Monday, July 30, 2012

My Wish List

tak sanggup rasanya nak beraya dgn perut buncit & pinggul yg melebar ni...nak control mkn sangat tak boleh sbb susukan anak...nak exercise lak mmg tak menyempat la bulan puasa ni...takpe, buat solat terawih pon kira kita workout jugak apa...yg penting niat tu utk beribadat okey, bkn sbb nak kurus *kang sia2 je buat*

harapan selepas raya...nak turunkan berat badan dari 63kg kepada 53kg...huahuahua mampukah?? bajet nak dpt shape mcm anak dara dulu la kononnya...

so my wish list....nak TAKASHIMA TREADMILL...motif?? malas nk siap2 utk exercise kat luar rumah...sambil jaga farish pon blh exercise dlm bilik...hehe

smart la kaler & model ni...siapa nk hadiahkan i??
*hint hint utk hubby baca* hahahaha

P/S: hari ni farish dah 3 bulan :) weekend ni baru nak bawak pegi cucuk & shopping baju raya dia

13 comments:

nida-razak said...

nana...da lama i xsinggah ur blog kan..dah jarang berblog walking..now baru aktif balik..nak beli treadmill eh?i prefer yg basikal tu dari treadmill coz bila i naik dua benda tu, i compare,yg basikal lagi banyak burn calory banding treadmill ni..tp treadmill ni enjoy sket, maybe sbb berlari2 mcm menari-nari...hahah... =)

aTy _faRed~ said...

anak ai baru semalam cucuk 3 bulan..lewat seminggu lebih...

ctmah said...

wah..moga menjadi kenyataan ye nana!hehe!

izla said...

memang susah nak dapat berat zaman anak dara balik.
tapi kalau exercise berterusan insyaAllah boleh. chaiyok nana!

Asz Miza said...

Nana..semoga berjaya...rasa risau plak nnt tak dapat nk turunkan berat lepas bersalin..cuakkk..

cikyuSnida said...

Nia baru cucuk pagi tadi. hopefully die ok je kat rumah x demam ke ape lepas kene cucuk.

Hidayati Farhan said...

Nana, abg kita pon bli trademill ni thn lps n kita la org yg guna ms b4 kawen sbb nk kurus. Skang nk tau x da jd ape? Tmpat sidai baju x kering. Kihkih.

Mari lah kita same2 kurus. Nana ok la 63. Kita berlipat kali ganda

Hidayati Farhan said...

Nana, abg kita pon bli trademill ni thn lps n kita la org yg guna ms b4 kawen sbb nk kurus. Skang nk tau x da jd ape? Tmpat sidai baju x kering. Kihkih.

Mari lah kita same2 kurus. Nana ok la 63. Kita berlipat kali ganda

hana yoriee said...

Kita geng! Berat skrg 60kg.kalo turun 55kg pun dh syukur dah..haha

erna said...

nana..menarik idea u ni.boleh larik-larik dalam rumah dengan farish :)

Anonymous said...

ehhh.. nana, i advice helmet dgn coverall baju takde ke.. baru macam dekat TV.

Mimy Hamid said...

i ada basikal n treadmill kat umah tp hmm dah jadi ampaian tuala heheh..memula je...pastu malas...pada i prefer gym lagi kalau nak senaman...situ kita disiplin ada coach lak tu kan

mizzura said...

Nana...smala tgh mengumpul nk dpt treadmill..tp bkn kumpul duit..kumpul kupon utk contest kat utusan...dh byk hint hubby dia wat donno jerkk...