Wednesday, February 6, 2013

Wedding Adik + Birthday Fayel

almost 3 weeks i tak update blog kan?? oh my! sangat banyak benda nk cerita tapi sangat-sangat-sangat sibuk dgn macam2 aktiviti...lagipon hari tu hubby cuti, so quality time with my darling husband la yer...hihik

nak cerita pasal WEDDING ADIK i dulu la yer...alhamdulillah 24 & 26 jan selesai majlis nikah & sanding kat rumah our parents...10hb ni pulak majlis bertandang kat kelantan...majlis meriah & syukur sangat2 tak hujan, kalau tak terpaksa la pengantin bersanding atas sampan...hehe...

yg buat i jadi busy sebab i sponsor candy buffet, so everything i DIY sorang2 okey...paham2 je la kalau ada anak kecik ni kan, terkejar-kejar nk buat semua benda sbb tu i takde peluang langsung nk blogwalking, apatah lagi nk update new entry...jom layan pic je la k :)

ni ha candy buffet yg i beria DIY tu...cantik tak?? hahahaha...gigih okey stapler-kan kain putih & scallop purple tu...lepas ni siapa2 nak tempah candy buffet dgn i, maybe i blh consider buat coz meja & balang2 tu semua i punya, stand popcorn tu pon i beli tau! tapi i amek order area kemaman dulu la yer? jauh2 takmo la...hihi

okey kita stat dgn pic nikah dulu la yer...lepas tu baru pic sanding...theme nikah white+yellow... 
     
  pelamin nikah by REKA TEEMOR

             both family sebelah lelaki & perempuan

 the pengantin...baju nikah MAN KAJANG buat

 abah yg nikahkan...curik pic dari OP

 hantaran...mcm liyana jasmey punya hantaran kn? hehe...also by REKA TEEMOR

  deco bilik

mama with ayish :) sian budak ni mengantuk~

layan yg sanding pulak yer :) theme purple+gold...tapi mcm tak nampak nama gold nya...hehe
 pelamin sanding yg simple...REKA TEEMOR jugak yg buat...all fresh flowers

 pengantin lama yg dah ada anak pon...hehe

 cake yg awesome by PapaBakers Boutique
kedai dia kat bangi...siapa2 nak blh la order kat link tu yer :)
suka dgn combination macam2 purple yg dia buat

 the siblings

 anak2 dara dgn sorang mak dara...

 kumpulan burdha yg menyerikan majlis

 soft ice-cream...yummy~
LINK: Honey Soft Ice Cream

 meja beradap

wishing tree~

pengantin yg sangat happy...baju songket by MAN KAJANG
make-up: Ayang Kamell

the goodies~

*********************************************************
nak masuk cerita BIRTHDAY FAYEL pulak...2 feb baru ni kebetulan i ada kerja sket kat area sunway pyramid so on the way nk balik ke kemaman, i singgah utk raikan birthday party fayel...dari one utama sampai la ke batu caves jalan jem okey!! ada kenduri kat batu caves rupanya huhu...2 jam stengah duk dalam kereta buat i stress tau sampai kebas bontot, dgn si farish ni takmo duk diam asyik nak bersila kat bawah je...

mula2 i mintak blogger anis tunggu kat petronas area giant tapi sbb i lambat sgt sampai jadi i suruh dia pegi dulu...sampai je kat petronas tu, kitorang adik beradik blur taktau jalan...oh yer, i pegi dgn adik coz hubby dah naik laut...tp anis ni baik tau, siap suruh hubby dia amekkan kitorang lagi kat petronas tu...thanks sangat2 tau anis :)

soccer theme tapi mama farish pakai baju biasa je coz jumpa client sebelum tu takkan nak pakai jersey kan? hihi...tapi farish pakai tshirt bola jugak la walaupon bkn jersey :) mula2 dari kemaman mmg smart la si farish ni tapi bila dh lama kat KL, comot ya amat okeyyy!! takpe la, janji dia happy jumpa kawan2 sebaya *padahal budak tu taktau pape pon lagi*

