Wednesday, May 23, 2012

Kau lah Segalanya~

entry ni khas buat si suami tercinta...saje nk ngade2, gedik2 & jiwang2 sket...kalau nk baca, silakan...kalau taknak baca, takpe tak paksa pon...hihihi

hubby dh kembali bekerja mencari nafkah, seperti biasa terpaksalah tinggalkn kami selama sebulan setelah 6 minggu bercuti (dia mintak extra cuti 2 minggu utk jaga i)...pemergian dia kali ni cukup buat i terasa (mcm pegi tak balik2 la pulak kn)...

saat2 akhir i mengandung, hubby la yg layan kerenah i...time dia cuti ni la i nk buli dia itu-ini pon...mana2 i nk pegi, dia akan bawak...ntah knp, masa dkt2 nk bersalin hari tu i mengidam macam2, padahal selama ni takde pon nk mengidam apa2, setakat terliur tu ada la...pernah i rasa teringin sgt2 nak mkn ABC aiskrim, kat kemaman ni bukan mcm kat KL merata-rata ada jual ABC special...hubby la org yg sungguh2 cari ABC tu sampai ke malam....sudahnya ABC special tu ada je jual kat restoran yg dekat2 dgn rumah i...kekekeke~ pulak tu org lain cerita pasal pau, tiba2 tekak i ni meronta2 nk makan pau daging...balik je kerja, ajak hubby carik merata tempat tp tak jumpa sbb dah petang sgt...i blk rumah dgn rasa hampa, kecewa, rasa nak nangis *drama je lebih*....last2 hubby sorang2 teruskan misi mencari  & jumpa jugak org naik motor yg jual pau... dia hon pakcik tu & cepat2 buat U-turn kat traffic light utk kejar...bila i ke dapur & tengok pau ada atas meja, gembiranya la rasa hati ni...haaaa baru la i betol2 paham camne perasaan org mengidam tu....terima kasih hubby!

masa dah nk bersalin, hubby la yg teman i 24jam kat hospital...sumpah i tak menyesal pegi beranak kat private hospital walaupon kena bayar mahal, asalkan hubby sentiasa ada kat sisi...time i sakit contraction, dia la yg sungguh2 tenangkan i...ni la seronoknya bila bilik tak payah share dgn org lain, macam2 boleh buat bersama utk kurangkan sakit contraction tu *opsss*

bila dalam labour room, hubby la yg jadi cheer leader i...tak putus2 dia bagi i kata2 semangat...dia yg pegi intai kepala baby, dia yg urutkn kaki i masa i cramp tengah push, segala-galanya dia perhatikan utk make sure i selesa & bersemangat utk push...tp malangnya i kena jugak czer sebab dah tak mampu nak push *ishhh kalau tahu nk kena czer, xyah i push awal2* lepas je selamat operation, hubby pening kepala takleh nk tido coz dia teringat kat darah & kepala baby yg dia tengok....hahaha sian hubby....sorry abg ;p

bila dah kena czer, of coz la i tak larat nk bangun...siapa lagi yg mandikan i kalau bukan hubby...siapa lagi yg tukarkan pampers i kalau bkn hubby (i takmo nurse buatkan)...siapa lagi yg nk suapkan i makan kalau bkn hubby...siapa lagi yg uruskan diri i kalau bkn hubby...huhu...time ni rasa sedih n terharu sgt2 sbb bersyukur ada seorang suami yg sangat2 prihatin, yg penuh kasih sayang dlm setiap perlakuannya & nampak setiap inci keikhlasannya :(

bila dah balik rumah pulak, dia masih uruskan i & baby...hubby pandai mandikan baby, i sampai hari ni tak reti2 lagi nk mandikan baby, takot pon ada...malam2 kalau baby nangis, dia la yg hulurkan baby utk bagi i susukan...kalau baby berak kencing, dia la yg tukarkan pampers...katanya, takmau org lain yg buat semua tu, dia nak buat sendiri...dia la yg tolong kemaskan bilik, cucikan baju, buatkan i susu, urutkn kaki i, jaga makan minum i (tapi i degil semua benda i nak sumbat kat mulut ni)....sangat byk la pengorbanan dia sebagai seorang suami & papa kalau i nak cerita details kat sini...masa i tengah sakit hari tu, dia dengan ringan tulang buat semua benda...

