Monday, March 12, 2012

Baby Expo Mid Valley & My Birthday

fuhhh weekend yg sgt penat okey!!! dah 8 bulan pon still tergedik nak travel ke KL semata2 nak jengok 3rd maternity & baby expo kat mid valley...tak byk sgt pon yg i beli kali ni coz haritu dh byk memborong kat baby expo KLCC...

tp expo kat mid valley ni tak best sgt kalau nk compare dgn klcc hari tu walaupon i rasa kat klcc tu takde la best mana pon hahahaha...kat mid valley ni byk barang2 yg takde & ada harga yg lebih mahal dari expo kat klcc hari tu (nasib baik dh beli awal2 kat klcc)...alhamdulillah rasanya preparation dh 99% complete...

ingt nak tambah lagi stock mamy poko tapi tak jadi sbb panjang giler org beratur okeyyyy...tak sanggup i nk Q panjang2 gitu dgn perut yg tgh memboyot ni...hubby ckp xpe la, beli kat supermarket je nanti...hehe

ni antara barang2 yg i beli...little bean sterilizer & warmer tu rm150 + free feeding bottle...i aim tommee tippee punya sterilizer tp tak jumpa la pulak (sbb i dah beli botol tommee tippee)...asalnya i taknak beli pon benda tu coz org ckp blh rebus botol dlm periuk je & susu pulak lg cepat kalau panaskn dgn air suam instead of using warmer...bila i pk balik, takkan i nak rebus botol baby dlm periuk yg dah pakai utk masak mcm2 kot??? hehe...warmer pulak mmg i takde niat langsung nak beli sebenarnya....tp bila sampai sana i tgk harga sterilizer size kecik dia jual rm100...of coz la lg better beli set yg ni kn coz rm150 blh dpt sterilizer size besar + warmer + feeding bottle....

i beli bio oil yg 200ml pada harga rm60...benda gantung2 brand twins baby utk letak kat baby cot tu rm60...girdle autumnz pon rm60 (tp still nak cari bengkung yg blh ikat2)...autumnz milk storage bag rm9 utk 1 box (25pcs) so i grab 3 boxes...tu je la yg i beli....total semua tak sampai rm400...

saje testing2 letak kat baby cot....hehe....comel tak??? siap ada music lagi tau ^_^


*********************************************
okey nk cerita pasal bufday i pulak....8 mac baru2 ni umur i dah 25 tahun, rasa sgt cpt masa berlalu kn??? alhamdulillah sbb masih diberi peluang utk teruskan hidup kat dunia ni...juz celebrate dgn hubby & family kat rumah jer...syukur sanga-sangat hubby ada kat darat 3 hari sebelum dia kena pegi offshore semula hari sabtu...

*eh, kang ada pulak yg ckp i berlagak sbb tayang hadiah bufday...tp org lain tunjuk hadiah bufday pon rilek je kn??? lagi la yg mahal....hehe*

present from my beloved hubby...i LOVE it sooooo much!!! mmg dah lama berangan nak bracelet pandora ni...mungkin bg sesetengah org beli benda ni membazir sbb baik beli emas 916 je, TAPI pandora ni sentimental value dia sgt tinggi tau coz every charms has it own story....kitorang beli kat tropicana city mall & lps tu ke empire mall pulak sbb kat tropicana tu tak byk choices...lps ni blh la kumpul charms tu lagi supaya complete bracelet ni...hihi...so far hanya mampu dapatkn 8 charms je dulu sbb dah lari bajet (priority utk barang2 baby dulu)...hahaha...sesiapa yg masih tertanya apa itu pandora, blh intai2 kat sini:

28 comments:

pizet said...

x rugi beli sterilizer...sgt2 berguna...letak air dalam 90ml je kot..pastu lebir cukup time dia bunyi leh keringkan botol...

ramai komen kata expo kali ni x best...daku yang jauh ni tgk je la org pegi..hehe

Liyana said...

wah bestnye... kita x pegi pun hr tu, x smpt.. tp mujur ramai yg ckp expo tu x best, haha :D

erm, happy belated birthday nana...

asha said...

happy belated birthday nana:)
hehehe...bestnyer dapat sambut besday dengan org2 tsy

Nadya Zahid said...

nad n syima pon pegi mid aritu, xbestttttttttt...heeheheheh :)
comelnye baby cot nana...
pandora u cantekkkkkkk..hello 1 charm tu pon dah bape ok..hahaahahaha :)

**kami~nak~tawen** said...

nana pegi ari apa?anis g ari sabtu warmer n sterilizer litle bean tu xd stok..kne tempah..so anis byr gak..lps 20hb baru drg dtg anta..

