Tuesday, April 10, 2012

Mengharapkan yg TERBAIK

alhamdulillah hari ni dah masuk 36w i pregnant....rasa mcm dh dekat sgt kn nk bersalin??? i harap sgt2 supaya segalanya selamat & dipermudahkan nanti...

esok cuti so i amek cuti sampai hari ahad...lusa nak pegi KL jap & lepas tu nk balik umah MIL kat batu pahat sampai hari sabtu...ahad pulak ada antenatal class & check up kat kuantan...tadi check up kat KK, nurse ckp nak travel tu hati2 sket & make sure semua barang2 dah ready letak dlm kreta...yela, takot in case tiba2 nk terberanak kn??? i dh lama tak balik umah in law, tu yg teringin sgt nk balik sblm deliver...doakan i tak bersalin dlm perjalanan k...hihi

EDD i 9 may...hubby dah ada kat darat & cuti selama sebulan *yeayyyyy* tapi dalam kegembiraan tu ada kesedihan & keraguan...eceyyy ayat!!! hubby mcm kena pegi offshore balik 7 may...kalau i tak bersalin lagi time tu camne??? huwaaaaaaa i tak sanggup nak teran sorang2 dlm labor room tu nnti...pulak tu nk pantang sorang2 lagi...mmg kesian la kan kalau jadi camtu??? apa2 pon hubby tgh berusaha utk extend cuti lagi 2 minggu, so dia kena cari org utk replace tempat dia la kot???

i hanya mampu berdoa & berharap supaya baby keluar time papa dia ada kat rumah...kot2 la baby nk keluar awal sket ke kn??? tp jgn lak keluar time i balik umah in law nanti....haha byk songeh mommy ni kn??? hari2 gak i pujuk baby dlm perut ni supaya keluar sementara papa dia ada kat sini...apa2 pon i berserah je pada Tuhan semoga segala yg ditetapkn nanti adalah yg terbaik buat i....u ols doa2 kan i jugak yer ^_^

tadi i dh beli confinement set (i ni suka buat kerja last minute kn?)...nnti i update pasal ni next week *tu pon kalau tak beranak lagi la* kekekekeke...normally kalau kat umah mertua, mmg i tak online sgt...ok jumpa korang kat next entry nanti yer ^_^

29 comments:

hayati hashim said...

nana, INSYAALLAH semua kan baik2... dh x lama dh tu.. x sabar x sabar kan...

izla said...

insyaAllah, doakan moga hubby dapat extend.
ada member saya, kes mcm nana jugak.so, dia mintak induce, so dapatla hubby dia tengok anak dia before outstation jauh ke oversea.

Cheyan said...

Doakan yang terbaik untuk nana..jgn risau insyaAllah, kalau niat baik Allah akan permudahakan..

Selamat travel, advice bwk bantal tuk lapik and kasi u comfort otw nak ke kampung tu..minum air bebanyak takut terhidrat..hehehe..

have a nice jouney k..

**kami~nak~tawen** said...

Baby2, dgr ckp mumy taw..keluar tyme papa baby ada yer...cian kt mumy naty kt labour room sorg2... :)

pizet said...

moga mudah bersalin...kalau dah baca selepas bersalin selamat berpantang ya..

yUmIe said...

have safe journey nana.make sure beg baby n u xtertinggal tau..berdoa utk yg terbaek:)

('',)pzAEdy~ said...

bestnye da 9 bulan. baby oh baby, cian mama awak tau...kluar la esok lusa ea. blurppp!

Nana, semoga sgalanye dipermudahkan. bykkan baca suray maryam k.

wawan said...

Kagumnya. Masih mampu nak berjalan jauh. Take a good care Nana =)

Fadhillah Din said...

Dah dekat dah due nana.. semoga selamat semuanya.. amin.

:)

Asz Miza said...

Insyaallah semuanya akan dipermudahkan.. :)

Mimy Hamid said...

mood standby dah tu...sabar ek mummy moga selamat dan permudahkan...tak lama lg jumpa mummy dah leh tengok dunia

Mrs Azhar said...

bestnye nana dh 9 bulan. anytime je kn. semoga slmt semuanya.. semoga baby keluar ms papa dia ada.. =) terasa nk beranak cpt jugk nieh.. heheh

Elly Anaille said...

Yang.... Travel tu hati2 tau. Bestnye dah nak due. Harap2 husband u dapatla extend cuti kan. Kalau I husband xde, sedih gak. Dahla anak first. Wuuuuuu....

Hunny Kitty said...

semoga dipermudahkan urusan u...amin

veesakura said...

baby, kuar awal cket ya. boleh jumpa daddy terus. if not, cian mummy sorang2 nanti. nana, hati2 travel ya. dah sarat2 tu, jalan kena slow2 ya

Schaz said...

semoga Allah berikan yang terbaik untuk Nana..amin..insyaAllah..

PUAN THALHA : said...

sama lah kite dear. sedang menunggu hari juga. Di doakan yang terbaik buat awak. InshaAllah. Moga selamat semuanya :)

ctmah said...

dear!hati2 dalam perjalanan k..semoga semuanya selamat..

Gadis said...

mmg respect kat nana..

masih boleh drive jauh2 tu..

moga semuanya selamat n tuhan akan kabulkan ape yang nana hajatkan..

aminnn...

take care yer...=)

miszatie said...

take care tau nana..insyaallah all will be ok.:)

CikNaa said...

insyaallah..
ciknaa dah masuk 38 pn menten lg takde tanda pn nk beranak lagi.. hoho..

SweetLikeWhat said...

moga dipermudahkan segala urusan...

aminn..

Fai Shaklee said...

"baby...dgr ckp mama ye syg" :D

YanaHime said...

Insyallah, semua akan selamat...yg penting jgn nervous...moga selamat untuk Nana & baby jugak ye

cikpingu said...

smoga semuanye selamat sis... :)
insyaallah bby kuar nnt,hasben ade disisi... :)

mia-ina said...

semoga dipermudahkan nana..kejap sungguh ms..x sbr nk tgk anak nana

MissRhana said...

insyaAllah semuanya okie k. last time also afraid hubby will go flying made nak deliver..but rezeki..he was there

amani qistina said...

nana....miss u dear.....nana take care tau u have to be strong....byk2kn bdoa insyaallah Allah akn permudhkn sglanya....doa qis sntiasa bsma nana..

NORSHAHDAN said...

doakan yang terbaik untuk nana.. take care yer...