Wednesday, April 4, 2012

Mimpi Susukan Bayi

malam tadi, dah TIGA kali i mimpi susukan baby sepanjang pregnant ni...selama ni tak pernah pulak mimpi camtu...sebelum tido mmg dh cuci kaki, amek wudhu' & baca suruh pendinding semua, tapi still mimpi lagi yg bukan2...

teringat dalam rancangan halaqah TV9 beberapa bulan lepas, topic saka/gangguan jin/sihir kalau tak silap...kalau mimpi menyusukan bayi, tandanya ada org nak hantar saka atau ada gangguan dari jin2...huhu ni la yg i risau sebenarnya...harap2 la takde pape kan mimpi i tu??? kadang2 terfikir gak, ada org dengki atau sakit hati dgn i ke???

teringat masa i pegi berubat utk cyst & fibroid dulu...ustaz ckp kadang2 cyst/fibroid dlm badan kita ni terjadi tiba2 je disebabkan oleh jin....gumpalan darah tu kdg2 adalah buatan jin yg taknak tengok anak adam ada zuriat...

 
buku manzil & yasin ni adik i belikan bila dia tahu i mimpi susukan bayi tu...dlm buku ni ada surah2 ruqyah utk menghalang gangguan jin/sihir...kena amalkn membaca selepas solat subuh & asar...

doakan i takde gangguan makhluk halus & jauh dari dengki manusia yer...terutamanya mintak jauh sgt2 kalau ada org cuba usik rumahtangga...nauzubillah~

32 comments:

Asfiza said...

semoga akak dan bibi sihat..dan dijauhkan dari niat dan anasir jahat..aamiin..

Riny said...
This comment has been removed by the author.
puan.mila said...

amin..moga nana dan baby dilindungiNya..selalu brzikir ye..

Cheyan said...

InsyaAllah tak de apa-apa, baca ayat pelindung tu..sy nak tulis sini tak pandai nak tulis BM takut tersalah erti..

aNis LeMoN aBu said...

I doakan semoga insyaAllah selamat semua sampai baby keluar ye nana.

banyakkan baca ayat kursi.

take care. :)

Akma said...

nana...if ada kesmpatan pg la jumpa ustaz atau ahli perubatan islam...klu ada yg nak dkt atleast dpt mencegah...klu dah ada boleh mengubati...tp yg penting nana amalkan ayat2 manzil tu jugak...akma doakan nana n baby sentiasa dilindungi...amin

.:Mama Dhia:. said...

semoga nana terhindar dari segala kejahatan..aminn..

Liyana said...

smg nana n bby dilindungi... insyaAllah xde ape2 tu.. fkr yg baik2 je k...

aTy _faRed~ said...

insyallah..kuatkan lagi pendinding diri...moge dijauhkan dari segale kejahatan...

LisaLisut said...

dulu ms br kawin i ade mimpi jgk.hampir nk susukan tp xsempt.then i told my fren n dia tye u smpt susukan x.sbb dia kata tkt kita susukan anak jin ke apa.wallahualam.huhu

Nadiah said...

awak berubat la..saya dulu sebelum kawin pernah mimpi baby..ada org bagi baby kat saya tap dlm mimp tu saya ambil baby tu.....masa saya pregnant kot saya mimpi saya dah ada anak lepas tu saya ada sorang lagi anak angkat..dua2 saya bg susu...memang saya berubat masa dua2 kejadian ni...so pergi la darulsyifa' ke apa..dengan ustaz...memang saka tu awak...

Mrs Azhar said...

i pun penah jugk mimpi susukan baby masa pregnant ni. ada jugk dengar pasal gangguan tu. tp kalau yg disusukan tu anak sendiri, org kata bukan gangguan. kalau susukan anak org lain, br btl gangguan. mcm kalau mimpi ada org bg baby kt kita. tu gangguan jugk. apa pun, mintak dijauhkan la benda2 gitu..

azzpinky said...

erm...sy pon baru je lagi berubat sbb mimpi psl baby ni... http://nalurimurni.blogspot.com/2012/03/salam-semua.html
kebetulan abg ipar sy pon pengamal perubatan kat Darul Syifa' Banting, dia yg tlg ubatkan sy...time berubat tu sy muntah byk sgt..xtau mana dtgnya angin yg sgt2 meloyakan tekak...1st yg kuar time muntah tu mcm air buih sabun...tp sy x cite benda ni kat blog sbb agak sensitif utk dikongsi...wallahua'lam...

S.n.Fariza said...

nana, take care ye. bw pergi berubat. insyaAllah dgn izinNya, kembali normal. harus berusaha ok

Fafau de Craft ( Zana ) said...

Nauzubullah...mtk dijauhkan dari perkara yg xelok... AMin..

Mimy Hamid said...

Insya Allah..amin

Fiza Zainol said...

nana semoga u n baby sentiasa dlm lindungan Allah s.w.t... selalu amalkan ayat pendinding...kalo dh kerap sgt mimpi better g berubat..bkn pe tkut ada anasir2 yg xbaik....

veesakura said...

adoyai.. i doakan nana n baby dijauhkan dari sebarang musibah. aminnnn.kalo ada masa, u jumpa la ustaz. mana la tau, kan. tak salah amek langkah berjaga-jaga..

Riny said...

semoga nana dan baby sihat je..x de pape yg jadi...kalau ade mase pegila berubat...

Leeza said...

siyesly nana?? leez ade sekali mimpi susukan baby then baby dah xnak nyusu.. ya Allah takutnye :( hope xde pape lah

Elly Anaille said...

semoga kita dijauhkan la dari gangguan2 ni semasa mengandung kan. aminn...

Gadis said...

Gadis doakan semuanya selamat..

minta dijauhkan la bende-bende mcm tu..

bnykkan berdoa yer...=)

safiyyah osman said...

maybe nana byk pikir kot lepas dgr mcm tue..insyallah xada apa2..piya dlu msa pregnant selalu mimpi hantu...mimpi budak muka hitam la...budak kenit la..byk2 doa k.

Miss Sunshine said...

Nana jgn fikir bukan-bukan tau.. Yang penting selalu dindingkan diri dengan ayat2 ruqyah tu.. InsyaAllah kita doakan nana dan baby sihat dan dilindungi Allah ye..

Fai Shaklee said...

setiap penyakit tu ade ubatnya. kita ni hanya usaha, doa dan tawakal... insyaAllah segalanya akan dipermudahkan. Fai doakan semoga semuanya selamat... Yasin n manzil tu mmg bagus diamalkan ;)

Puan Lynda said...

mintak simpang la kan...wpun kak long blm dpt baby pun, tp mintak jgn la kita diduga mcm ni..

yg penting pikir positif ye darling..bykkan beristighfar ye..mintak pertolongan Allah yer..

take cre sayang..:)

jasmin said...

moga nana dan baby dilindungiNya..bnykkn doa dan berzikir tau...

mia-ina said...

semoga dijauhkan nana...moga kebaikan selalu hadir dlm hidup nana hendaknya ya..amin

ctmah said...

hopefully u n baby selamat selalu.kalau rajin baca yassin sambil buat air yassin.then u minum air tu

Liyana Aziz said...

ya Allah, mintak dijauhkan semua gangguan yang x elok dari akak, baby dan famili... take care tau, amalkan selalu... always pray the best for u kak... =)

SweetLikeWhat said...

InsyaAllah tkde pape tu...anis doakan yg terbaik buat nana n baby.. :)

annisliciousshoppe said...

thanks for info..sy pun mengalami mimpi yg sama..