sebab tu bila dia takde i terasa sangat2...i agak tension jugak sbb semua tugas i pulak yg kena pikul...nak mandikan baby, i terpaksa mintak tolong nenek dia mandikan...tp cuci berak kencing baby i takde masalah....cuma i rasa sgt2 letih sbb lepas breastfeed baby malam2, terpaksa lak i tukarkan pampers dia...selama ni hubby yg tolong buatkn....huwaaaaa semoga i jadi super mommy yg tabah!!! nasib baik tak meroyan...huhu

i tahu hubby berat hati nk tinggalkn si kecil ni...

sbb i asyik nangis je bila dia dah nk pegi, so dia amek hati i dgn beli hadiah ni...hadiah bersalin katanya....tau2 je bini dia ni peminat tegar kaler pink...hehe...motif dia beli ni, nak suruh upload pic baby banyak2 sbb dia kata camera i gambar tak lawa LOL!! amboiii sejak ada baby ni, mama dilupakan ek??? hehe


p/s: sejak jaga anak ni bz sket la...sempat baca & blogwalking je kat blog org lain, nak comment tak menyempat...huhu

39 comments:

Gadis said...

sedih baca entry nana..

banyakkan sabar yer nana..
kalau teringat husben tengok je muke baby puas2..

tapi part yg paling best dapat hp baru..hihihih

Suria said...

kite terharu bace ni...~~ :)

Hana Soffelia said...

Kuatkan semangat ye Nana. Hana faham perasaan Nana. Situasi kita sama berjauhan dengan suami.

Asz Miza said...

Untung kalau dapat suami yg mcm tu kan Nana. Paling best dapat present after delivery. Harap2 Nana sabar ye. Husband kerja utk Nana n Baby Ayish. :)

('',)pzAEdy~ said...

SEDIHHHH.....coz nnt sy pun cmtu jugak. eh tapi cerita u happy ending la, dgn sejibik galaxy note pink. hehehe. b strong ya dear!

S.n.Fariza said...

SEDIH :(
pengorbanan :)
nana kena tabah ye.

Elly Anaille said...

Haah... I pun terharu baca entry ni. Nak nangis jugak!

Eh chupppp... Galaxy note ade kaler pink ke? Apesal I x tau? Huwaaaaaaaaa!

wawa Yusoff said...

speechless la baca entry u kali ni. nak nanges sekali boleh x? hehe

lucky u dear, hubby i, bila anak nangis dia pun mcm nak nangis sekali sebab dia x pandai pujuk. nak mandikan baby??? harapannnnn..... hahahah :D

Dulu Gadis, Kini Mama said...

alalalala....naseb hubby belikan hp baru,. leh selalu anta mms!hehe

Lara is Veelara said...

pgorbanan seorg suami utk isteri y tla bkorban byk bnda terutama nyawa utk lahirkn zuriat die...alhamdulilah nana d kurniakn suami y superdaddy...hihihi...


Smoga bhgia smpai bl2.


Cian nana.jgn sedih2 yea..nana kene kuat!

shida said...

sweet nyer hubby nana...ha3..~~~
tahniah dapat baby...mes cute sgt3...:)

~~

cik fadh said...

sweetnyer hubby kak nana..tahniah ye kak da selamat melahirkan..semoga akak sekeluarga sihat2 sentiasa...

izla said...

lelaki susah nak cakap i love u tapi bende2 ni lah yg menunjukkan dia sayang kat kita.
tak sabar nak balik rumah, peluk hubster :)

Liyana said...

tbhkn hati nana, sedih bace, huhu
bestnye dpt galaxy pink, idaman hati tu :D

Shakina Farhan said...

sebak ok kina baca sebab nanti pun kina macam nana..nanti hubby pegi keje kat bintulu sampai kina habis pantang..sob3..tp kl dapat galaxy note best jugak..haha..

Cik Tqah said...

wa..terharunye huby u..so sweet..hope my future husband pon cmtu.. i suke buli die jugak.. dpt adiah unexpected.. mesti besh kann

LisaLisut said...

6minggu dia cuti?wow lama gila! syoknya! tp bila nk balik kerja balik mst berat je hati kan. huhu.. samsung note color pink sbg tanda hadiah beranak is very thoughtful and sweet!:)

(^-^) ieYoe (^-^) said...

sweet sangat2 hubby nana..
nak request hubby jadi camni gak lah nanti..hehe..

bestnyer dapat tepon baru.. e pon sedang mencari tepon yang agak friendly untuk wat citer sal baby nanti..kebetulan laptop lak rosak..

nak request tab la ngan hubby..haha(demand) :D

Renee Meow said...

arh hati i berbunga2 bila bace ur post nih..hehheeee ;p terharu bila baca..seriously ur hubby sgt2 baik, someone yg betul2 can takecare of u..someone yg u betul2 bleh rely on..byk yg dia berkorban demi wife n anak dia.. siap beli samsung note tu yg xthn tu...congratz2.. *sbb dpt hadiah*... haha ;p

Cheyan said...

