Tuesday, August 6, 2013

Buang Yang Keruh, Ambil Yang Jernih

salam semua...
rasanya semua dalam mood raya dah kan?? ramai yg dah mula cuti & balik kampung...

ramadhan tahun ni sangat best!! taktau la nak cakap camne tapi cukuplah i sendiri merasai beberapa perkara tertentu dlm bulan mulia ni...syukur masih diberi nyawa & semoga tahun depan panjang umur utk berada dlm bulan ramadhan lagi...

tahun ni i beraya dgn family kat kemaman...tak balik kampung kat pasir mas atau selangor pon *sedihhh* tahun ni jugak tak balik beraya rumah mertua kat batu pahat sebab husband kerja *sedih lagi*...hubby maybe balik 2nd week of raya, lepas tu kot baru nak balik rumah mertua...

sampai saat ni tak berkesempatan lagi nak beli baju raya *triple sedih*...tengok la kalau sempat jap lagi i keluar cari baju...semalam dah tawaf satu bandar kemaman ni tapi tak jumpa selai pon yg berkenan di hati...agaknya design lawa2 semua org dah rembat kn?? nak pakai baju lama dah tak muat sebenanrnya, bkn tak muat sbb makin mengurus tapi tak muat sbb makin melebar hehehehe :p

ok malas nk membebel panjang...nak ucapkan selamat hari raya pada semua readers...ampunkan i kalau pernah terkasar bahasa, tersalah tulis atau mengguris hati mana2 pihak...sama2 buang yg keruh, ambil yg jernih...sama2 kita sucikan hati...meminta maaf bukan bererti kita kalah/salah, dan memberi kemaafan bukan bermakna kita lemah...

taktau la sempat ke tak nak update blog atau blogwalking sepanjang raya nanti...lepas raya confirm entry raya je la...hihi...ok la, sayang korang semua...muahhhh


saje tepek pic raya tahun lepas...masa ni ayish 3 bulan...tahun ni takde la kot pic dgn hubby :( ada kang dia balik nanti i ajak amik gamba raya kat studio...tapi nak ke dia??? hahahaha

9 comments:

cikpingu said...

camat ari raya nana n ayish

PinKy MoMMa said...

slmt ari raya nana..2 week of raya tu tarikh nk czer huhu..gi ler kuantan cari baju..dekat doh tu hihihi

malynd_anggun said...

xpe nana..
gamba anytime pun bulih..
hehe..
sabar eh nana..xmo sedeh2 k..
selamat hari raya k..
maap zahir batin juge...

mizzy amalina said...

selamat hari raya nana..
same lah kite..
anak baju dah berpasang2 dah..mak dia jugak yang takde baju raya lagi..
last minit br menggelupur nak pegi cari.haha..
jgn sedih2 ye... :)

Hashira Yusoff said...

Selamat hari raya kak.. tahun ni kita tak dapat balik raya dumoh. huaa T___T

hana yoriee said...

Selamat hari raya nana. Maaf zahir batin juga ya.

Takpe nana,raya sebulan. Sempat tggu husben u balik dan blh raya sakan! Semoga berjumpa baju yg berkenan dihati.

MamaAliya said...

Selamat hari raya nana :)

ctmah said...

selamat hari raya nana n family =)

cha said...

selamat hari raya nana maaf zahir batin ye kalau ada salah silap :)