Monday, April 9, 2012

35 weeks: Mendobi

alhamdulillah, esok genap 36w i pregnant...tapi weekend baru2 ni mula menggelabah nak cuci baju baby semua...ingtkn nk buat 1 trip je tp terpaksa jugak buat 2 trip cucian coz comforter baby ada dua set, so tak muat nk mix dgn baju2 baby...hehe

mommy to be yg lain plz jgn tiru mcm i okey...dh lewat sgt ni mendobi baju baby, buatnya terberanak awal tak ke haru??? sepatutnya masa 28w dh settle dh cuci baju baby semua ni...bag pon i BELUM packing lagi, tengok la esok lusa kalau rajin...kekeke *pemalas betol*

eh tau tak i nk sidai baju2 kecik ni lebih 30min??? lamaaaa woi nk sidai baju budak kecik ni....kalau mcm kes i ni kan, makcik i selalu cakap "kalau dh nk terberak baru nk cari lubang" hahahaha

i pakai sabun Pureen A-B-D utk mendobi...semua baju2 ni i cuci pakai washing machine je, tak kuasa i nk cuci pakai tgn....nmpk sgt pemalasnya kn??? hahaha....walaupon pakai mesin, tp i guna function "DELICATE"  kat mesin tu, so dia tak spin kuat sgt, baju pon takde rosak & kedut2....

**esok baru sebok2 nak cari confinement set....tu pon kalau jumpa....hohoho~

31 comments:

LisaLisut said...

gosh byk gile baju.hahah kalau i pn tak de makna nk bsh tgn ;p
tetiba rs mmg xnk beli baju byk2 sbb mls basuh(haha pdhal mmg bkn kerja i pn bash baju slama ni haha)

Nadya Zahid said...

nana-comel la baju2 baby u..hanger tu mane nak cari hanger kecik eh?

Gadis said...

comelnyer bile baju baby tu di sidai.. nampak sweet sgt..

^_^

walaupun lame lagi, Gadis dh tak sabar2 ni nak siapkan semua...=)

Asz Miza said...

Wahh banyak betul baju baby. Memang meriah la nanti baby u. :) Bestnya dah buat laundry baju baby. I lambat lagi nak buat..hehe..kalau kata 28w dah kena start maknanya i ada lg 10w la nk mendobi..nnt update ye pasal confinement set kalau dah beli. :)

**kami~nak~tawen** said...

sama ngn anis..mendobi ngan mesin je..xkuasa nk rajin2 guna tgn..byk kot baju baby wpun kcik2..kicik2 tula yg mmalaskan diri..nk sidai pun lama..tp bila dh setel..nmpk comel2 je kt ampaian... :)

naney said...

byknye bj bb...dl bj Nuh sikit je..sbb dok tunggu org nk bg baju hehehe...anyway sy pakai nappikleen wt basuh bj Nuh...ish ye ke x spelling nye..pakai yg cosway pun ok gk bau wangi...

malynd_anggun said...

alamak..28w dah kne start mendobi ke? i dah kne start lah ni..tp mcm xabes lg lah nk shopping baju baby..heheh..

Liyana said...

28w dh kena start mendobi? sy beli pun belum lg baju2 bby ni... haha

comey2 je baju bby tu :)

.:Mama Dhia:. said...

baru beli baju baby semalam..sekarang dah 30 weeks..masih belum cuci lg..ingat minggu ni lah baru nak mencuci..confinement set pun lum beli jugak.. nanti nana dah beli jgn lupe wat entry yer..

