Friday, February 17, 2012

Boy or Girl???

ni scheduled post...time ni maybe i sudah berada di KUANTAN sbb ada appointment dgn specialist...jap lagi balik rumah, i blogwalking kat blog u ols okey ^_^

*alololooooo comelnya baby ni*

haaaa hari ni kat hospital i nak intai2 gender baby...ni entah kali ke berapa i intai taktau la...haha...baby i ni macam malu2 kucing je nk tunjuk tutttt dia...

masa dah 22weeks pregnant, i pegi hospital utk scan & doc ckp nmpk girl...masa dah 24w i pegi scan lagi & still nmpk gegirl...26w i pegi scan kat klinik biasa pulak, tiba2 bertukar jadi boy!!! eh eh main2 dgn mummy ek baby ni??? ada org ckp maybe tu tali pusat & ada yg ckp tutttt dia tu baru terbentuk...tp masa scan tu i mcm terkejut gak la coz masyaAllah panjangnya bird dia!!! hahaha entah2 tali pusat je tu....

takpe2, hari ni dh 29w nk scan lagi skali tp nk scan 4D supaya nmpk clear sket...hehe...sejak doc bgtau baby girl haritu, i dah byk giler kot beli baju2 kaler PINK, siap ada ruffle2 lg *mentang2 la mummy dia ni peminat tegar kaler pink*

ekceli i tak kesah pon boy or girl, i terima je...tp i ni bkn mcm sesetengah org yg sukakan surprise, yg taknak tahu gender baby....i tetap nak tahu boy or girl!!! hihi...bkn apa, senang i nak cari barang2 yg sesuai dgn gender baby tu...kalau ikot taste i, habis la semua benda i nak kaler PINK...

psttt, baby ckp dia rindu papa, dah dekat sebulan tak jumpa papa....cian baby kn??? ;p

okey, jumpa di next entry pulak ^_^

21 comments:

CikPuan Fara said...

geram tgk baju baby kaler pink jugak. tp xpelah mana2 gender pun xpe kan? asal sihat n selamat :)

Asz Miza said...

mintak2 gegirl..boleh la mama dia shopping bnda pink sakan! hehehe. Nnt da taw inform okeh :)

eyanne said...

mana2 pn xpe..msti comey jnji sihat kn :)

Liyana said...

haha mcm same je kite nana, nk gegurl je sbb nk pakaikan kaler PINK! ahaks

tp xtau gender lg, x sbr nk p scan 3D,huhu

cian bby rindu papa die..sbr ye

PUAN SUE said...

mst tak sabr nk tau gender kan..hehehe..

Miss Sunshine said...

hehe... comel je nana ni.. yg penting, kita doakan baby sihat tau..

Hunny Kitty said...

dulu..masa my mom preggykan ai...p scan doktor cakap LELAKI..last2 kuar ai!!! yg adalah perangai lelakinya itu....(apa agaknya ai buat dalam perut my mom pai doktor ckp lelaki?)

aTy _faRed~ said...

besh nyer kalau betul dapat baby gurl...baju cantik2..:) eerr..mummy die yang rindu ni..;p

Hidayati Farhan said...

saya teka pompuan. eh, men teka2 kan. hahaha. saya pon hrp dpt baby pompuan

Mrs Azhar said...

nana jumpa specialist mn?

ctmah said...

aksesori tuk baby girl sgt banyak..rambang mata nak pilihkan

cikpingu said...

hihi.. peminat tegar PINK... so sweet lah.. esok klu bby 2 girl. kemain lg la mummy die...hehehe...

cikpuanputeri said...

hehe. takpe, if yang ni boy, next baby girl pulak..hihi. baju boleh simpan utk baby girl.. kalau i dpt baby girl bolehlah adiahkan kat i...hikhik.. tq mommy nana...hee

cheq sue dieyha said...

hehehe...taste mom to be ni tak penah berubah,asyik pink je.harap2 gegirl la,leh sehati sejiwa ngan baby!

MiSS NaDieYA said...

kite same..husband duk jauh =)..kalo dpt girl memg best sebab bleh bagi pakai baju cute2..lgpon baju girl ni bnyk pilihan daripada boy..tapi takpe,ape2 gander pon tak kesah..asalkan sehat kan? =)

malynd_anggun said...

plan nak scan jugak akhir bulan nih! cant wait!! nak tau gender my lil baby!! :)

ciK LyndaWawa said...

baby or mama yang rindu kat papanya ni...hehehh

..::..aRe-Na..::.. said...

waa..beh nya nak dpt baby..
smg sume dpermudahkn yer..
hehehe

mia-ina said...

best nya ble dh dpt tau gender kan..lg2x klu dpt tau baby kembar..kan best tue

iizla said...

samala mcm saya. mmg xreti nak duduk diam selagi taktau gender baby. senang nak beli barang2..

mizzura said...

ada member kan nana...siap beli semua brg boy..dh doc ckp boy kan...sekali girl..ada member lg sbb mmg teringin sgt nk baby girl..dia hari2 dok pegang perut panggil aishah (smpna nama isteri rasullullah).. Pdhal doktor dh berkali2 yakinkan boy...kuasa allah..yg lahir girl n baby tu namanya aishah:-)