Monday, April 2, 2012

Bebemarmalade Swaddle Blanket

last week i dpt email from Ms Hana yg cakap nk bagi free swaddle blanket (kain bedung) for baby sbb dia baru jual product ni...yg ada setakat ni cuma kaler pink & blue je....i pilih blue sbb insyaAllah baby boy nanti walaupun mommy ni peminat tegar PINK *sob sob*...hari selasa last week i dpt parcel tu dgn selamat (cepat betol dia pos)...thank you sooooo much hana!!! semoga murah rezeki yer ^_^

setakat ni i tahu blogger intan, nadya & aty pon dpt jugak kain bedung ni...rezeki baby kitorang agaknya...alhamdulillah...

tadaaaa....ni la swaddle blanket nya...kain dia mmg best & high quality...my mom cakap sejuk je kain ni sbb material yg dia guna lightweight cotton...memang sgt sesuai la utk bedung baby dalam cuaca malaysia yg panas ni...i siap compare lagi dgn kain jenama p***** yg i beli...bebemarmalade punye kain benang dia lebih padat, tak berongga mcm p***** yg i beli tu, mmg jauh beza la...hehe


baby muslin swaddle blanket...
SIZE: 120cm (47 inch) square each...

satu pack ni ada 3 helai....RM 69.90  ONLY!!! cepat2 la u ols grab k...tak rugi pon beli, nak hadiahkan kat kawan2 pon boleh...hehe

nak INFO lebih lanjut, blh visit website/facebook bebemarmalade yer:

kain ni sebenarnya byk kegunaan dia selain utk bedung bayi...boleh jugak kita pakai utk buat lapik tilam /cadar baby, boleh dijadikan selimut, nk buat nursing cover pon blh....byk la lagi kegunaan dia kalau kita kretif...

****************************************
Cara-Cara Hendak Bedung Bayi:
Mengapa Bayi Perlu Dibedung?
  • memberi keselesaan kepada bayi seperti dia berada di dalam rahim (baby baru lahir kan dh terbiasa dgn keadaan yg sempit/ketat dalam perut ibu)
  • bayi akan rasa panas & selesa, seakan-akan dipeluk
  • bayi akan tido dgn lena tanpa terjaga-jaga/terperanjat
  • supaya bayi tak cakar2 muka dgn tangan

19 comments:

Lyana MK said...

comel la...suke!!

tp kalo cam fayyadh yg tak suke bedung ne..mmg tak bape pakai...3 enuff rasenyer..tuh pun gune time dia bobok!

Shakina Farhan said...

best2..nak jugak..hehe..

Hana Soffelia said...

Suka..suka. nak grab satu nanti. Tunggu hubby gaji. kehkeh

puan.mila said...

bestnye tgk prsiapan org prgnant nih..Ya Allah, terasa sgt nak dpt baby cpt2..besnye..

veesakura said...

comel! too bad i dah de banyak kain bedung.huhu

ctmah said...

nak bedung gak :D

~misshuny~ said...

bestnye..tunggu pregnant la beli..hrp2 ada la rezeki..=)

Mimy Hamid said...

beshnyaaa rezeki anak tauuu...

maria fitria said...

beznye nana.... nk jugakkkkkkk.. hehe

Nadya Zahid said...

i nak bli lagi 1 set..heheehhe :)
i mmg suke kain die..lembut gile n i rase baby pon selesa...

Liyana said...

best nye.... nk beli gak la.. hee

mynameismy said...

comelnye.
sng je kan skrg semua nye online je nak belajar bedung pun ade hehe

semoga dipermudahkan ye...:)

Anonymous said...

best nyer=) semoga dipermudahkan semuanya=) tapi tulisan dah tukar...cam pening sket nak baca...suka yang tulisan lama...sorry=)

teha said...

kain dia mmg best! corak dia pon lawa

CikPuan Fara said...

bestnya! dulu kain bedung kaler putih ja..

Gadis said...

nnti nk grab satu la...
hihihi

aTy _faRed~ said...

kain die memang lebih nipis compare ngan bedung lain tu kan..:)

~ NANA ~ said...

cepat2 la grab yer...hihi

pizet said...

comel..rezeki baby tu