Sebak dan terharu bila baca..Itu lah pengorbanan beliau..

Eeeee bestnya dapat HP baru..pink lg tu..

Cikpuan rara said...

hadiah bersalin.wahhhhhh best nya.

Cikpuan rara said...

sabar eh nana.sekurang2 nya masa preggy dye dh jaga sungguh sunggu dan dye nk mencari rezeki.moga mencurah2 rezeki nana sekeluarga.

prinCess.prinCess said...

nape note ade wane pink?...

uu..rase nk tukar note itam jadi colour pink..huhu

safiyyah osman said...

nana isteri y pling cekal la pnah piya jmp..klu piya dkat tmpt nana mau menangis xbgi husband p keja..hihih..:)

cium utk baby encem tue:)..

nana,piya nak mint nana tlg 1benda..nanti piya email k..
iklan jap:

http://sweetlikekisses.blogspot.com/2012/05/jom-beli-rompers-dengan-harga.html

postage untuk rompers dikira berdasarkan berapa helai rompers ya...sila baca link yang diberi untuk lebih detail.tq.

Miss Sunshine said...

nana.. sweet sangat entri ni... kalau hubby nana baca, mesti terharu tau...
nana, take care ye... jgn sedih sangat.. ingat, suami pergi kerja utk cari rzeki halal untuk nana dn anak... InsyaAllah.. Allah melindunginya setiap masa.. ^_^

ctmah said...

uuuu...sgt touching :(
Insya Allah, mommy nana kuatkn :)
jaga diri n bb ek.
sonok gile dpt hadiah.tiap2 tahun beranak pn xpe.hehehe

YanaHime said...

alahai! tabah ye nana...jd weekend mommy ni kena kuat...jgn tunjuk sedih2 depan baby, make him your inspiration to be strong...cayuk!

Syima Syaz said...

dia syg u sgt2 nana.... mesti berat kan hati nk bg dia pegi kerja...
sabar k... SOS!

MizaShoppe said...

untungnya sis...husband sygkan sis sgt2....huhu..baca entry sis ni trsntuh hati...

Liyana Aziz said...

kak nana! mcm2 rasa baca entry ni... heee! tabah okay, yana tau kak nana boleh jadi super mommy! jgn risau, walau jauh, dekat di hati kan? tambah2 dapat note pink!!! kekekekekek

mia-ina said...

terharu dlm air mata bc entry nana ni..serious touching sbb tetiba mia teringat hubby ble dia ada d cc selalu dia tolong mia...klu mia rengek pe2xpun dia try carikan..tolong mia msk & byk bantu mia ble mia sakit....

Hidayati Farhan said...

ohh nana, adakah itu yg saya akn rasa kelak? bila somi da kena pi keje semula? cam nk meraung awl2 jek. sobssss

malynd_anggun said...

lucky u..have a wonderful husband! sebak okeh bce entry u ni..huuu..hope u tabah...comel nye galaxy note pink itewww!! :)

Puteri Iqa Izyan said...

ololo.. sweetnye hubby kak nana :)
jgn sedih2 okay. nanti hubby kak nana balik, buli lagi die. hak hak hak

cha said...

Untung dpt suami yg baik dan tau appreciate isteri kan. Siap dapat hadiah sebab bersalin lg best btul huhu

Mimy Hamid said...

entry dedikasi buat suami ni..pehhh romentik tau..ALhamdulilah nana pun dah selamat bersalain..bolh digelar papa mithali tu...untung la nana bersalin private..takpe dah selamat pun semua...biasa para suami ni after bersalin dia automatik lebih bertanggungjawab like my husbne too thats why Fayel nampak sgt manja ngan papa dia dari mama nya ..sbb papa nya yang urus seba serbi dari lahir...

cheQmOomOo said...

besnye dpt note..nnt bole slalu amek gmbo n 3g :)

Haidasafera said...

bergenang air mata kite bc entry ni. boleh rasa betapa sincere nyer u menulis...have a great day ahead, dear...

.cik yaya. said...

Salam dear, yaya 1 st time bce blog you. mmg nak nangis rasa sbb yaya pun dgn org kapal. 3 bulan hehe..walaupun belum kawen tp bila bce entry2 u..dah boleh bayangkann kehidupan i macam mane nnti =)