Monday, February 13, 2012

Baby & Mama Checklist

checklist ni sangat2 berguna utk mommy to be...checklist ni i buat setelah i combine semua checklist yg i pernah amek drp org lain...comel tak checklist yg i buat ni??? hihi...btw dlm checklist ni BUKAN SEMUA benda pon i beli...i juz beli mana yg i rasa perlu utk diri i & for my baby...so M2B, blh la refer kat sini k ^_^

**baru perasan kat HOSPITAL CHECKLIST (MAMA), kat item no.4 tu handphone & charger okey...ntah cmne i blh taip headphone...hahaha...tp lbh kurang je kn??? tutup sebelah mata je la k ;p

bagi yg dh jadi mommy pulak, share la pengalaman u ols benda apa yg perlu, kurang perlu & tak perlu beli pon...thanks in advance ^_^

29 comments:

S.n.Fariza said...

terima kasih :)

Liyana said...

tq nana, boleh refer kt sini... sy x beli ape2 pun lg.. hoho

aTy _faRed~ said...

waaahhh..cantiknyer checklist..ai tulis conteng2 dalam buku jer..heheh...

n0rraslida alias said...

bestnyew...nana...comey chcklist tue!

malynd_anggun said...

thanks for the checklist! mmg tgh carik checklist ni..hehe..btw, sgt comel ur checklist!! eheheh

Ms and Mr Red Ribbon said...

waaa rajinnya buat... nak juga bole? nak terus print hari nie juga... :)

UyaRayza said...

walaupun lmbt lg but i need this hehe..preparation katenye hhahaha

PUAN SUE said...

su tunggu hari je ni,..berdebar2 sangat ni

naney said...

set berpantang...jgn beli fully set..sbb kdg2 xpakai semua pun tkt membazir..if anak kuning lg xleh pakai...car seat, stroller beli bila abis pantant...

intan said...

thankssss nana! muahx!

('',)pzAEdy~ said...

THNKZ NANA!!!

Liyana Aziz said...

should I say thanks as well? heheheheh...

will bookmark this page, gonna be my reff very one fine day, kak! heheheheh...

so sweet of you, kemas je kak list ni, sukaaaa! thumbs up!

**kami~nak~tawen** said...

bgs2...anis nk gne ceklis nana lah..mang tgh cr ceklis nih..hehe

mizzura said...

nana bole buat buku la..panduan ibu menganndung..kalo compile entry nana pasal peknen ni lengkap dah.. jual murah eh :-)

Ms Fai said...

kak, bagi fai dah lengkap sangat dah checklist ni. sangat2 membantu!! fai minta izin save ye kak, untuk rujukan diri sendiri bila ada rezeki pregnant nnti. hehe...

ReYNa said...

kalo ada checklist senang kan nk check:)

ctmah said...

good job dear!harap2 xde yg tercicir ek

(^-^) ieYoe (^-^) said...

nk copy...memang dicari-cari :D

MiSS NaDieYA said...

wah...checklist pon comel je..siap bertaip..i maen tulis je..huhu..happy preparing dear =)

Miss Sunshine said...

nak dapat baby pun kene ada checklist jugak ye... huhu. nampak sangat kita kurang pengetahuan..

iizla said...

thanks..boleh guna ni nanti!!!

**kami~nak~tawen** said...

thanx nana..anis dh guna ceklis nih..sgt berguna..hehe..en.suami pun suka..die yg tolong printkan..senang keje anis tyme nk soping brg baby...

mia-ina said...

cantiknya checklist nie :-)

Nadya Zahid said...

wow..bgsnye checklist u nana...nak mintak u emailkan kat i bleh x dear?

Hazz Nieza said...

loving ur checklist. bolehlah i refer sini gak ye. hehehe. tq dear for sharing. nice info!! =)

(^-^) ieYoe (^-^) said...

e pon pakai yang nie..print then tepek lam buku...pastu baru wat ulasan sebelah page lagi tu..hehe

Renee Meow said...

wah complete..!! nanti bleh la refer sini.. ;)

Gadis said...

wah..complete la nana..

sukenyerr Gadis...

Gadis mohon izin save yer...=)

adah matadam said...

hi nana, thanks shared info n checklist..mohon save ye, really appreciate it.bestnya thanks a lot ye nana

- adah -