Thursday, April 19, 2012

Dilema: Kemahuan & Kehendak


hari ni inysaAllah maxi cosi cabriofix ni sampai kat rumah...i beli kat Nuriz Shar masa dia tgh buat promotion so harga tersangat la murah compare dgn tempat lain (tp harga skrg taktau la brp)...hehe...motif i beli car seat ni sbb mmg dh niat nk beli quinny stroller & car seat ni blh dijadikn rocker/carrier jugak...


mcm dlm post i sebelum ni [LINK], fisher price rocker ni adalah salah satu wishlist i...harga dia rm350 tapi time expo blh dpt rm299...dua hari lepas i ada jumpa intan & dia ckp rocker ni ada jual kat facebook pada harga rm190 + rm10 (postage) only!!! tp warna mcm dlm pic tu la....huwaaaaaaaaaa of coz la i excited bila tahu harga camtu...siapa nak hadiahkan utk i??? i akan sayang dia lebih....hihihi

i DAH BELI maxi cosi car seat, so nak tanya pendapat mommies sekalian, OK ke TAK kalau i beli  fisher price rocker ni??? huhu dlm dilema ni...kalau rasa OK, sila hasut i utk beli...kalau rasa tak perlu, sila marah i beli....tq~

26 comments:

**kami~nak~tawen** said...

kalo rs nk beli..hrga pun ok..wrna pun rs2 mcm xd hal...beli je la nana..naty mnyesal lak..hehe..ini komen menghasut..huhu

ciksuen said...

ramai org dlm dilema arini. i pon~ hehe

btw, i beli yg car seat yg boleh jadi rocker tu. sng. kalu g makan luar i kuarkan car seat tu sekali. kalu bb bunyi i enjut2 sket, senyap balik. hehe

miszatie said...

i x dalam dilema..tp rse serabut dgn keje2 tesis n persiapan kawen..huk3...
teringt teman abg bli car seat...mahal yg amat..T_T

('',)pzAEdy~ said...

yeayyyy sila BELI..supaya nnt x menjeling bila lihat mommies lain ade! menyesal x sudah kang.

Mimy Hamid said...

my baby car seat dapat hadiah..rezeki..it depend on u..yang rocker FP tu my baby guna untuk tido..sbb dia tak tido buai so mmg guna la..rocker tu pun ok...senang nak bawa keluar...kendong je..beli ada guna takpe

Cheyan said...

Betul, kadang2 baby rocker tu bole jadi buai..so baby senang nak tido..tp this rocker i tak de dalam list..hehehe..

But if u want it, go for it nana..tak membazirnya..

Shakina Farhan said...

barang baby lagi buat dilema dari barang kawen..hehe..

Hana Soffelia said...

Hahaha Nana, tepuk beg duit, tgk duit ada bape. kehkeh if hana ada duit lbh plus dgn harga dia murah mcm tu better beli je nana. hehe

Syima Syaz said...

i tak dpt beli 2-2...sbb sume dah dpt foc...so i rasa u beli la.atleast kasi i jeles skit nana.oh yeh kot2 menjadi jakarta trip kita,bak kata etty...nanti blh letak baby kitorang dlm maxi cosi quinny u tu...hahha...ok?deal ah

e k i n ♥ y u s r i said...

belilah nana
nnti asyik termimpi2 je plak
hehehehe

ZihaN ZamberI said...

...hhmmm..
I ade dua2 ni...tp my experience jarang la baby nk rocking dalam carseat...so carseat mean for carseat (which soon will be rent out...dah x pakai eventho baby still boleh duk dalam tu)...for FP rocker tu, baby i memang suke duk dalam tu...especially time lepak2 depan tv,,time nk bg makan..lg pun baby i xmo baring straight, nak 45degre baru ok...n best part is...both org bagi! =D...
so ur case nana...u can consider la..after awhile...

Anonymous said...

ada link FB yg jual murah x nana? teringin gak tgok..beli je jgn pk2. :):)

Asz Miza said...

beli Nana, beli beli beli..murah tuu..

ctmah said...

grab je nana.at least u boleh gantung2 toys kt rocker tu.car seat biar je dlm kereta

PUAN THALHA : said...

Rasa ok kot beli rocker sebab baby nampak lagi selesa bila berbaring berbanding dengan dwi function carseat..

Wawa said...

ade duit lbeh, boley la beli...seronok anak main2 nti..hihi

PUAN SUE said...

aqilah xmau pun duduk dalam tu..hehe..nasib bukan su yg beli..hiih

kayrul-shah said...

apa lagi nana, sambur la satu rocker tue..bila baby dah besar dia akan seronok dapat main mainan yg tergantung tue...senang u nak buat kerja rumah nanti

yUmIe said...

i have both,cme rocker bkn mcm fisher price tu punye le.just SC je.tp 2-2 org yg bg.alhamdulillah.but if i xdpt,mmg i beli both.hehe

Gadis said...

baik beli...

nnti teringat2 setiap masa..hihihi

veesakura said...

if ada bajet, bli je, nana. dah beli nanti, kompem pakai kan. hehe. tapi, if xde bajet pon, leh tunggu sampai baby kuar baru beli. kesimpulannya, beli! sebab i pon suka. hehe

Cik Emie said...

Beli nana jgn xbeli hahah..sume bnda kalo boleh nk beli kn..untunglah jd anak sulong hihi :)

dialicious said...

i think tunggu baby lahir dulu baru tau perlu ke tak.heheh.only mom knows best for her child and every child has unique needs

MyHaPpInEsS said...

Jasmin ader 2-2 coz bler kat umah guner jer fisher price rocker tue...yg maxi cosi car set tue jasmin biar jer dalam kete....bler g umah MIL baru guner car seat tue...hehehe (malas sebenarnyer nk kuar masuk kete)

sweetlavender86 said...

beli!haha.akak dpt 2 bouncer satu fisher price satu sweet cherry.tpi yg fisher price tu mmg worth it smpai anak 2 pun still kukuh lg.siap abg die yg dah beso ni pun duduk.tpi akaknye yg murah sket tu.bby tido nyenyak sbb anak2 akak xtdo buai.bby carier pun pnting.mcm akak bile keluar gi mkn bwk bby skali letak je dlm carier xyah nk pegang2.mak pun bleh mkn dgn tenang.hehe.xyah nk bwk kuar stroller.hehe.based on my experience.hehe

sweetlavender86 said...

beli!haha.akak dpt 2 bouncer satu fisher price satu sweet cherry.tpi yg fisher price tu mmg worth it smpai anak 2 pun still kukuh lg.siap abg die yg dah beso ni pun duduk.tpi akaknye yg murah sket tu.bby tido nyenyak sbb anak2 akak xtdo buai.bby carier pun pnting.mcm akak bile keluar gi mkn bwk bby skali letak je dlm carier xyah nk pegang2.mak pun bleh mkn dgn tenang.hehe.xyah nk bwk kuar stroller.hehe.based on my experience.hehe