Tuesday, February 28, 2012

Motherhood Expo KLCC ---> My Dear Warehouse ---> JUSCO

jumaat sampai ahad i habiskan waktu di KL (ye la, bkn selalu pon trun KL), so misi i utk cari barang2 baby tercapai jugak sbb selama ni i baru beli baju baby berapa helai je, yg lain2 mmg tak beli lagi...rasanya dh 85% complete kot, tinggal lagi breast pump, carseat & stroller je yg i beli online...

JUMAAT: ke KLCC
taktau la kenapa, otw nak ke sana i asyik muntah2 je dlm kereta, penuh 4 plastic bag *yuksss* tapi i gagahkn diri jugak sbb tak sabar2 nk ke expo tu, konon2 nk shopping sakan la...skali sampai sana i mcm frust sket la coz tak byk sgt pon booth yg ada & baju2 baby tak byk pon kt sana...

benda first yg i beli adalah storage bottle bumble bee...setelah tawar, i dpt rm21 instead of rm21.90 utk 10pcs...murah giler kn??? sbb ada yg ckp kat baby expo midvalley last time harga dia rm25 & kalau beli online range harga dlm rm28-rm35 gitu la...so i grab 2 boxes (20 pcs)...i nk beli 3 boxes sebenarnya tp hubby ckp beli 2 dulu *balik rumah i rasa menyesal lak tak borong byk2 sbb dh dpt harga murah camtu*

ni antara baby gear yg i beli kat sana...tak byk pon coz takde pilihan & mostly yg i jumpa sama design & harga dlm internet...carter's rompers tu satu set rm45, rompers yg lain2 tu i beli ada yg rm10-rm15 sehelai, bee & lady bird wristlet tu rm8 utk 1 pcs, stoking yg cute2 tu i beli 2 pasang (rm15 sepasang), legging ntah brp ringgit i dah lupa...hehe...blanket bumble bee tu rm35 rasanya *lupa lagiii*

ni pulak i beli kat booth pureen...comforter set tu rm25, pillow & bolster rm15, disposable breast pad tu rm30 utk 84pcs, baby wipes tu rm9....yg maternity tooth paste & baby bath tu dpt free...

antara benda lain yg i beli ialah my 1st year book (rm40), autumz nursing bra i beli 3 helai (rm25, rm28 & rm 30), autumz washable breast pad 6pcs (rm11), feeding bottle tommee tippee 5oz & 9oz (rm35 for both)...nursing bra tu ekceli ada je booth yg jual murah dlm rm10 gitu, tp i tak beli coz design & color dia tak menyelerakan...haha...yg kat autumz tu still ada yg nmpk sexy lagi...hehe

ada satu booth ni jual diapers brand WHOOPIE...ramai giler org beli coz harga dia tersangat la murah...tp i tak beli pon coz kat rumah dah dpt free brand huggies & i aim for mamy poko...i frust giler sbb tak jumpa pon tungku & barut utk confinement nnti...org cakap kat booth mom dreams ada jual & harga pon murah....huwaaaaaaaaaaa knp la i blh tak perasan kn??? huhu

kat expo ni i habis dlm rm400++...i rasa puas hati sbb still below my budget...

SABTU: ke JUSCO One Utama
bila tahu ada JCard sale kat jusco, maka i ajak la hubby ke OU...i pilih OU sbb petang tu ada date dgn blogger lain seramai 7 org...alang2 nk jumpa diorang tu, so blh la shopping lagi kn??? hehe

kat jusco mmg i byk borong baju baby je coz hari tu kn i ada beli baju baby girl, last2 scan skali lagi baby dh bertukar gender ke baby boy pulak *ayoyoooo* so mittens, booties, boonet, barut, mamy poko & susu enfamama pon i beli kat sini skali...
i beli lagi wristlet utk baby tp kali ni 1 set dgn stokin...walaupon harganya agak mahal, tp i dah berkenan takley nk buat apa la kn??? lagipon ada 15% off, hehe...

total damage kat jusco ni rm500++

AHAD: ke My Dear Warehouse Sale
i dtg sini mmg dah aim nak cari baby cot je...baby cot kat sini utk complete set range harga dia lebih kurang rm400++ - rm700++...i beli set yg rm620 complete skali dgn mattress, comforter set & mosquito net...

i sempat jugak grab CK rompers & kasut guess ni...total utk dua barang ni rm35 jer...

total yg i spent kat sini dlm rm650..

ni la keadaan kereta di seat belakang after beli baby cot...kat bonet lagi la penuh...kalau nk beli baby cot, naik myvi mmg takkan muat la...nasib baik bawak kreta hubby, tu pon dah mcm sardin...huhu

****************************************
sblm balik kemaman sempat jugak i tapau garrett pop corn...hehe

28 comments:

Liyana said...

wah dh complete la sume eh, seronok nye tgk m2b dh complete sume brg baby :)

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,dah hmpir complete

Wawa Yusoff said...

rembatan besar-besaran nampaknye nih... sekali beli, boleh bawak lorry ye nana... hehe :)

n0rraslida alias said...

bestnyew mama!!!

