Tuesday, May 29, 2012

baby zaman moden

my baby ni makin besar makin kerap lak dia nk breastfeed...tiap2 sejam nk breastfeed, nk membesar agaknya...jom layan pic farish adyan...dari 1st day sampailah nak dekat sebulan (esok genap 30 hari & nak bawak dia pergi cucuk)...cepat betol ek anak mama ni membesar *tiba2 rasa sebak tak tentu pasal*

baby zaman sekarang, keluar dari perut je mata dah celik besar...my mom ckp baby dulu2 susah nak celik mata...betol ke?

baby zaman sekarang, rambut pon nk terpacak *ada gaya k-pop tak*...style tu penting! haha...nurse kat hospital la ni yg sikatkan rambut farish camtu...hehe...masa ni farish baru 2 hari, muka pon bengkak lagi....

baby zaman skarang, tido takmau kena bedung...rimas agaknya...gaya tangan wajib mcm angkat berat *nk lengan berketak mcm papa ke? haha* org ckp kalau baby tak bedung, nanti dia jln terkangkang...betol ke?

baby zaman sekarang, belum sebulan dah pandai berposing...kuat berangan anak mama ni ek? besar nanti jadi doktor yer *eh2 memandai je mama ni nak tentukan cita2 saya*

baby zaman sekarang, nak tido dlm air-cond baru lena...amboiii demand ek anak mama ni?? tapi farish ni mmg kuat berpeluh la...24jam nk duk dlm air-cond je * pokai la mama kalau gini*

baby zaman sekarang, kecik2 dah pandai tengok football ek?? tengok mulut tu, mcm tengah bersorak je...kena paksa dgn papa ek pakai baju arsenal tu? hidung kembang mewarisi papa & mama nya...kahkahkah

amboiii si dahi jendul ni...gaya tangan tu ada mcm karam singh walia tak??? hahaha


semoga anak mama ni jadi anak yg soleh, anak yg terpuji akhlaknya, yg denga kata mama papa, yg berjaya kat dunia akhirat & semoga jadi pemimpin yg disegani...amin~

33 comments:

Huda Luna said...

hehhe comel je farish ni
besar mesti hensem!

Riny said...

baby zaman sekarang memang dah pandai....bijak pulak tu.....kecik2 dah ensem..hehehehe...

malynd_anggun said...

bestnye dpt rompers arsenal..asben i peminat tegar arsenal..mane nak carik ek nana?ehehe

ctmah said...

good farish.semoga menjadi ank yg soleh.berketak cam papa.berposing cam mama.heheh

CINTA UNTUK KITA said...

amin.. insyaAllah kak :)

S.n.Fariza said...

alalallala. cayang dia :))

Cikpuan rara said...

wah comels...babe actually anak xleh totally duk dlm aircond sbb nt kulit anak jd sensitip.xleh kena panas.ni nurse lah yg ckp kat i.just bg info je kat u.heee.jgn marah eh.

.:Mama Dhia:. said...

baby zaman sekarang...cam tu lah.. semoga farish menjadi anak kebanggaan papa & mama...aminn...

ekon sekarang dah jadi macam keperluan plak..lelebih lg baby .. sian kalo berpeluh2..kang rashes plak..lgpun cuace sekarang panas lain macam..lapisan ozon dah menipis..dulu tak de pun tak pe..

asha said...

:) amin.
hensem la farish ni..

eLyA said...

chomey la farish neh!! nt besar jadi anak yang soleh tao.. jd doktor pon ok gak!! haha ^^

Juliet_iRa~" said...

comelnya anak akk..:)

dah lama xdtg sini..tgk2 akk dah bersalin dah ek..heee

Liyana said...

alolo comel nye die... putih melepak :)

oshinz said...

haih.. nak gigit pipi. setahu kite, dak baby ni dibedung untuk kasi die tido lena. supaya die tak tersentak2. macam tu la.. hehe.

