Thursday, August 29, 2013

taktau nak bagi tajuk apa...haha

entry campur2 la ni ek sebab sekarang i macam takde masa sgt nak layan blog...sangat-sangat-sangat-sangat busy dgn progress rumah (nak jugak masuk paling lewat pon 30 september!)...ke hulu ke hilir duk tengok kontraktor buat kerja, duk pegi survey barang & shopping sikit2 mana yg berkenan di hati...ni baru rumah saiz 20' x 70', kalau rumah besar confirm la berganda2 penat & berganda2 jugak la belanja...untung la siapa byk duit beli rumah besar & deco kebabommm *krikkk krikkk* progress rumah nanti la i share kalau rajin dan ada masa k...

so far plaster ceiling & grille dah settle...kitchen cabinet in progress, nak cat rumah pon in progress, nak extend yard tu masih mencari kontraktor yg offer harga paling murah...so far dah dpt quotation drp 3 org contractor tapi semuanya mcm over drp budget kitorang...haha...nak tunggu sorang lagi bagi harga tapi kalau masih di luar bajet, kitorang cancel kot nak extend...tengok je la mcm mana nanti...huhu
teaser dulu pasal plaster ceiling, i buat double light box...masa ni tak siap sepenuhnya lagi...nanti i review dalam entry lain , insyaAllah i akan share roughly budget, design & contractor yg buat...
*************************************
ok masuk cerita lain pulak....hari tu (last 2 weeks kot?) ada pegi OU sbb ikut hubby...mcm biasa la, office hubby sebelah OU je, so sepanjang hari tu i melepak la kat OU dari pagi sampai petang (dah terbiasa mcm tu)...tapi kali ni lain cerita sikit...hajat nak shopping baju tak kesampaian *sobsob*, semuanya gara2 si farish yg busyukkk ni la!

stroller memang bawak tapi sbb ayish dah laju berjalan & suka bebas, jadi hubby suggest tak perlu turunkan stroller nanti sewa kereta tolak tu jer...
*muka tu berlagak je kan?* 
sewa la kereta tolak ni tapi bertahan dlm 10-15 minit je lepas tu nak keluar sendiri masa kita tengah tolak...i dah la berdua je dgn dia, blh bayangkan tak sebelah nk tolak bendalah ni, sebelah lagi nak dukung dia...dgn handbag i lagi, dgn pakai high heels nya, beg galas bee dia lagi, dgn buku2 dia yg i baru belikan...masa tu i rasa macam penyangkut baju, segala benda bergayut atas badan, semputtt hoiiii! nasib baik la hari jumaat tak ramai org, kalau tak malu jugak! kehkehkeh
sebab dah tak sanggup nak jadi "penyangkut baju", maka i lepak pon lepak dlm nursing room..dlm tu buat la mcm2 aktiviti dgn ayish, ajak dia mewarna & main gomol2...lebih kurang 4 jam i dalam tu, ayish byk kali gak tantrum sbb boring, nak keluar daku tak sanggup!
lepas nangis agaknya penat, maka tertidur la budak ni dlm nursing room...sejam lebih gak dia tidur, time ni baru i dpt rest skejap tapi sakit badan sbb i terpaksa duduk atas meja...huhu *pengorbanan mama tu ayish, pengorbanannnn...besar nanti layan mama baik2, kehkehkeh*

lepas hubby habis meeting cepat2 i mintak dia hantarkan stroller...fuhhh masa stroller sampai je terus hilang rasa beban...letak ayish dlm stroller, bagi dia susu & sambung tidur! masa ni baru fikir nak makan sbb perut dah berbunyiii...
*************************************
ok sambung cerita lain lagi...hari SABTU (minggu yg sama singgah OU) pegi rumah blogger ctmah sbb nk celebrate birthday alisha...mama ayish ni rilekkk je pakai seluar, sekali sampai sana semua pakai baju kurung...huwaaaaa ingatkan birthday party je, rupanya sekali dgn jamuan raya...tak sopan betol la mama ayish ni...hoho
dpt jumpa sebahagian blogger drp group mommy gojes...seronokkk! i ni kan duk kemaman, faham2 je la punya susah nak jumpa mommies from KL ni...tp jumpa pon tak dpt nak borak lama sbb sebok duk kejar ayish...boleh pulak dia pegi tumpahkan marshmallow kat meja candy buffet...malu mama anak oiiii!
org pertama jumpa umie, ctmah (tuan rumah) & yumie...mula2 jumpa tu rasa malu jugak sbb i ni bukan reti nak berborak...tahu senyum2 macam kerang busuk je selagi org tak ramah dgn kita...hahaha...lama2 tu makin ramai yg datang & ada la tegur2 sikit...tapiii i kempunan la sebab lupa nak makan bubur durian...sobsob :(
*tengok ayish tak menyabo nak keluarkan duit raya* dah nak balik baru aty sampai...eh lembut giler aty ni, cakap teratur jeeee...kalau baca blog dia, i akan fikir dia ni seorang yg garang & tegas...hahaha...rupanya jangkaan ku meleset sama sekali! aty ala2 wanita melayu terakhir gitu & sgt peramah ala-ala kak mimy jugak...