Anonymous said...

baby cot dah pasanggggg!!!
ehehe..mimi belum pasang lagi..tunggu nk pasang nanti2 kot. comei gantung2 tu

aTy _faRed~ said...

ai pon dengar cerite ramai kate expo kat mid valley tak memberansangkan kali ni...hurrmm...

Asz Miza said...

Memang tak berapa nak best kan expo kali ni..ingat i sorang je yg pikir camtu. hahaha.

('',)pzAEdy~ said...

wah bestnye da 8months....jeng.jeng jengggg...

happy belated birthday and i dokan semoga semuanya selamat. amin

Hunny Kitty said...

i pun pegi MV..mmg tak best pun expo tuh

izla said...

x berkesempatan nak gi expo tu sbb dah plan nk balik kg.

anyway, happy belated birthday. semoga murah rezeki dan gembira sokmo di samping yg tersayang. :)

Gadis said...

wahhh...seronoknyer brg baby dh complete...

x sbr nk tunggu baby lahir plak...=)

alwayz take care yer...

Hana Soffelia said...

Comelnya benda alah gantung tu.. anyway i pun tgh survey all the items. I thought banyak brg yg ada kat Mid thats day siap ckp kt hubby lg rugi xdpt g. hehe

Anyways, happy belated birthday.

veesakura said...

nana: tu la, i hampa gila expo kat mid kali ni memang sangat hampeh. banyak barang mahal and dia bukak 1 hall jer. adoyai.. i beratur jugak bli mamy poko sebab masa i beratur, tak panjang sangat. tapi, memang tak banyak ar memborong sebab takde ape sangat. tapiii kan, baby cot u comel sungguhhhhhhh :)

veesakura said...

eh, lupa plak. happy belated besday!! ala, letak je gambo adiah tu. adiah u, blog u kan? ni as kenangan. nanti, bila baca balik entry sendiri, mesti senyum sorang2 :)

Mimy Hamid said...

happy belated besday..wow pandora..i minat gelang tu design lawa...nice

LoVEaQshA said...

ala i pn cr gak yg gantung2 tue tp xjmpla,frust btl..~
dhla baby expo tu xsebest yg disangka..
dear,i nk thula mn u bli medela FS tue..can u give the link or watevala..tq

ctmah said...

jatuh cinta tgk baby cots nana ni haa!!btw happy belated birthday dear.panjang umur n murah rezeki selalu yek

ReYNa said...

tu la.my SIL pon ckp x best sgt.mula tu igt nak pesan mcm2 kat dia tp bnyk yg xde.better yg kat klcc tu lagi katanya

Diyana Didie said...

me pon kecewa dgn expo mid valley tu...btw, happy birthday! cantik ur gift ;)

thisisfarhana said...

mamy poko tu hr tu i tgk kat the store pun murah jugak, rm29.90. boleh lah nana beli situ nanti. hihi. happy belated birthday!!!

Lilhafizsukhri Shoppe said...

happy belated birthday nana..wah best dpt pandora...

yuyu pun g ekspo kat mid baru ni.sangat TAK BESTT.. beli boxes je kat simpe dimple untuk simpan mainan hafiz.. bakpe x ikano?

MiSS NaDieYA said...

i pegi jugak hr yang last ngan my hubby..memg tak best pon expo tu..byk barang yang takde..takde la murah sgt pon..i pon beli liner storage tu..

Aya said...

bestnyee tgk baby cot dh complete.. x sbr nk tggu final month :D

ibuhebat said...

akak memang guna little bean steam sterilizer. sgt membantu! :)

ciK LyndaWawa said...

BESTNYA nana dapat gelang untuk bday..cantik pulak tu...

kayrul-shah said...

memang frust giler g expo kali nie...macam tertipu plak bila tengok expo yg sekankang kera jer

Nadia Bakly said...

Nana, I love Pandora so much! But my bracelet tak byk charms like yours but still Pandora is the best kan? :)