Monday, December 31, 2012

Dr Sneez: Utk Masalah Selsema & Resdung

hye ols~

hari ni i nak share satu product yg i rasa best! ingt lagi tak dalam entry lepas2 i ada cerita farish demam teruk?? ada la sorang readers ni email i & suggest letak Dr Sneez kat hidung farish...i tengok Dr Sneez ni dpt kelulusan drp KKM & bahan2 yg dia guna pon bahan asli tanpa pengawet...so i tak rasa ragu2 nak guna :)

bila dpt je Dr Sneez, cepat2 i letakkan sket kat hidung farish sbb bau dia agak kuat mcm bau herba gitu...hehe...3 hari pakai alhamdulillah nampak farish blh tido lena...kalau tak sebelum tu hidung dia asyik sumbat je...haaa kalau u ols nak tahu, i sendiri pon pakai sbb i ada resdung dan kuat bersin...dah sebulan i try & mmg best pakai...kalau dh habis lepas ni, i still nk beli & continue pakai...i juz pakai waktu mlm sblm tido..Dr Sneez ni mmg sesuai utk peringkat umur drp bayi sampailah org tua...gunakan tanpa waswas :)
antara kelebihan Dr Sneez:
  • mudah & senang nak sapu
  • jimat sbb pakai dlm kuantiti yg sedikit je
  • takde bhn pengawet, pewarna atau pewangi
  • kesan yg segera
  • penggunaan teknologi thrudermal (maksudnya kadar penyerapan yg tinggi- contoh mcm kita sapu kunyit kat hidung la, kesan dia kita dpt rasa serta merta)
antara gejala2 yg dpt dikurangkan bila pakai Dr Sneez:
  • gatal hidung
  • hidung berair
  • selalu bersin - resdung
  • batuk & selsema
  • sakit kepala
  • melegakan pernafasan yg tersumbat

kalau korang nk beli, blh beli kat sini: Mommy2Mommy Shop
satu tube dia jual RM50 + RM6 (Postage)
kalau 2 tube RM100 (FREE Postage)

10 comments:

cha said...

haaa nakla u. i tak taula i ada resdung ke apa tp pagi2 i mmg selalu selsema. ni pn dh brp hari i demam selsema ni tersumbat je hidung. mmg ok eh u pakai? selalu i pakai minyak cap kapak je abis merah hidung i haha

Nurul Husna said...

i pun ada resdung ni..xboleh mkn gatal2 sket..naik merah hidung ni kena garu..thanx for sharing nana :)

Wawa said...

hahh..farish dah makan bubur tak??ke makan duit lagi...hihi...

ermmm..macam nak beli jugak utk daddy naiyo tu..tnggu omega guard shaklee dulu, kalau tengok daddy naiyo pakai ok, continue tu je lah...kalau tak, mungkin boleh try yg ni...:)

m@m@yAyA said...

tankz nana~

nak tryla sb asenya resdung zura da dtg blk..
lau utk bby pun bole lg ase nk bli sng utk kegunaan kcmsan kn~

tankz again nana

Cheyan said...

Nak try jugak la..Sebastian alya pun duk selesema ja..tq nana

Lady D said...

Bby sebulan boleh guna ke?...mcm nk try..tp umur anak bru sebulan lebih n selesema tak baik2...

mizzura said...

Nice sharing...bole la disuggest kt adik yg selalu sumbt idong nihh...

Mommy_Cha said...

daku lah ratu resdong.
hachoooo!
tapi bila preggie ni takut bebenor nak guna any ubat. hadoilahhh....takut efek baby.
kalo dulu asik makan ubat tahan resdong jer.
pantang belacan, udang, ketam mula lah bersin.
pagi-pagi lagi worse....
ni utk org preggie leh pakai ke nana?
main sapu-sapu jer kan?
kalo leh nak jugak ku beli.
ngeh-ngeh-ngeh!
;p

Dr Lee said...

Sesiapa yang memerlukan urgent DrSneez di Seremban boleh contact saya.

https://www.facebook.com/DrSneeze4u

Mc Ros said...

saya pun dah cuba mmg berkesan..

sesiapa nak beli area Dungun leh beli ngan saya jer
COD area Dungun Terengganu.
Maaf admin tumpang iklan.... hehehehe :)