Mimy Hamid said...

comel anak nana putih nyaaa...


baby sekarang dah maju...dah pandai faham apa orang kata...tgk kamera...my mum said itu adalah faktor pemakanan jugak...now a days banyak vitamin..dulu mana ada...lg takut pegi hospital..skrang gi hospital is a must...betul tak

cha said...

sgt btul entry u ni. baby zaman skrg dh advance hehe

LoVEaQshA said...

samala macam adelia,bla da msuk sebulan nie da byk akal geram lak..
Lau bab menyusu,stiap stgah jam nk nenen smp da pedih nenen mamanya..huhu
wah farish cutenya dengan pelbagai aksi erk..putih melepak abg farish nie yer,.:-)

safiyyah osman said...

hehhe..rmbut style pacak2...xsabar nk tgk encem boy nie besaq...:)...

izla said...

comel nye farishh..
tapi betolla bby zaman sekarang taknak bedung. tidur gaya titanic

LisaLisut said...

haah la.mata anak u skrg tak sepet2 mcm baby zmn dlu baru lahir semua sepet belaka. ni dh bukak mata luas2 hehe. ade iras u n husband u.dh bole nampak. i duk tercari2 mana nk dpt team Tottenham Hotspurs jersey baby hhahaha.apsal la laki aku minat team underdog haih haha

cikpingu said...

aah kn.. cepat je nk bsr.. time kcik ni cepat je mse blalu... :)

oo kt aircond pun farish xmo bedung ek..?

cheQmOomOo said...

alololo..cptnye da 1month :)

ReYNa said...

haha..sama la.baby x mau dibedung pastu kuat berpeluh.nak duk dlm air cond je.makanya kena beli la aircond sebijik balik umah sendiri nanti,huhu

amy fahmi said...

mata baby besar. n comel sgt2. i rasa baby sekarang mmg camtu la. tgk cousin i yg baby2 ni pun cmtu. takmo bedung. aktif je..

syamimi fatin said...

waa... comelnya baby kak nana... baby zmn skrg mmg gitu ye? hehe

YanaHime said...

comelnya farish...best tengok tangan dia depang macam tu...mcm nak terbang je

erna said...

hurm..bila baca entry nana ni,memang rasa yang baby zaman moden a.k.a baby zaman sekarang ni,memang macam ni. sama je dengan iman..dan mostly baby2 lain pun sama jugak. baby zaman moden :)

Renee Meow said...

haha cute post... me likey.. ur baby so handsome+gagah laaa.. kalau i ade baby girl i nak chop jd menantu boley? hehehehehee *larik*

Anonymous said...

salam nana,

wah! makin membesar dgn cepat ye..
syukur alhamdulillah.

ni kak ct nk ask? ok dh ke pas bersalin? cmmana dgn set berpantang? ikut ke? heheh

kak doakan dik bahagia hingga ke akir hayat...

jgn lupa add kak ye... nnti kat FB

veesakura said...

Nana, my baby ok je bedung. tapi tangan nak lepas. haaa,camne tuu? Serupa x bedung la kan? Haiyaaaa. tapi i bedung jugak sebab taknak die terkejut2 time tdo. ngeeeee

Cheyan said...

Chomelllnya.. Baby zaman skng mmg cam tu.. Hehe..yg paling setuju pasal bedung..mmg susah dah nak bedung anak kite ni..

Diyana Didie said...

hehehe comelnya farish. baby skrg mmg clever kan. tak baik tau mamanya panggil farish jendul..sian farish. hehehe comel je aunty didie tgk farish nie...tak jendul pon ;)

mia-ina said...

psl x bedung tu ada benar...suami ada bgtau mia br nie..baby sekarang ni mmg mcm2x fiil.hehe

aTy _faRed~ said...

kalau bagi susu ibu memang badan baby akan tegam dan seketul kan..:) alhamdulillah...
baby sekarang memang advance..!!! heheh..sejuk jer tengok baby tido..tetibe terindu kat anak sendiri..:)