Wednesday, September 5, 2012

Review: Diaper Clutch Snug Baby

nak review diaper clutch yg dh sebulan kot i beli...sebelum ni kalau bawak farish pegi shopping mall, mesti i akan bawa diaper bag yg i rasa agak besar (barang baby kn byk yg kecik2 je)...tp kalau balik kampung or jalan jauh, ofcoz la i akan bawak diaper bag utk sumbat segala benda...

setelah menyedari bahawa diaper bag memakan space bila letak dlm basket kat stroller, so i pon decide utk beli diaper clutch...boleh la i shopping byk2 & tumpang letak barang dlm basket lepas ni ^_^ lagi satu yg best pasal diaper clutch ni sbb boleh gantung kat stroller...nampak cute tau!

bahagian depan bila i pegang

ni corak pilihan i...dari dulu kalau beli baju cotton, i mmg suka corak paisley...yg diaper clutch ni pon material luar dia cotton...

ni pulak bahagian dalam...yg kaler putih tu material dia PVC, function dia sebagai changing mat...yg polkadot tu nursing cover (blogger intan yg tolong jahitkn utk i)...pegi mana2 mesti bawak nursing cover sbb tak pandai lagi nak NIP...

ni barang2 yg i letak dlm 1st pocket (aci la panggil poket kn?)...minyak telon, bedak, plastik & stokin...boleh lagi tu nak tambah benda lain pon...

2nd pocket i letak pampers, rompers & wet tissues...nak letak selai lagi rompers & pampers pon muat...

ni bahagian belakang...perasan tak yg line kaler hitam tu? itu ialah getah okey...satu je la i kurang suka sket pasal snugbaby diaper clutch ni, pasal getah tu la...kdg2 rasa mcm tak yakin nk letak barang berat2 coz takot terburai...lagipon mcm cpt loose je getah tu kalau kita isi barang byk2 sgt...instead of using getah, maybe lg better kalau pakai velcro or button kot? hehe

yg hijau striking tu la diaper bag yg i selalu pakai sebelum ni, dpt free hospital bagi...ada 3 diaper bag lawa2 i dpt hadiah ms dalam pantang hari tu tp diaper bag yg silau ni jugak la i pakai...haha...lepas dpt diaper clutch, say byebye la to diaper bag...nampak beza kan size dia? conclusion: saya customer yg happy & puas hati...owh harga rm50 shj ^_^

siapa berminat boleh la beli kat sini: http://myhafiyblogshop.blogspot.com/ macam2 corak ada tau...

26 comments:

S.n.Fariza said...

boleh tahan comel dan kegunaannya. terima kasih :)

Pn. Sheila@CC said...

cantiknyer.. senang nak bawa nie...

Asz Miza said...

Sangat practical dan save space. :) Interesting. Boleh consider beli satu nnt ni. :D

Diyana Didie said...

nice review ;) i like it too

malynd_anggun said...

best la.. i nak bli gak! :)

('',)pzAEdy~ said...

thnkz nana for the info. sy mesti pilih !

erna said...

rasa macam tak cukup je kalau bawak banyak ni untuk iman. huhuhu

ctmah said...

mmg sgt2 jimat space ni.sumbat nursing cover pn leh gak ek.
tibe2 teringat lak.1st day kua,i lupe bwk kelengkapan Alisha. time otw g smayang tbe2 Alisha p0op0o dgn byk skali.kelam kelibut i dibuatnye.sampai je umah,tgk2 taik Alisha dh smpi belakang badan n tembus lg.huhuh!cian my daughter.hihihi

aTy _faRed~ said...

Stylo...!! Senang gak nak bwk ek..kalau jln dekat2 mcm gi shopping mall ker senang bek mcm ni jer kan...

Mommy_Cha said...

memang stylo bak kata si aty. tapi beg si mikha nih dah mengalahkan henbeg mama dia. berlambak dpt free la, org bagi la...alahai nak beli pon syg pulak sgn yang byk2 lagi tu. ade yang dalam plastik lagi tau...apaadaaaaa :)

MamaAliya said...

thanks for sharing... =p

cha said...

design dia lawa ok. very colorful and sgt praktikal :D

Wawa Yusoff said...

i memang takkan sesuai la nka pakai diaper bag jenis clutch ni. CD si anak terlalu gomok untuk masuk dalam beg comel ini :)

ettyzukhair said...

setahun dh pakai ni tp xpnah wat review haha..

Anonymous said...

haa.. sy ade satu diaper clutch ni beli sblom bby lahir.. tak penah pakai sbb suke bwk back pack.. nk let go.. sape2 yg minat boleh emel sy nurulain_ahmaddanial@yahoo.com.. beli kt snuggbaby.com..

~ nurul~

naney said...

cun beg ni...comey pun comey tp brg2 Nuh mesti xmuat nk ltk.. hihihi xtaula apa mama dia sumbat mcm2 brg dlm beg dia.. i pakai simple dimple nye beg je..ayah dia nk bwk pun xkisah..

puan.mila said...

wahh stylo betol..nmpak senng jek nak bwk :)

aThidEaN said...

thank u nana sebab review kan product dr blogshop i:)

balkidz_hunny said...

etty same ah. dah setahun pakai, tak penah review. kakakaka

YanaHime said...

hehe! stylo laa nana, very urban!

veesakura said...

kan? i ada yg first years punya.senang nak change diaper,dalam kete pon boleh.kalo mat biase tu kecik kan, mcm tak konfiden je takut terbocor ke ape. nursing cover u macam cantik.link plssss.hehehe

Syima Syaz said...

blh consider.....untuk bawa aisya gi dekat2 la.

Mimy Hamid said...

i dapat free gift masa Fayel ada dapat masa lahir...huhuu serius i pakai jarang sgt...tak puas ar....gedik kan...patut org dah bag tu reti la guna...nan hado..kawan i present jenis first years...sanggup lg bawa kendong beg diapers gabak...sumbat semua hehehe

Puteri Iqa Izyan said...

tak penah pulak tau ade diapers clutch :P

tp bagus lah. senang nak bawak brg2 sume dlm tu ^_^

ain said...

agreed! sgt la practical diaper clutch neh. dapat sebab biras bagi as baby gift.and sangat la suka jugak SSC die.gojess!!

Anonymous said...

Org yg email nya nurulain ahmad danial tu penipu k..konon jual diaper clutch..tipu..sy dh bank in duit,trus senyap smpai skrg..hai la,jahat pnya org...