Thursday, June 6, 2013

DECO: Temporary Playroom Untuk Ayish

nak cerita pasal playroom ayish yg bersifat sementara ni hihi...takde yg menarik sgt pon, cuma nak kongsi sket dekorasi caca merba yg tak seberapa ni...erkkk yg sebenarnya takde la deko mana pon, susun atur letak gitu je LOL!

ramai kot yg tahu i stay dgn parents, so bilik tetamu kat rumah parents ni la jadi mangsa utk letak toys ayish...alaaa tetamu dtg bkn selalu, kalau dtg pon alih sket2 je mainan yg besar2 tu...
inilah play area ayish...i tak susun properly pon sebenarnya, letak je kat mana2 ruang/sudut yg muat...huhu kesian kan?
ni la rupa guest room yg asal...daripada takde org guna sgt, lebih baik i transform jadi playroom ayish kn? gituuu~ bilik ni la yg i guna masa berpantang sbb kat tingkat bawah...ahhh rindu pulak katil tu sbb katil kat bilik sendiri kecik je, tak puas nak golek2...hihi
ingat lagi tak rak zirafah yg i beli hadiah birthday utk ayish? haaa ni la raknya...sebahagian mainan ayish i letak kat rak ni...nampak la kemas & tersusun sket...oh tersergam ferrari pemberian papa di situ :p
kat area ni i letak pool, tent, rocking chair & toys...cuma toys dalam box tu byk yg i simpan balik lepas guna...sayang ok kalau rosak! nampak tak kat situ betapa cermatnya mama ayish jaga barang? *puii* oh tikar evamatik tu i beli kat wakaf che yeh kelantan, RM30 rasanya...
3 in 1 easel ni pon i bagi hadiah hari lahir utk ayish...depan belakang boleh guna, satu utk kapur & satu lagi utk marker pen...atas meja solek tu segala flash cards & books yg i selalu guna utk ayish...selebihnya yg masih belum sesuai guna i simpan kat rak buku...
ABC foam ni pulak i sellotape je kat pintu...amboi, suka-suki je kan??? nasib baik my mom tak cakap apa2...alaaa dia tu demi cucu semua BOLEH...
ni la pemandangan bila buka pintu bilik...yer i tahu agak semak! hahaha...tapi nak buat macam mana itu je yg mampu setakat ni...sebenarnya 60% mainan ayish tu adalah hadiah yg org bagi masa birthday party dia hari tu, jimat duit papa mama kan? :)

tak sabar nak duk rumah sendiri nanti! tapi bilik ayish kat rumah baru kami tu kecik je, tak muat nk letak semua ni...rasanya pool tu kena lipat/letak kat ruang tengok tv...tengok je la camne nanti, i ni bukannya pandai sgt pon nak deko2 :p
*********************************
kat bawah ni pulak antara yg i BERANGAN utk buat kat bilik ayish nanti...berangan je tau, tak semestinya buat...tp doa2 la yer semoga segala plan dipermudahkan :)

26 comments:

Cik Puan Rara said...

manyaknya mainan ayish.heee

Fizah said...

wahh menariks ni!! =) byk menan...tp kemas!

S.n.Fariza said...

Wah. :-)

Mrs.Farhana said...

banyaknye toys dia..best!bertuah ayish ade playroom sendr..awisy kt main toys sume dpn tivi..hoho

Nurul Husna said...

byknya mainan ayish...hehe..

Bazilah (^0^) said...

bykkkknye mainan ayish huhu. tgk mainan ayish terus byk toing toing kt kepala utk beli utk maryam hihihi...

♥ ROS ♥ said...

Xsemak pun..kenas jer..ros pun tringin nak buat bilik anak tapi xdptla..sbb bilik ketiga jd stor..bilik kedua jd bilik syiling asben..hahha

Siti Nursyamimi said...

teringin nk ada playroom cmni tp apakan daya umah i sempit aje..huhu

Lyana MK said...

npk kemas la nana... fayyadh suke sepah mainan.. peninggggg nak kemas hahahah... kdg3 yana tolak2 je pakai kaki masuk bawah meja hahaah

amal said...

nice! teringin jugak nk buat playroom tapi tkut shaheem xmau duduk huhu

puan.mila said...

best nya kalau leh buat playroom sndiri tuk ank...blik kat umah ni terhad so xdpt ler..sobs

Asz Miza said...

Banyakkk mainan Ayish..bestnyaa. ehhe..

Aeen said...

syoknye playroom ayish....best...:)

With Julia said...

Lawa betul play room ayish....hehhe nanti Qi dtg leh main sma2 x kekkekeke best kan ada impian bilik sendiri utk baby...sure ayish suka :)

ettyzukhair said...

err...samelah msh menetap bersama fmly..separuh rumah semak dgn mainan sepahan je..insyaallah nnt dh pindah properlah sikit..sian umah mama etty sepah gile..hari2 naik stress..kemas 2jam 2minit sepah balik haha

micah aje said...

banyaknya mainan ayish..untung kalo buat birthday party, dapat adiah bnyk2, jimat duit ma&pa..mihihihi

cha said...

bestnya ada playroom sendiri walaupun sementara je huhu. nanti u buat mcm no 1 tulah tau. comel haha i suka yg tu

ctmah said...

ok..no 1 tu cantik!sila buat ye nana.mesti bertambah2 seronok ayish main dlm bilik dia tuu =)

Mimy Hamid said...

rak zirafah tu nana susun kemas pulak tetiba tertarik utk beli..hmm mana la nak ku letak umah kecik ni

Anonymous said...

nana my dear planning nk buat deco playroom ayish nnti buat ikut pic no. 2 tu ye cantik,cute & simple warnanya.

no. 1 pun lawa juga tapi warnanye too terang sgt la. kita kalau nk pakai satu2 bilik biar lama warna bilik too.

no. 2 warnanye soft. bila nk tukar2 katil warna masuk je. x kira utk katil baby & katil single.

dr kak ct putrajaya

Chekgu Azrine said...

Banyaknya mainan ayish...

AZ Collection said...

Salam.. nk mintak tlg LIKE page ni blh? =)

AZ Collection ada menjual pelbagai jenis tudung AKEL bidang 50' dan 60'.. Nk tempah kraf felt pn blh.. Jom singgah sini..

https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

Terima Kasih.. =)

Aty_Fared said...

nana...aty tertarik ngan white bord kat penjuru tu..mane nak beli eh..dan berape hengget...?? dahlama carik yang kecik comel macam tu..

Rinah said...

banyak mainan Ayish.. sehari pun tak boleh habis main mainan tue semua.. hehe

SweetLikeWhat said...

ferrari tu berkilat..ekeke..

Fizah said...

temporary pun dah cun..klu betul2 lg gempak ni :)