Monday, August 13, 2012

Mood Swing & Exchange Link?

huahuahuaaaaaaa siyes takde mood...semua benda rasa macam tak kena je hari ni...sepatutnya esok hubby balik semenanjung tapi tak jadi!! sebabnya org yg kena ganti dia tu MC sakit mata...tiket flight dia dari KLIA ke kuantan pon terpaksa burn...mula la i nak meroyan kan?? sabar je la bulan puasa ni...huhu...tapi apa2 pon i tetap bersyukur sbb hubby still boleh balik raya, jumaat ni dia balik...yahoooooo!! jangan tiba2 kata takboleh balik pulak sudeyyy...memang akan ada amukan puaka la kalau gitu...

satu lagi buat i badmood pasal baju raya...tension betol i bila try pakai baju je, rasa tak confident...dulu size S, sekarang dah jadi L...badan dah jadi macam badan mak-mak *kau memang dah jadi mak budak pon* rasa macam malas nk beraya kat rumah mertua pon ada sbb takot orang tegur gemok..physco giler i ni kn?? satu lagi hal pasal baju jovian yg i beli hari tu...i ni dah la pendek, so baju tu sangat lah banyak kena alter...masalahnya takde org nak alterkan baju i tu...nampaknya nk bergaya dgn baju jovian tinggal harapan je la...huhu..
setakat ni i baru ada 4 pasang baju raya (tolak sepasang, tinggal 3 pasang je la)...baju farish je la yg byk i shopping pon...baju papa??? hahaha yg ni i tak tolong shoppingkan pon...ingatkan dia balik esok so sempat lagi la nak mencari sama2...nampak gayanya terpaksa la mama keluar shopping esok atau lusa utk cari baju melayu papa *jeles tengok org lain buka puasa & shopping sama2 dgn hubby...kami belum ada peluang puasa sama2 lagi setakat ni* tapi alhamdulillah setakat ni i masih lagi puasa penuh...bestnya kalau tak payah ganti puasa kn?? hehe
baju & kasut farish...tak sabar nk beraya dgn si anak

pic semalam (perasan tak rambut farish botak kat tengah?? haha)...mama buli farish suruh duduk tegak *patah kang pinggang anak* cian anak mama ni semalam, asyik muntah2 je...sampai kena tuka baju 4 kali malam semalam...huhu

raya tahun ni i balik batu pahat, raya kat rumah in law...tahun ni juz bawak balik homemade kek & biskut raya je...ada niat nak belikan jubah atau kain pasang utk MIL tp tak sempat la pulak...sudahnya i belikan brooch je...korang pulak camne???

p/s: siapa nk exchange link, tinggalkan comment ek...

27 comments:

Lara is Veelara said...

kite pn saiz bju da upgrade.dulu M skg XL..mmg lagi la xda mood nk beraya atau keluar umah.huh.

Shopping baju anak mmg seronok.sedar x sedar dah berpasang da.grrr.

Nk exchange link..eh tp lama da letak link blog nana kt page kite :)

Mimy Hamid said...

ala sygnya baju jovian u...cantik pulak tu...i mampu tgk je la..takde size..hehehe...betul la nana ada anak ni baju kat anak je la...semalam i keluar beli lagi baju dia...haha...pitam la...satu hari pakai 5 pasng hokeh...boleh???

wawan said...

Banyaknya baju raya Farishhhh Sakanla dia beraya thn ni =)

wawan said...

Banyaknya baju raya Farishhhh Sakanla dia beraya thn ni =)

Cik Puan Rara said...

rara pakai kaftan je nana =) then raya balik ipoh.kueh dh beli dh utk mak.so now countdown je.hehehe

.ieLah. said...

bestnya puasa nana tak de tinggal! hehe

bestnyaaaaaa baju rayaaaa! *jelesss*
i takde lgsg baju raya.haha

izla said...

dah jadi mak, memang anak lah yg utama.
takpela baju JM tu wat pakai raya haji.

nida-razak said...

alala..xdapat balik plak..xpe, atleast dapat balik beraya sama...comelnya ayish...geram tgk..hehe..

aTy _faRed~ said...

rambut qaleef pulak kat tengah jer ade rambut seco'et...huhu..

