Monday, March 11, 2013

i'm 26!

alhamdulillah 8 mac (jumaat) baru2 ni genap umur i 26 tahun...syukur masih diberi peluang utk bernafas di muka bumi & mengecapi segala nikmat yg Allah pinjamkan...

nasib baik time birthday i kali ni hubby ada so boleh la celebrate sama2...hehe...kami cuma celebrate simple2 je beli kek & KFC makan ramai2 kat rumah dgn family...rasa happy, terharu & bahagia bila dpt sambut ramai2 dgn keluarga tercinta, penuh kesyukuran :) pic takleh upload sbb paham2 je la bila duk rumah rupa sorang2 macam mana kan? hehe

hari jumaat tu hubby ajak i pergi east coast mall kuantan utk cari hadiah...sebelum ni sejak couple lagi mesti kitorang akan minta hadiah apa yg diidamkan TAPI tahun ni i cakap dgn hubby i taknak apa2 *ewahhh konon2 isteri mithali la tu* bukan apa, i rasa mcm i dah taktau nak apa lagi, semua yg i nak sebelum ni hubby dah tunaikan & i cukup bersyukur atas semua yg i dah ada...i bagitau hubby cukuplah kalau dia belanja makan pon, i tak kesah asalkn "sweet moment" tu biarlah kami sendiri yg merasainya :)

tapi hubby degil, paksa gak i minta sesuatu...hahaha...last2 i cakap dgn dia belikan je la apa2 pon, i akan terima dgn hati yg berbunga2...maka, selamat la sudah hubby belikan i "sesuatu" yg i rasa i malas nk share kat blog, instagram, apatah lagi facebook..."sesuatu" yg sangat berharga bagi i, yg boleh dijadikan investment  for future hihihihi...

oleh sebab si suami ni tahu bini dia suka sgt "show off" atau dalam erti kata lain selalu sangat over excited macam kera dapat bunga, sampai segala benda nk share kat blog/instagram, maka awal2 lagi dia dah nasihatkan i supaya jgn upload pic birthday present kali ni...wakakaka i kena sound uols...katanya, takut org salah ertikan niat kita & paling takut kalau timbul perasaan riak dlm diri tanpa kita sedari....takpe la, benda baik kan? so i ikut je kata2 hubby & sangat berterima kasih padanya atas peringatan tu *sobsob*

macam biasa la bila meningkat je umur, mesti i ada azam & wishlist tersendiri...azam i kali ni nak jadi lebih matang dalam segala hal, kurangkan bercakap benda2 yg takde faedah, elakkan gosip/mengumpat orang2 yg takde kaitan dgn kita, belajar drp kesilapan lalu supaya tak ulangi benda sama lagi, jauhkan diri drp manusia2 yg negatif & nak segalanya baik di dunia akhirat, insyaAllah...wishlist pulak biarlah rahsia hehehe

apa2 pon farish adalah the best present so far...ni tak syok ni kalau keluar bertiga je, susah nak amik gambar satu keluarga :( owh ye, hari yg sama jugak kitorang pegi buatkan passport utk farish...yeayyyy now u can fly farish!
comel tak gambar passport ayish? curly hair tuuuu~ muka masam mencuka je budak niii

esoknya pula hubby bawak berkelah kat pantai cherating (berkelah la sangat?)...nasib baik rumah dgn cherating dlm 7 minit je...seronokkkk lepas ni nak pegi lagi tapi nk ajak family ramai2...
farish kena tanam & dia enjoy je...mula2 hubby bawak dia main ombak tapi dia mcm takot2 je...sbb kesian tengok si anak ketakutan, maka si papa tanamkan aje budak ni...hihi...ada my fren ckp kaki akan kuat kalau tanam kaki...
biar papa je la yang layan ek?? mama jadi photographer jap...huhu

semalam si buah hati pengarang jantung ni batuk2 & selsema...kesian si kecik ni sbb kerap jugak tak sihat...org ckp fully breastfeed baby jarang sakit tp farish ni kerap je demam...doakan ayish cepat sihat k...


EHHHH entry birthday mama pon, penuh pic & cerita si kecik ni...hahahaha

34 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

alhamdulillah, happy 26 sis . apa pun hadiah nya asalkan ikhlas dari suami tercinta itu dah memadai kan.

Puan Ira said...

happy birthday nana..kita sama umur la...yeee...geng..