S.n.Fariza said...

:)
nana, baby boy ea. sukanya.

malynd_anggun said...

wahh!! bestnye nana!! i loike! x saba nk shooping brg baby juge weekend nih kt jb and next weekend maybe ke midvalley! yeay!!

hana yoriee said...

hah..mmg dahsyat shoppingnye ni..hihi..penat kan habiskan memborong dlm masa singkat? tapi berbaloi2 la dgn harganya jugak kan?kalau la sempat terjah expo kat mid yg 9-11/3 ni kan best.. =)

('',)pzAEdy~ said...

situ sana sini citer pasal baby expo...cam nk nanges je tgk!. jeles2. tehehehe

.:Mama Dhia:. said...

wah..sakan nana shopping barang baby yer..

aTy _faRed~ said...

waahh..memang berbaloi2 lar u datang jauh2...shopping sakat..!!! walaupon sonok tengok tapi tetap jeles sebab ai tak larat nak pergi...:)

noridaramli said...

besnyer tgok u soping...rs mcm nk pg sopink lgik...apakan daya dh xlarat...huhuhuhuhu

Asz Miza said...

best giler Nana dapat shopping sakan. I nak g tapi rasa macam terlalu awal plak. Maybe nak survey2 sikit dekat MVEC next week. :)

veesakura said...

blanket bumble bee tu mcm sama ngan i! hehe. banyaknyer nana borong! kuat jalan eh. hehehe. ala, nape x ckp u g OU sabtu tu.. dah dekat ngan umah MIL i. i de kt sana sabtu lepas. if not, leh jupe u. hehe

Hunny Kitty said...

borong sakan!!! hehehehe

Cheyan said...

Wah banyak borong, ku beli sikit2 lagi, banyak tak complete ni..bila la nak ada mood ni??

ctmah said...

wow!terujanyaa tgk nana bershopping....ni baru dinamakan shopping sakan :D

Fiza Zainol said...

wahh byknyee nana shopping..dh complete.... xsbr nk tgk baby nana nti..mesti cute mute mcm mama dia kn...

(^-^) ieYoe (^-^) said...

ala...bestnyer dapat beli botol bumble bee murah...e baru beli dengan kakak ipar..RM 90 untuk 30 botol...tak ternampak mase pegi motherhood expo hari tu...tapi e pon dah borong banyak dah..sebab barang2 murah kan kat situ.kat trg nie, ape lah pilihan yang ade kan..nak g kl tak tahu bile lak~~

Hazz Nieza said...

bestnya shopping!! i singgah gak klcc tp tu la, booth x byk kan. then sempat jugak pi my dear warehouse sale tuh & grab baby cot yg sama. mmg rs sgt berbaloi. heheehe. ;-)

miszatie said...

aaa bestnyeee..x sbr nak kawen ni..ish2..:)..

hye lame x menjenguk..:)

http://miszatie.blogspot.com/2012/02/most-important-preparation-to-be.html

!k@ said...

bestnya shopping barang baby.. =)
berbaloikan..xdapat pegi sbb ada d sibu skrg..

farhana shamsuddin said...

bnyaknyer shopping..gagah pg semua tmpt

ReYNa said...

banyakk shopping!best tgk brg babyy.bestnya dpt storage bottle murah. aritu x dpt pi sbb dh 8 bln jadi x leh travel jauh,huuu..ohh.baby boy?same with me!

Nadya Zahid said...

wowwwwwwwwwwwwwww...nana dah complete dah u bli brg2 baby eh..jelesssssssssss...
nad still xtau nak bli ape..boleh x?1 bende xbli lagi..tp its still too early kan?syoknye tgk brg2 nana..cute gilossssssss

mOoN said...

rasa cam rugi sangat sebab tak sempat singgah masa g kL ari tu.. hampanya.. huhu..

Anonymous said...

nana, tetiba i neves sgt tgk u beli mcm2...i tk terpikir sampai gini byk brgg baby..ok tarikh nafas....pikir kotak2 brg yg kakak i nak bagi je dulu...kang baru tambah

SyimaSyaz

safiyyah osman said...

Waaa..dah nk settle:)..nanti slagi baby xkuar asyik duk belek brg baby ja..hehehe..

Nana,kalau nk beli rompers carter or ck..meh shopping gn piya..hehe..rompers carter piya jual dlm RM8 ja..3D sock RM7..hehe..dan lgi promote. :)..

Good luck nana,dah msuk trimster ke 3,kurangkan mkn fast food n junk food ok:)..

mizzura said...

knp xckp g klcc..zura jumaat kerja mmg half day..kalo nk teman antara pkl 12-5..roger2 kay:-)