best tau tengok gelagat anak2....ada yg aktif, ada yg sopan santan, ada yg comel loteyyy sampai rasa nk cubit2 pipi tu...
happy birthday alisha! awak sangat cute okey...papa ayish berkenan sampai tak sabar nak ada baby girl...hihi...jadi anak yg baik yer sayang, anak yg menyenagkan hidup :)

pssstt...hari ni sampai ahad i akan ke KL sbb hubby ada seminar, nak melawat abah kat IJN, nak jenguk akak ipar sbb dah rindu sgt kat rayyan & nak bawak ayish pegi ZOO...sabtu 31 hb ni insyaAllah join lagi aktiviti mommy gojes; birthday Qi & baraan rumah Ekin...jumpa sana nanti insyaAllah...itupon kalau segala plan berjalan lancar & takde apa2 halangan la :)

19 comments:

S.n.Fariza said...

Entri nana comel.. hihi

Allene said...

bab jumpa geng blogger tu jeles btul.. bila nk merasa jumpa geng blogger. T___T

nurul harnani said...

entry nana ni mcm2 ada. cayalah dok daam nursing room 4 jam. hihi

ayahmamilisa said...

nana memang asal kemaman ke?
bestnye nana dapat join lagi baraan gojes mom weekend ni ye..dd tak dapat join..:( ikut hubby out station..

Chekgu Azrine said...

Ada rezki blh jmpa kt beday ummi Q..inshaAllah

LisaLisut said...

i tgk IG u aritu. yg u g OU. sygnye i xkeje aritu.kalau x bole jmpe u kt OU huhu

Wawa Yusoff said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Cik Puan Rara said...

sama lah kita nana.i pon ingat aty ni org yg ckp kuat.garang! tapi dgr suara.alahaiiii~ lembutnya.slowww je suara.kalau dgn rara mmg jaih gila bez pitching suara.hahaha.

*nana,sopan santan pon boleh~ hehehe

nana g eh buffday Qi,yeay! leh jumpa.tp rara lewat sikit kot.hope smpt jumpa

yUmiE AzuRa said...

jumpa nt nana.insyaallah:)

ctmah said...

yay!see u again dear..
suka naa tgk nana kejar ayish ke sana ke mari..hehehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

boleh bayangkan cane mama transform jd penyangkut baju tu.. cantik rumah !

~Lieza~ said...

Kalu ada rezeki nk jmp Nana kt bday party Qi nnt... Liza pn malu gak kalu org x start beramah mesra.. =)

SweetLikeWhat said...

bestnyaaa..teringin jumpe nana ngn ayish..besday qi anez tak pergi kot..huhu

Sarah Veelara said...

Hahaha.entri ni 3 cmpur 1 la kaedahnya.hihi.haah aty sgt peramah n lembut.1st time jupe,die da buat org selesa ngn die

Aty_Fared said...

Part cakap teratur tu...muwahahaha haha...aty gelak besar giler nih.......siyes aty mcm tak bileh terime...ngeeeee......

.ieLah. said...

semput i bace entry u nana. haha
jeles laaa nak g jumpa ramai orang. bile tah i dapat join jumpe mommies ramai2

cha said...

eh kalau tak dpt jumpa kt rumah ctmah tapi i tak jd pegi plak sebab ada hal huhu

::Cik Azie:: said...

Yg jauhdok kemaman dapat jgk jmpe geng gojess.. Yg dok kl ni asyikla xnyempat nk berbaraan. Jeles nyeee nana... Dh la xdpt nyinggah rumah nana hrtu..

Umi Qi said...

Sonok baca entry nana...mcm2 story hebat...ayish tuh encem sgt2...ari tuh x sempat nk men2 gan ayish...Umi Qi sibuk manjang layan tetamu VVIP hehhe...nanti ada masa umi Qi jumpa ayish ye syg...mmuahhhhhhhhhh

p/s alisha comel sgt kan nana...umi Qi pun nak gegirl heheh