Tuesday, March 26, 2013

Farish Dengan Swimming Pool Pink

entry ni update dgn laju2...sangat-sangat busy skarang ni, nak update blog memang tak sempat sgt...sebok dgn my aunty nak kawen 6 april ni (kenduri kat rumah kitorang sbb dia yg jaga i sejak i lahir sampai la skarang...bertemu jodoh di usia hampir 50 tahun...eh nnti la i buat entry khas utk wedding ni), sebok dgn preparation nk pegi holiday 8 april nnti (bukan jauh sgt pon, but still kena prepare lebih2 lagi pakaian si kecik tu), dan sebok duk DIY party pack, paper bag bagai utk birthday party ayish 27 april, insyaAllah...

entry hari ni nk cerita pasal swimming pool ayish je...i saje beli warna pink sbb mama ayish ni kan pencinta pink! nasib kamu la anak....kekekekeke...tapi takpe, kot2 adik ayish nnti perempuan, blh tumpang sekaki main dlm pool tu (eh adik ayish??? jeng jeng jeng)...

kitorang takde pam, maka i kerahkan tenaga 2 org adik i utk tiup pool ayish...gigih wehhh diorang tiup 4 layer tu, kesian pulak! hahaha...kata sayang anak sedara kan?? haruslah berkorban sket :p mamanya hanya jadi mandur tukang bagi arahan je la....lalalalalala~

i beli RM35 je swimming pool tu...murah kan?? tapi taktau la kalau ada kedai yg jual lagi murah dari tu...my fren ckp kat toys r us dia jual dlm RM100...ni i beli kat kedai toys kat kemaman ni je...floating neck tu pulak i beli online kat facebook wanada kidswear...yg pelampung bentuk kereta tu i beli kedai yg sama dgn pool , RM5.90 sajeeee....

masa mula2 beli tu, sehari 3 kali duk mandikan farish dlm tu...dia siap tunjuk2 lagi kat pool tu sbb nak main air...kita angkat, dia nangissssssss sbb tak puas main lagi...hari2 camni mmg pokai la nk bayar bil air sbb hari2 duk tukar air baru...nasib baik bkn mama yg bayar bil air...kuikuikui~

penat i cari swimming class kat area kemaman-kuantan tapi tak jumpa! jenuh duk google tapi kebanyakannya amek budak umur 3 tahun ke atas...utk infant takde trainer lagi stakat ni...ayoooo mamanya dah la tak pandai swim, tak dpt la nak ajar anak...takpe la, at least latih dia supaya tak takut air dulu..

segala gaya kuak kupu2, kuak lentang, kuak katak (ada ke?) semua la dia buat...

eh terpanjang la pulak...jom layan gambar~

16 comments:

Hana Soffelia said...

Haha mama is smart, pink kaler ye simpan utk adik ayish lak. keke

pool mcm ayish tu, kat sini pun harga sama je nana, ada jual kat tunas manja. gigih btl adik2 nana, tlg tiupkan. hehe

cha said...

haha kejam la u pool kaler pink. nasib comel haha.

eh nanti update psl makcik u tu. mcm best je ceritanya :)

Ros Anis Rusli said...

tolam kiter sama la ayish...mumy kiter pun beli jugak..hahaha..mumy kiter pun beli kt kemaman..sbb mumy kiter pesan kt mama ayish la...hehe..

malynd_anggun said...

wah! ayish jambu!
i loike!~ heheh

UMIE SUE said...

murahhhhhhhhhhhnye pool ni,
umie n aqilah geng pink..hihi

Mommy_Cha said...

aik kaler pink ayish??? gegel sangat tu untie nengok nyer. tapi takpe as long as pink tu cantik..sebab pink tu my fave kaler :)

ettyzukhair said...

ameer punya pool beli kat giant saje..siap dgn pam..murah..below RM30 kot..hehehe..best xyah tiup2 juz pijak pam excercise kaki omaknye hehehe

m@m@yAyA said...

eh 6 april?hihi ari jadi kita tau..huhu

bestnya farish nak dok lam pool tue,yaya xnak lgsung terjerit2 cam hape jer..
dia cam gayat ke,gerun ke tahla..

tapi bila mandi lam blik air smp nangis2 xmo kua~

farish da pndai imbang badan ke nana?cutenya

SweetLikeWhat said...

seronoknya auntie tgk die mandi kolam..comel sangatlah pink..hihi..
hannah belum ade lagi..nak kena beli jugak ni..

Mimy Hamid said...

pink pun pink la janji mandi..Fayel nya mommycha present...suka sgt..tp Fayel penakut air...hihi

ctmah said...

ayish dah nampak cam budak besar la..ok la tu pink, nnt leh turunkan kat adik ayish pulak..kekeke

Nini Mohd said...

simpan untuk adik farish ea, nana. kehkehh..
btw, happy belated birthday farish.

http://ninimohd.blogspot.com

Misz Pinkie Winkie said...

wah..murahnya..lin baru beli rm69..mahal gak kan..tapie ok lah boleh buat macam2 ;)

Gadis said...

wahhh seronoknyer dier duduk dlm pool tu yer..
hihihi..

heppy belated bezday nana...

Cik Puan Rara said...

alololo omei.pink kaler.layannnn.egegege

man said...

behnya dia mandi..sila lah dtg ke blog sy..http;//ajax85.blogspot.com