Cik Puan Rara said...

happy buffday nana.eh sama lah kite.26,tp rara bulan okt.hmm hubby kita sama lah.kdg2 dye marah sbb sume benda ni cite kat blog.kat stegrem.hehehe

malynd_anggun said...

sama la ank bujang i. takot air laut n ombak..cemane ni ank kampung takot laut..sigh~

CikNaa said...

yeay.. ciknaa 26 tunggu ujung tahun.. hoho. slmt hari lahir mama ayish.. smoga jd mama & isteri yg terbaik walaupun LDR.. :)

Ros Anis Rusli said...

hepy besday nana!

iietamalek said...

happy birthday nana
syok nyer g pantai...

.ieLah. said...

Happy birthday ek nana :)

e k i n ♥ y u s r i said...

happy besday nana

Wawa Tasliman said...

Happy birthday.. semoga dimurahkan rezeki and happy selalu.. :)

Cheyan said...

Selamat hari lahir Nana... enjoy with the birthday present..macam tau tau ja kalu u sebut investment..hehehe..

Hana Soffelia said...

Agaknya sume lelaki mcm tu kot nana. Hubby hana pun ckp, asal dia bg apa, pastu mulalah dia ckp, jap lg tu upload la IG, pastu keluar cite kat blog. wakakaka perempuan yang! kehkeh

ctmah said...

happy birthday nana.semoga bertambah2 rezeki anak yek =)

m@m@yAyA said...

Hapy birthday nana..;)

diyana didie said...

happy birthday nana ;)

oshinz said...

happy birthday dear!!

SweetLikeWhat said...

happy besday nana..moga sentiasa dmurahkan rezeki dah bahagia disamping yang tersayang..
comel sangat gambo passport farish tu..hihi

cha said...

happy birthday dear. semoga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki amin.

mesti u happy kan birthday you suami ada. kene plak time tu dia kat sini mesti berbunga je hati u hehe

Schaz said...

happy besday nana! kite sebaya rupanya..=) semoga bahagia kekal sampai syurga!

Shahizatul Asmida Bt. Adam said...

happy besday nana..smoga sentiasa gembira bersama keluarga..suka baca entry2 nana..ayish soo ensem boy..hihihi :)

aNis LeMoN aBu said...

hai nana, lama tak singgah sini :)

buat seketika (seketika? ah hantam je laaahh) i fikir, eh, u bukan 27 ke? then pk pk balik, oh. i terlupa umur i tahun ni. hahaha. (kes taknak terima kenyataan umur i banyak dah sampai terlebih kira pulak)

26 u da ada 1 happy family. bagusnya. i baru nak kawen masa tu, u. (kalau ikut my d.o.b, masa kawen tu i was still sweet 25. sweet la sangat! lol)

happy birthday, babe :) jaga diri, jaga suami, jaga anak-anak & jaga keluarga, ya.

Hidayati Farhan said...

Nana, happy besday. Saya suka azam awk yg satu tu. Hihi

Nurul Husna said...

Happy Birthday Nana... seronok bila jadi mommy muda ni kan..super mommy nana ni..hehe :)

PUAN THALHA : said...

happy birthday nana! moga di berkati Allah swt sentiasa :)

Daleela said...

happy birthday Dear... wah wah wah.. Ibu muda yang berkerjaya dan superb..

♥ ROS ♥ said...

Sonoknya die..byk berjalan sgguh..ros ni suma sambutn duk umah je :(

Zimie said...

i yang agak lambat wish kat blog hehe.

happy belated birthday nana. semoga pjg umur, murah rezeki :)

Cik Hazz said...

Happy Birthday Nana! muda remaja lagi!! hehe.. ;) cantik jugak gambar passport Farish dari Hana. hahaa.. Bakal terbang ke mana tuh?

Puan Bardboo said...

happy birthday...saya pun 26 tahun ni by end of this month.. =)

p/s: Saya ada buat segmen 'Aku Seorang Surirumah'. Segmen tamat pada 30 April 2013, dan hadiahnya adalah Mivva Beauty Box. Jom la join sekali ye.
Bacaan lanjut di sini: http://bardboo.com/segmen-aku-seorang-surirumah/jom-join-segmen-aku-seorang-surirumah

mrs kayrul said...

happy belated birthday nana...ooo muda lagi la nana...kita dah masuk 3rd series....hehehe...

alahai tak takut ayish kena tanam ngan pasir tue???

Mrs Lurve said...

happy belated bufday dear...moga terus bahagia bersama keluarga tersayang

Fifi Nadhrah said...

happy belated besday sis!~

mizzura said...

happy birthday nana! kesian farish kena tanam separuh badan..hihikk

Mimy Hamid said...

lambat ucap..but happy birthday dear nana sweetie...mama farish hensem...semoga murah rezeki dan panjang umur diberikan kesihatan yang baik