ok ar tu masih ade 3 psang baju...aty ni ade sehelai jer..nak carik lagi tah tak tau biler..nak raye dah ni...:( selalu baju anak jer kite setel dulu kan..:)

cikpuanputeri said...

i pun gigih buat kuih raya nak bawak umah PIL.hihi... i baru ada sepasang jee baju raya nie ha...hihik

LoVEaQshA said...

nana smla kta xda semnagat nak cr baju raya,mn xnya dr size s/m lgsg ke XL ase cam nak kurung diri jer..
tp sib baikla ada ank pengubat jiwa lara,sudhnya baju ank lg bnyak dr makpaknya..
tmbh lak ank gurl ase nmpk cntk jer sume nak beli..huhu

xper nana,sbr yer..tgl bape ari jer lg nk hubby blk..yg penting taon ni dpt raya ngn hubby+bby ensem..:-)

ctmah said...

xpe dear..boleh diet lg tu...raya nnt makan sket2 je tau..tp boleh ke?ahaks!btw,bile tgk farish dok menegak kat sofa tu dh mcm ank patung la plak..comel jek buat muke camtu.hehehe

Mommy_Cha said...

kelas u nana, jovian lagi. I seperti yg dikata takdan nak berjovian tarak bajet, cuma tailor made kat kampong ja. hahahah! murah-murah sudaa...today mmg mode swing-swong-sweng ke laut, sebab apa ntah! tulis entry pon mcm type pakai kaki jer..tarak idea. kahkahkah. mood raya sudah mari letew...arrgghhh! cite pasal homemade cake tetiba teringin nak buat choc moist cake! walaweh....^___^

LisaLisut said...

byknye baju raya farish. best gile.huhu. exchange link? jgn lupakan saya mama farish.tq :)

Liyana said...

wah raye sakan la farish thn ni..
ok la ade jgk baju raye, kite ni sehelai pun tarak lagi.. cam xde mood nk raye je thn ni.. hoho

Shakina Farhan said...

memahami sgt perasaan kl tiba2 husband xjd balik & burn tiket..kite lg rse membara..

psst: nak exchange link jugak! hahaha..

Cik Emie said...

Alaa tumpang sedih jgak :(
Phm sgt ape nana rase..tp xpe, seb bek dpt blik braye kn nana n pling best dpt raye ngn baby. :))

Diyana Didie said...

Ok lah tu dah ada baju. Me belom ada baju tau. Comel je farish duduk tegak hihi

veesakura said...

me ade 1je baju ry. tu pon terbeli sbb nk buat contoh baju nursing. hahaha! baju hussein pon bli cekt2 je sbb banker dok pandang lelebih je bila shopping. tapi kan, i baru jer lepas click2 lagi kat web nih. hahahaha!!me pon dah naik dari saiz M ke L.mertua cam suh diet jugak tapi i malas. aduhai..

ryy.han said...

Comel farish duduk...

Taun ni braya turn rumah MIL tp xde beli ape2...hnya kuih je..hehe

YanaHime said...

kena sabar byk2 laaa...mungkin ada hikmahnya nanti kan...

Husna Adnan said...

At least Nana dah beli baju... saya belum shopping pun lagi! Huaaaa! T________T Samalah kita... sekarang baju kena cari stok L sajo. Haish!

Nak exchange juga!
http://1001husnaadnan.blogspot.com/

Hidayati Farhan said...

Amboii, byknya psg baju mama. Hihi, kita bj baru ada 2 nana. Dah la nk cari bj payahhhh, xdo size ha

MizaShoppe said...

huhu..bnyknya baju raya farish...kita punya baju tahun ni 3pasang..huhu..alhamdulillah..dah siap,klau x..xda baju...heee..cntik baju JM tu..

ps:nk exchanged link juga

natrah jaafar said...

bila dah kawen saiz baju pon dah bertukar..huhuhuhu

Cheyan said...

Hehehehe..tak pe nana..insyaAllah akan kembali pada saiz dulu..kene rajin work out skit..

I beli bj JM tu terbesar plak..stress..tak tau nak alter..

malynd_anggun said...

gile shopping baju ank juge! heheh...baju sendrik lupe kan saje..sb size dah upgrade sgt byk..huhu...sedang berusaha nk kurus! hoyeeahh..