Wednesday, October 10, 2012

Review: Quinny Zapp Xtra Stroller + Maxi Cosi Carseat

masa mula2 tahu pregnant, stroller antara benda utama yg i survey...i berkenan giler dgn stroller yg 3-wheel, kalau tengok parents tolak anak kat shopping mall nampak mcm styloo je...hehe

survey punya survey, i berkenan kat QUINNY BUZZ...nampak smart & gagah...tp bila i pegi tgk sendiri kat kedai, alamak bulky sgt la & berat nk angkat...so cancel! tengok pulak QUINNY ZAPP XTRA, rasanya ni paling ok kot menepati citarasa walaupun agak susah nk fold-unfold...tapi lepas tu mcm berkenan lak kat COMBI URBAN WALKER (eh asal tiba2 nk 4 roda lak ni?) sbb org ckp ringan, senang nk bawak g mana2, blh recline, yet mcm styloo gak design dia...hehe

setelah pk beratus kali, finally i beli jugak quinny zapp xtra...tp i beli yg 2012 punye, means blh tambah bumper & warna dia pon more vibrant...i pilih warna purple graphic sbb nye tak ramai lg org yg pakai...dulu beria nk kaler merah tp bila nmpk byk sgt org pakai stroller merah, tak jadi la beli merah....kekekeke

tapi nk kaler purple punye pasal, i rela bayar mahal sket...ekceli ada org jual rm1k+ je tp i terpaksa topup rm200 beli kat org lain semata2 nak kaler purple...huhu...quinny zapp xtra ni blh attach skali dgn carseat maxi cosi, blh recline & baby blh facing kita...

untuk yg selalu travel naik flight, i tak rasa quinny zapp xtra ni is the best choice...nak pasang dia sgt memerlukan skill & kesabaran okey! dan takde lah ringan sgt...unless u ols ni tak kesah macam i, biar bersusah payah janji nampak bergaya...wakakakaka *masalahnya bergaya sgt ke?*
 
ni bila carseat maxi cosi carbiofix attach kat stroller
ni la stroller kaler purple graphic yg i beli...nasib baik anakku OK je duk dlm ni...

ni bila baby facing kita...baby ni kan kadang2 suka tengok muka makbapak dia...hehe


ni pulak position bila baby mengadap depan...basket kat stroller ni takde la besar mana...nk sumbat mcm2 mmg takleh la...
si mama yg pendek dgn si anak yg jendul *erk*...owh sila abaikan kaki drumstick i tu...hohoho~

btw kalau org tanya puas hati ke tak beli stroller ni, i akan jawab SANGAT PUAS HATI...i rasa happy tolak stroller ni tiap kali bawak farish pegi jalan2...hihi...ye la, benda yg memang kita suka, ofcoz la kita rasa hepi kn?

20 comments:

.ieLah. said...

i tak beli stroller lagi.. huhu
tapi stroller mcm nana ni memang lawaaaa.suke!

Ajan said...

yes agreed! mmg best kan quinny zapp xtra. i punyer 2011 so xde bumper depan & kaler merah u. hehe! i ade beli jgk pliko mini kononnyer nk g travel senang la bw stroller pliko mini ni. tp bile compare, i lg ske quinny zapp xtra! design die mmg best! kua mall mmg bw quinny jer skrg. sgt puas hati jgk! ;))

Mimy Hamid said...

betul setuju..bila happy ngan sesuatu kita akan satisfied...its depend on yourself sebenarnya ...apa yang kita nak...Fayel pakai mydear buggy je...dia dah besar lagi pun...dia suka konsep santai tak la terlalu besar...senang nak tgk sekeliling

Bazilah (^0^) said...

cantik kaler purple. bazi tgh survey jgk stroller tp maybe beli lps baby dah beberapa bulan nnti kot hehe

Shakina Farhan said...

yeay..da review..kina pun cm berkenan dgn combi bila nampak parent dekat mid aritu..kina da beli stroller nana..tp yg murah sgt..sbbnye pilihan hati xd..so kira stroller emergency..

Syima Syaz said...

nak tak nak...i terpaksa beli maclaren...tp bila dah pakai maclaren rasa puas hati pulak sbb smart...nasib aisya suka

safiyyah osman said...

Farish tgh buat aksi nk gimnastik ka?.. Smp kaki nek atas..smart stroller quiny ni.. Mahal tp berbaloi..

Org kata klu nk snang utk trvel beli maclaren..mmg btol la xpnah nmpk stroller wana purple ni slalu y merah...

CikNaa said...

sgt stylo nana.. tp ciknaa dpt usha je.. mahal tuuuuu :P

Veelara said...

kahkahkah.comel giler kaki farish nek atas....yup..stroller ni sungguhhhhh smart tp inx jd beli....sobss sobsss...

puan.mila said...

mmg stylo tp erkk mahal sgt..bila dpk boleh beli bnda lain lg..tp kalau mmpu ape slhnya kan :)

Miss Sunshine said...

memang suke stroller ni.. tapi mcm lari bajet je nak beli... tgk kakak ipar gune quinny ni.. mmg puas hatilah... =)

Cik Tqah said...

hoho..janji nana puas hati kann.. quinny mmg smart..tp pricey gak..huhu

donutayu said...

smart..tp hubby dah bli maclaren..huhuhu..

ctmah said...

dh ada stroller tp nk beli stroller lain.sweet cherry yg ada ni sgt bulky.last time p windows shopping ngn mak, gigih nak masukkan balik dlm bonet kereta.sampai nak tersembam2 tu..malu gile.hahah

Diyana Didie said...

stylo gitu. mommy farish pon stylo jugak ;)

cute farish duduk dlm quinny dia. nmpk happy saje kan

Gadis said...

gadis x beli stroller lagi..
bila dah nak habis pantang ni mama nyer dah sibuk nak berjalan tapi x larat nak dudkung lama2..

jadi kene la beli stroller..
hihihi

UmyMah said...

mcm best je nana...ada plan nak beli gak ni

malynd_anggun said...

jelesnye...i xdpt bli quinny..laki i bising mahal! in the end, i bli sweet cherry yg unicradle tu..bole la..even bulky pun, i still can handle it..jnji nmpk cm quinny..ahah..tp i bli 4 wheels la..hehe

mommy said...

omeynye ayish :)

aTy _faRed~ said...

Mmng stylo ar..ai pulak ngah pikir2 nk beli stroller yg lagi ringan n kecik..haha..sbb..ai tak pernah pakai stroller kalau bwk ank bejalan sndr sbb tak larat nak angkat kuar bonet...;p