Friday, March 23, 2012

Baby Wishlist

eh2 baby pon ada wishlist ke??? mama dia punye wishlist ni kot....hihi...over kau nana, baby pon tak keluar lagi (Ya Allah, peliharalah anak yg aku kandungkan ini)


baby snuggle nest: baby blh tido dalam ni & senang nak bawak travel / balik kampung...boleh lipat & dijadikan mcm beg...sape nak hadiahkan yg ni??? haha

play mat/ play gym: rangsang minda baby bila letakkan dia dalam ni....hehe...takpon blh letak dpn tv sambil tgk baby golek2 dalam tu...yg ni pon harapkan org bagi present je la nnti (tu pon kalau ada yg nk bagi...haha)

bumbo seat: blh ajar baby duk dalam ni...nk suapkan dia makan pon senang...takde ke org nk jual less 70% benda ni???

fisher price portable rocker: i kalau blh taknak ajar baby tido dalam buai so bagi dia duk dalam rocker ni pon dah ok utk tidokan dia....suka yg ni sbb blh pakai sampai budak umo 4 tahun...tak rugi kot kalau beli *nanti mama pujuk papa belikan k...hihi*

islamic soft book: bagus buku ni coz blh cuci kalau kotor...elok la ajar anak tu awal2 dgn buku agama....hehe

quinny buzz stroller: maxi cosi dah order so berangan nak quinny buzz la pulak...walaupon bulky & agak berat, but i loike~ yg penting muat kereta...hehe....yg ni pon mcm kena pujuk papa jer ;p 

mama pulak yg OVER kan??? haha...semoga angan2 menjadi kenyataan...aminnnn~

25 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

nak jugak
huhuhuhu

Miss Sunshine said...

banyaknye baby nak ye...
hehe...
dalam kepala ni still tak tahu lagi nak beli ape untuk baby.. banyak lagi masa kot.. hehe

aTy _faRed~ said...

baby play mat n bumbo seat tu ai dah mintak kat orang-suker2 hati2...heheh..[dah2 opis tanyer ai nak ape-cecepat ai jawap bendelah ni]..;p

erin moshimoshi said...

wowww inspirasi menarik nii

('',)pzAEdy~ said...

ni lebih kepada mom's wishlist nih,,,hehehe,

asha said...

hehe..wah baby list.semoga tercapai angan2 nana:)

Liyana said...

xpe, ade rezeki dpt la nt tu.. hehe

LoVEaQshA said...

nana,

ai perasaan kebanyakan wishlist kita byk yg sme..~
ai pn tgh kira lpn ploh lpn kali duit sb nk blikn bby snuggle nest tuela,portable rocker,playmat tue tp smp skrg xhbs2 ag mngira..hihihi

bestkan bla bby pn da pndi berwishlist..~bla dia bsr ckit esk silap2 dia mnta ipadla,superbike ke,sport car ke mau pitams..sb da mama dia yg ajr berwishlist bgai kn..~(^__^)

ctmah said...

rezeki anak sentiasa berada di mana2 :D

PUAN THALHA : said...

hehe. semua best.
samalah. kite yang extra-extra tuh tunggu orang bagi. chewah. cam ada orang nak present. haha! ;p

Gadis said...

wahhh...semuanyer best...=)

Fiza Zainol said...

sweetnyerr..... ni mama pny list nih..hehe...bestnyaaa ble dh ada baby nti kn nana

Syima Syaz said...

ape ni nana...i tanak beli rocker sb abg adib dia punya dah ada tp biru la...mcm nak beli baru je...hahahhaahhaaha...

yUmIe said...

i harap org bg playmat/playgym kt iman,tp xdpt pn smpi skrg..buleh cmtu??hahaha..

*jwbnye beli sndri le psni.ekeke

Cheyan said...

Yang quinny buzz stroller tu mmg idaman hati jugak..tp sebab dia bit bulky and nnt penuh boot kereta..and i kecik ja nak tolak..i tak jadi nak beli..tukar kepada quinny zapp extra...tapi kalu u nak..go for it k...hehehehhe

Kalau i nak baby cot..hehehehe..

Nadya Zahid said...

yg baby nest tu cantek...u tau mane nak cari cmtu ke?
hehehehehe

anies muy hermosa said...

nana....stroller yg u suka 2...dkt penang offer tinggal RM1888 dari harga RM2600...x sure la murah or not...

veesakura said...

nana: i pon baru berkira2 nak buat entry baby wishlists! hahaha. i suka fisher price rocker tu and am hoping ada orang hadiahkan play mat jugak. hahaha

Mimy Hamid said...

memoga ada kawan kawan yang vaca leh la hadiahkan kot...wish wish..rezeki baby sapa yang tau

Mrs Nageb said...

wishlist tuh sume memang perghhh terbaik...sume kegemaran mommies tuh :)

YanaHime said...

ni wishlist mama nih...ms preggy dl teringin nak dpt hadiah bantal baby yg bentuk bunga tu...empuk2 sedap tgk baby duk kat situ

Diyana Didie said...

for surelah mommy-list. baby tak pernah mintak or complaint pon kan hehehe bagus ni nana, kasi direct hint utk org kasi hadiah ;p

cha said...

ni mesti mommynya ni bukan baby nak kan kan? haha. play mat tu comel sgt. u hadiahkan i lah boleh? :p

MyHaPpInEsS said...

beshkan kalau barang2 tue dapat free...huhuhu makangnyer xder saper nk bg...so kenelah beli sendiri....huahuahua

Hana Soffelia said...

Comel2.. berkenan yg no.1 tu. ngeeee