Tuesday, August 28, 2012

Raya kan Sebulan ^_^

semua org update pasal raya, so i pon nak cerita gak la pasal raya yg tak seberapa ni...

otw to batu pahat...muka pucat sebab puasa *hihi kononnya la*...kami anak-beranak hidung kembang hahahaha...garang betol muka anak teruna mama tu...

alhamdulillah hubby dapat balik 2 hari sebelum raya *kalau kene kerja mmg menangis air mata darah la jawabnya*...sehari sebelum raya kitorang pon balik la batu pahat, rumah mak mertua i...kitorang balik sana sampai raya ke-3...sedih okey tak dapat nak salam2 dgn family sendiri masa pagi raya...tp apa2 pon i still hepi dapat beraya dgn family in law, mereka pon keluarga i jugak kn? ^_^

masa hari raya, farish ni asyik nk merengek je...taktau la kenapa...maybe panas kot, sbb masuk kereta je duk dalam air cond dia senyap siap boleh tertido lagi...dulu mama farish yg kutip duit raya, skarang ni farish lak yg menggantikan tempat mama...amboiii kecik2 pon dah byk duit tau...mcm biasa, mama akan masukkan dlm tabung haji je dulu sebagai saving...hehe

tahun lepas beraya berdua sebagai suami isteri (kalau nk ikutkan, farish dah ada dalam perut time tu tp kitorang taktau)...tahun ni beraya bertiga sebagai satu keluarga yg lengkap...happy & bersyukur sangat!! tahun depan beraya nak perut ada "isi" lagi boley?? hahahaha masin mulut tu baru tahu kan :p

HARI RAYA PERTAMA
tengok la farish tu, dia sebok pandang stokin pulak, susah betol nk tgk camera...kitorang tak sempat nk bertema bagai sbb baju semuanya beli last minutes...so ber-colourful la kita yer...nasib baik muka i lonjong, so boleh la cover berat badan yg 62kg tu...sigh~ hari raya pertama MIL masak lodeh/lontong, my favourite tu *yummyyy* malam raya tu pulak i dgn adik ipar buat pavlova...walaupon hanya ada buah kiwi & anggur je, tapi sedap!

pavlova yg kitorang buat...

HARI RAYA KEDUA
mama je yg beria pandang camera...papa & farish malas layan~

raya kedua tak keluar mana2 pon sbb ramai yg dtg beraya kat rumah...rilek2 je layan tetamu sambil melayan kerenah anak...

HARI RAYA KETIGA
takde pic pon sbb sebok kemas2 barang nak balik...sebok jugak kemas dapur & tolong MIL apa2 yg patut...yg pastinya memang tak pakai la baju jovian tu, tak sempat alter pon okey~ sekali lagi farish meragam sket2 masa dalam kereta...sbb tengah2 maghrib lalu kawasan hutan kot?

HARI RAYA KEEMPAT
horeyyyyyy!! dah ada kat kemaman...punya la ramai yg dtg rumah masa ni...ye la, ramai tahu i dah ada kat rumah....
sementara farish tido, boleh la kitorang beromantik dulu...hihi

antara kek lapis sarawak yg hubby beli...dihidangkan kpd tetamu sebagai pencuci mulut :)

 si jendul sedang bermanja-manja dgn papanya...

jumpa kawan masa skolah dulu *farish ni ntah bila la nk pandang camera, penat dah paksa*

HARI RAYA KELIMA
blogger intan pulak dtg beraya...dah besar perut intan, tunggu masa je lagi tu...kan intan kan?? tapi intan bgtau nak datang tu dh lewat, tak sempat nk prepare apa2...kalau tak boleh masakkan laksam utk intan...

HARI RAYA KEENAM
beraya kat shopping mall la pulak...hehe...dah bosan mkn ketupat rendang kuih raya, kita cari kenny rogers la pulak...
dlm fitting room...nk menyusukan farish sbb masa tu baby room ramai org...budak kecik tu macam biasa la suka buat hal sendiri...kitorang lak over kan?? haha

hadiah raya from my husband...teka apa dlm tu...hihi...*hint: anggun melur collection

hari raya seterusnya??? takde pic dah sebab hari ahad dah masuk office utk kerja...sepanjang cuti 8 hari, i langsung tak pump, mmg direct feed je...alhamdulillah masa kerja tu start pump balik & production susu masih sama...selamat hari raya maaf zahir batin sekali lagi...yg mana dekat tu singgah la rumah ^_^