candy buffet...best sbb ada choc fountain! hehe

mak-mak dan anak-anak sekalian...dari kiri: anis, ekin, kak mimy, me myself, and ciknaa...sempat jugak jumpa mama ashraf tapi takde dalam pic ni coz dia dh balik....thanks kak mimy coz bagi kitorang makan sedap2, lain kali jemput lagi yer...hihi

kepada fayel...cepat je masa berlalu, dh setahun pon kamu & bermakna mama farish ni baru setahun baca blog mama kamu...kekekeke....semoga membesar dgn baik, dgn bijak & jadi anak yg soleh k...kamu sangat hensem tau fayel, besar nnti sure jadi rebutan! hehe

otw nak balik rumah...kitorang big boss, so duk seat belakang la yer hihi...farish dh siap2 i mandikan kat surau...nampak kan muka dia tu penat?? nasib baik dia tak poo sepanjang perjalanan tu, fuhh lega! 

okey, nak layan anak pulak...dah lama ku kerja main2, sesuka hati je nak masuk office ke tak...k bye~

21 comments:

Aty_Fared said...

Cantik u deko candy buffet tu..:-)
U yg jauh sampai gak umah mimy...ai yg dekat tak dpt gi...marah diri sndiri...sibuk ngn urusan rumah baru...

Asz Miza said...

candy buffet tu serious meletop..hihihi..

cha said...

everything is so perfect especially the dais. yg candy buffet u buat tu pun comel. kretif tau u hehe

wah bday theme soccer baby boy kan best je theme camtu haha

Mommy_Cha said...

nice one!
cantik candy buffet tu...
tak sempat kita nak jumpe di besday fayel yer? takde rezki...mommycha sampai lambat hehehe!

Cik Emie said...

Glam abes wedding ilah :)
Candy buffet pon lawa sgt..rase xnk sentuh jek sume kt meja tkut dah xcantik huhu

Anak Lebah Comot said...

Tertarik ngan candy buffet tue...
Besh nyer dpt g besday fayel. Nana jauh pon dpt attended. Huhuhu

elle's laaa~ said...

Candy buffet cantekkkk! Kak nana.... Mana nk beli stand popcorn tu ye if u dont mind to share ;) kte pn nk diy candy buffet utk housewarming ngn besday hana nti.. Heeeee ;)

puan.mila said...

ramainya sibling nana..girl plk tu :-)

cikpingu said...

cntek sgt candy buffet tu.. pndi nana...

SweetLikeWhat said...

deco candy buffet tu sgt menarik..pandai nana deco

veesakura said...

wah, nana dah boleh amek tempahan candy buffet nih. canteks! nana yg jauh pon dapat p umah kak mimy. rezeki masing2 kan :)

ctmah said...

kamu ni serba serbi kreatif kan..untung ayish dpt mama yg kreatif.hihi

.ieLah. said...

Nana, ilah cantik sangat. i suka gila tengok dia. manis je. i selalu jugak tgk page nfj die hihi

candy buffet u lawa! untung nye ade kakak kreatif..

YanaHime said...

tergoda tengok kek tu, haish! boleh tak nak kahwin lg sekali? haha!

erna said...

nana..kretip la u ni..siap boleh deko candu buffet sume. memang best la..cantik. pengantin pun cuns!

Liyana said...

supermak la nana, blh diy candy buffet yg cantik smbil jage anak. mmg x tkejar tu..he

adik beradik pmpn nana ramainye! best giler! pengantin comel :)



Mimy Hamid said...

nana candy buffet u jauh lebih cantik dari i punya tau...kreatiffffffff....nnati besday faris senang la tak payah tempah mama dia leh buat...

nana tq for coming ye datang dari jauh ni...love u muahhh

Veelara Shamsyul said...

Wedding sgt awesome....candy buffet tu setaraf pro da..hihi

I xdpt g bday fayel.klu x msti dpt jupe u kn

Mrs Qis said...

everything looks awesome on the wedding..

pengantin pun cntik sgt..

mrs kayrul said...

kreatif tul reka candle buffet tue...seronok tengok majlis kahwin org nie rasa macam nak kahwin balik jer...hahhaha

Cik Puan Rara said...

vantiknyaaaaa....