nana cantek berbadan dua..hehe=]

Nini D.. said...

tahniah!
murah rezeki Nana tahun nih..alhamdulillah