Riny said...

teruja nye tengokkk!!!
hehehehe
x pe..x lmbt lagi
sebab baby x kuar lagi..kire awla la tu..:)

Mimy Hamid said...

ala ala stoknya mendobi...banyak baju baby dia colourfull...detergent pureen ni i tak suka bau nya..kalau nak try leh cuba Nappy Klein..baju bersih puth harum..psst mana nak beli hanger kecik..nak hanger baju Fayel dah mengunung ..mama nya malas melipat daaaaa

LoVEaQshA said...

i pn br setle bsh bju ms msk 32wk,elk 33wk kna warded..sib baik xberanak ag lau x gonjeng jelh bby ai sb bju sume xbsh ag..hihihi

tp ketajinan tserlah sume ai bsh tgan sudhnya skt pngang bhari2..knon nk kepuasan tuk dri sdri..

Ai pn xbli pn set confinement ag,asenya ms lps bersalin apa yg bidan jual tue jelh ai grab..sb da tllu byk sgt produk smpkan ai xthu mn yg d best..ssa2 nti pas bslin ai mnt pndpt bidan jer mn yg ok tuk ai sng ckit..:-)

MimahAjil said...

sy baru selesai basuh 1st trip..
ade lg 1trip nk kna cuci..
sronok sgt cuci bj si kecil yg bakal lahir lg 2bln InsyaALLAH

Elly Anaille said...

Suka tgk org cuci baju baby sbb sgt cute, kecik2 je. I pun nnt nk pkai machine jela mendobi. X larat kut nk handwash sume baju mlambak. Hihi

Hana Soffelia said...

Seronok dh start cuci baju baby. Tak sabarlah tu. ehehe

ctmah said...

wah nana!byk nye baju baby...tibe2 rasa teruja semacam dah ni :D

(^-^) ieYoe (^-^) said...

saye baru nak start mendobi this week..last-last kene g bengkel lak..kene tengok minggu depan lah plak..huuu...

confiment set nona roguy tengah offer skarang nie..dapat Rm300 satu set.. :D

Nadya Zahid said...

kalau basuh baju gune machine tu, kene letak dlm net or bleh campak je dlm machine eh?

yUmIe said...

i pn bsh gne machine je tp letak dlm net.hahaha xkose mak nk bsh gne tgn nak:p
tp..sidai baju baby mmg lme.haihh

~YUN~ said...

comelnya baju si kecik!teringt dulu...plng suke mendobi baju baby!now...xsemngt la mcm dulu..bab nk lipat,adoi!hehehe

veesakura said...

muaahahah11 sorang lagi slumber. i blom abes mendobi lagi. kakak ipar dah tak larat nak bebel. beg spital pon blom kemas. hikhikhik. pasni i nak masuk mesin jugak. dah tak sempat dah den nak merajinkan diri nak cuci tangan :p nadya, i tolong jawab ek. i pon ade hanger kecik2 tu. bli hanger kecik2 tu kat carrefour

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Hanis said...

comelnya nana...!! eh, baju tu yg comel.. kikikiki.. ;p

MissRhana said...

tringat dolu2 excited dobi bju bby

YanaHime said...

alamak, nana....ingatkan kedai dobi tadi....peace!

Syima Syaz said...

ni yg tetiba semangat nak gi dobi baju...tp mesti my mum yg nak buat..

cikpingu said...

syioknye byk bju.. hehe..
seronok2...

SweetLikeWhat said...

wah lama jgk nak sidai yek..kira anis pun dah boleh basuh baju lah yek..skrg dah 31 weeks..hehe

cha said...

nasib baik u cuci mesin je kalau pakai tangan mak oi i mmg pujila u rajin. sdgkan i berdua dgn hubby je pn i malas basuh tgn haha :p

Mommy_Cha said...

tu dia..byk tol baju baby dia...=) bestnye.....

yuyu jannah said...

tgk nana mendobi, teringat pulak setahun yang lepas...teruja kan dengan semua benda ni? kalau yuyu, 36 weeks dh terberanak.. jaga2 tau..cpt2 siapkan grab bag

PUAN THALHA : said...

masih sempat lagi tu dear. hihi. (ceh, cakap orang pandai, diri sendiri pun mummy yang tolong basuhkan baju baby. hihi)