27 comments:

aTy _faRed~ said...

i raye pertama jer sakan amik gambo...raye hari lain...gambo anak je selambak..heheh... anak i pon meragam sikit mase raye 3-4 dah tu..mungkin sebab terlampau penat kot..kesian waktu tidor pon tunggang langgang...hurrmm

Zimie said...

selamat hari raya nana.sweet family :) i tau dah benda dalam tu.hihihi

cha said...

cantik cantik tau baju raya u. comel je. nasibla suami u dpt balik kn klau tak mau meraung huhu tu klau i la :p

Mimy Hamid said...

nana ur baju baju semua cantik....suka tengok...dah la cantik lak tu...awww...fairsh dengan dunia dia la tak pandang kamera pun hihih...klu ekat kemaman blh raya tp husben i kat KT...jauh la

Cik Puan Rara said...

62kg? eh x nmpk pon.nmpk kurus comei je.cantik mama nana ni.hehehe.

veesakura said...

nana, btol ke 62kg nih? i yg 64kg nih nampak beza giler ngan u tau!me sangat debab.padan muka, sapa suh makan tak hengat kan.baju raya nana sume lawa2. i paling suka yang 1st day tuh. hehe.selamat hari raya nana,maaf zahir batin

Wawa Yusoff said...

Selamt hari raya nana n family. i sempat jugak pam. tu pun sebab dah bengkak yg amat. mikhael tido lena sampai x mo minum. gagah la mak nye ni ha bgn 2,3 pagi pegi pam.

Miss Sunshine said...

nana, banyaknye baju raya.. cantik2 pulak tu.. comel je farish tak suka pandang kamera... hihi.. dah besar nanti fotogenik tu.. =)

Mrs Linda said...

wahhhhh meriahhh raya nana

Hana Soffelia said...

Sakannya Nana beraya. Seronok tgk. Tambah berseri bla ada baby. Hana jugaklah beraya dlm pantang.

Veelara said...

haha..comel la farish...mls lyn mama die posing...

wow.melur coll tuh...:)

Asz Miza said...

Nana pakai baju kuning tu nampak slim gitu..tak caye la 62kg..:P. Selamat Hari Raya Nana. :) Siap dapat present raya dari husband lagi. Best!

R.R.Z said...

Selamat Hari Raya Nana n family~

:)

hana yoriee said...

Raya bertiga syokkan? hihi.. Baju nana yg 1st day tu color dia sgt menarik =)

Kek lapis tu plak nampak sgt sedap!

wow..production x jejas langsung..mmg salute!

Mommy_Cha said...

comeilah si nana nih..haha mak pulak terlebih comei dari anak yer tak? kuang2x...

sweetlavender86 said...

nanaa gmbr hari raya kt kemaman yg tudung kaler kuning tu beli mane?cantek2 tdung nana pakai.tu adik nana jual gak ke?heeehehehe..

Mimie_Zatun said...

Suke tgk nana pakai baju kuning..
Cantik..
Selamat Hari Raya..

baby lydia said...

salam lebaran n dya follower sini iyer..batu pahat kt mne tue?dya org batu pahat tau..sila2 lh dtg umh,

ctmah said...

seronoknya dpt beraya puas2 kan..btw, selamat hari raya nana. maaf zahir n batin ek.peluk cium tuk farish gak :)

ReYNa said...

Selamat hariraya nana.comel la mommy farish ni.:-)

puan.mila said...

nana...u kemaman kt mna? taun dpn boleh la nk dtg beraya umah u :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

selamat hari raya .. =)

awak, kenan la inner silang tu..
mane mau dapat erk, yg alhumaira asek sold out aje x sempat la nk beli..

Ryn said...

cantek2 nye baju nana......w.pon ade ank kecik..sempat lagi melaram2 gitu....best nye.....kek lapis sedapla..tingin la pulak nana...hi3

..::..aRe-Na..::.. said...

cantiknyaaaaa walaupon x sedondon...
tahun lepas ber2,taun ni ber3..urmm taun dpn ber4...amin hehehe

MiSsJue said...

sweet :)

Bazilah (^0^) said...

selamat hari raya nana :) bykkkknye baju raya huhuhu

Liyana said...

comei la nana.. baju kuning tu cantik dgn u.mcm x caye je 62kg? hehe

farish x suke kamera eh? tbalik lak dgn faiq. mate tjojol klu ade kamera. ngade2, hehe