Thursday, February 2, 2012

Wedding Planner: Precious Moments Collection

sbb dh tak larat nk melayan email satu persatu, apa kata i ceritakan kat blog je pasal wedding planner i hari tu...dah 7 bln kawen pon still nk cerita pasal kawen2 ni hihihi...

maybe ramai yg dah tahu i hire siapa as my wedding planner (maybe lg sesuai panggil wedding decorator kot hihi)...so hari ni i nk review apa yg WP i buat sepanjang majlis i...i suka sgt hasil kerja dari precious moments collection (PMC)...utk wedding i hari tu, i buat simple2 jer tp i nakkan semua pakai fresh flowers, no artificial okey...

1) TABLE CENTERPIECE
ni table centerpiece utk semua meja makanan tetamu...simple je kn??? hehe

ni pulak deco utk meja VIP= groom's side...deco camni utk 8 round table jer, skali dgn deco kat kerusi tu...nice kn??? hehe

2) HANTARAN
theme hantaran i hari tu white+green...utk hantaran ni PMC deco dgn fresh flower (white eustoma) + bunga kerawang...i love my hantaran sooo much! ramai puji ckp lawa...hihi

3) CAKE
wedding cake pulak i request nk kaler putih & juz deco dgn fresh red roses...i taknak dummy cake, so semua cake ni blh makan....hasilnye cmni la yg PMC buatkan...

4) PELAMIN
pasal pelamin ni i pernah cerita kat entry2 sblm ni [LINK]...ni pelamin nikah i...i pilih bunga eustoma, orkid & sundal malam...wangiiiii~
kalau tak silap i, utk pelamin rumah PMC charge start from rm 2k...

ni pulak pelamin sanding i yg simple...theme: gold + red....semua tu pakai bunga red roses + baby breath sket2...

5) MEJA BERADAB
meja beradab pon simple2 je...pendek kata wedding i semuanya mmg simple la!!! hihi

6) GUESTBOOK AREA
ekceli ni kerja last minute...nasib baik la ade lebihan bunga, so blhlah deco kat guestbbok area ni sket2...nyesal pulak hari tu tak plan betol2 utk area ni...haha

7) BILIK PENGANTIN
bunga kat atas katil, dressing table, semua2 tu PMC yg buatkan ^_^

8) HAND BOUQUET
hand bouquet ni pulak i dpt FREE...tq PMC!!!

*****************************************
sesiapa yg berminat maybe blh contact dgn izzuddin...nk email & no fon dia, ada kat pic bawah ni :)

ni dlm magazine ratu sehari edisi ke 14...nmpk tak pelamin i ada dlm tu??? tumpang glamor gitu~ haha

19 comments:

veesakura said...

suka sangatt! everything looks perfect!

('',)pzAEdy~ said...

halo nana, ini bukan simple, ini marbeles. hehehe. btw, sgt2 meletops!

.:shura shushi:. said...

Setiap kali tengok picture kahwin u, i SUKA :)

Design kek walaaaaa

Liyana Aziz said...

yana pun suka hantaran akak, nice!

kakak yana on the way nak kawen, so tengah survey2 ni..

Asz Miza said...

paling suka u punya hantaran..sangat cantikkkk!

~Fara~ said...

simple but nice!! i loike!! =)

Cik Zimie said...

glamor betul pelamin nana hihi suka semua.bape kali nk ckp ntah, your wed looks exclusive nana!

amani.. said...

sgt humble puan nana kite ni..dear ur wedding looks perfect..from top to toe..bole masuk dlm list ni..qis pun br nk stat mensurvey2 ni..

BLuRpL3 said...

menarik!hehe

syaz@rozelt said...

femes tu msok dalam magazine..hihi

teha said...

lawaaaaa! hasil kerja yg kemas

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

rina pun nak fresh flowerrr tp lari bajet sobsob, nak nana nye HB. idup lagi x? hahah

choclairissa @ intan marliana said...

Canteeeekkk...yes i pun suke fresh flowers..paling suke hb,pelamin akad n centerpiece you....jeles bangattt :-)

ciK LyndaWawa said...

saya paling suka kek tu..=]

mia-ina said...

suke sgt pelamin akad nikah tu,

nurayunni said...

cantik...rasa mcm nak sanding skali lgi je nga my hsband..hehe

amy fahmi said...

yeaa..simple and i love it to the max. tema kite sama. simple gitew. :p

mizzura said...

nana mmg rajin..hehe,,,zura tak smpat nk wat review..ada cerita sadis..tapi nnt2 la ada masa karang..

LiNda said...

memang cantik la hasil kerja dorang..btw price dia ok x