Thursday, September 19, 2013

Review: Birthday Qi & Mines Wellness Hotel

hari merdeka, lepas je balik dari zoo negara terus ke McD kepong utk celebrate birthday Qi, anak si mommy gojes Julia...kitorang keluar dari zoo dah pukul dua, majlisnya pukul 2-4 pm...nasib baik hubby tahu jalan, so tak sesat la...time tu jugak la i baru nak belikan hadiah, cepat2 masuk JUSCO yg berdekatan...memang kelam kabut! kitorang lewat sikit sampai, dah 3.50pm masa tu tapi alhamdulillah org masih ramai, si leenda pengerusi gojes pon baru sampai...
banyaknya burger...nyum nyum~
sampai2 je bergegas ke tingkat atas...wahhhh sangat meriah! tetamu sgt ramai sampai penuh satu mekdi tu...1st time jumpa si gojes Ju, mata dia lawa wehhh & ramah! syok dapat jumpa semua mommy gojes lain, selama ni asyik sembang dalam group je kan, kat sini la baru jumpa mata ke mata :)
umi Qi, si comel Qi, walid Qi...banyak betol kek Qi...hehe...
bergambar adalah perkara wajib!
jujur, i bukan jenis yg ramah kalau mula2 jumpa..i agak malu nak tegur org melainkan org yg tegur dulu...hihi...tp bila dah lama2, baru i ok nak berborak rancak...take time sikit nak sesuaikan diri...hubby pon sama, lagi la segan nak tegur org sbb tu dia susah nk join mana2 aktiviti kalau i ajak...tapi nasib baik kali ni dia OK & macam dh boleh terima i ni ada kawan blogger...hehe
kitorang dtg situ memang sengaja kosongkan perut...3 potong kek i makan okey! umi Qi la ni duk offer...tp kek dia sedapppp, tekak i suka kek yg "ringan" macam tu...melantak la segala burger, nugget, fries & ayam kat situ...thanks umi Qi sekeluarga sbb belanja kitorang mkn mekdi :)
 mak-mak gojes
bapak-bapak hensem
tapiiii i lupa nk sign guest book, padahal ju dah pesan...duk ralit berborak & amik gambar, sampai lupa haaa...sorry ek umi Qi! Qi comel la, putih melepak mcm umi & walid dia...

buat anakanda Qi, besar nanti jadi anak yg soleh yer...dengar cakap umi, belajar rajin2 & jadi anak yg cemerlang dunia akhirat...aminnn...ada rezeki, kita jumpa lagi yer...boleh Qi geng dgn ayish main lumba kereta...hehe

*******************************
selesai meraikan birthday Qi, kitorang bergegas ke sri kembangan...motifnya sbb nak check in hotel...biasanya, kalau turun KL je mesti kitorang akan tido rumah kat shah alam tapi sbb nak gather2 dgn adik beradik lain, i ajak hubby bermalam rumah adik kat klang...tapiii bangun je esok pagi takde air! huwaaaa rasa serba tak kena tau bila takde air...dan2 tu jugak papa ayish decide utk tido hotel je, lagipon katanya boleh rehat2 kat katil yg syok sikit..hehe
kitorang check in kat Wellness Mines Hotel...best jugak kat sini sebab sebelah je dgn mines shopping mall...3 tahun lepas, kawasan ni la tempat i dgn kawan2 duk melepak sbb tak jauh mana dgn tempat belajar...ahhhhh rasa rindu pulak!! mines takde perubahan pon, camtu je la...
tengok la aksi teruna tu...dah biasa macam tu, so mama cool je la :)
kitorang kalau tido hotel biasanya mesti akan cari sea/beach view..tapi kat sini takde sea, pool view yg ala-ala pantai pon jadilah...lupa nak snap pic bilik & toilet dia yg super besar tu...hihi
sebok amik tudung mama nak ajar keluar bilik pagi2...eee tak koser mama nak keluar sejuk2 ni...hihi
pool kat situ dia buat ala2 macam pantai tapi pasir dia keras oiii! ok la letih dah nak menaip...chow~

P/S: pic birthday Qi tu, ada i cedok dalam group...halal la ek! hihi

17 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

muke daku sipi2 je
hahaha

Allene said...

bnyknya burger....

cntik gak mines hotel tu yek...

m@m@yAyA said...

best jmpa nana..tapi jap jer xsempat borak lm pun tetiba nyelit bgmbr jer..huhu

cam best gak hotel nie..salu gak dlu lepak sn..nti nk try dok hotel dia plak la..

SweetLikeWhat said...

jeles tak dapat pergi besday party qi!!
nak jumpe nana!!!
haha

Wawa Yusoff said...

burger tu... burger..! huwaaaa :'(

stress x dapat join haritu!

hidayah hiddensity said...

mujur sempat jumpa nana gak. susah ni mommy gojes yang luar KL.

♥ ROS ♥ said...

Bestnye.. Ros xdpt p bday qi. Harap dpt jmpa nana nnt.hehe..

Umi Qi said...

Tersenyum sampai belakang telinga bila tgk nana dan family muncul depan MCD Kepong....terharuu campur mcm2 perasaan...nana, jgn puji lebih2 Umi Qi tuh biasa2 je org yer...sebenarnya Umi Qi terpegun tgk nana lama dah...tgk dari jauh wpun x sempat nak borak2 masa besday party Qi hari tu...I adore u nana...kulit cantik, so so preety women...untung ar ayish dapat mama cantik papa encem...sure ayish besar nih double2 kehensemannya...bukan puji sesaja...tp ikhlas dari hati Umi Qi...lagi satu umi Qi puas hati dpt bagi nana dan semua VVIPS dapat makan puas2 kt mekdi...hehehhehe

p/s Nana minta izin Umi Qi nak amik link entry nana...nanti nk publish part besday Qi akan dtg...TQ nana...sayang nana... :)

mizzura said...

nana..sori lama tak singgah sini..dah dok klang valley eh...

Cik Puan Rara said...

alaaa ruginya xg.kalau xleh jumpa nana~ hehe.kat kl ni mmg selalu xde air.tension~

Fifi Nadhrah said...

meriahnye besday.. rugi fifi tak pergi.. sbnrnye fifi malu nak join sbb semue gojes2.. :) hihi.. ngade2 kan.. mines wellness memang best.. tapi adik tak pernah bg tido situ sebb die praktikal kat situ.. biase la kan.. kalau tempat kite g hari2.. memang macam tu.. tetibe tengok gambar kat sini teringin.. kene pulak time big bad wolf.. lagi heaven..

Puan Ida said...

ai
salam perkenalan dari saya ye
jemput singgah blog saya
umielman.blogspot.com

~Lieza~ said...

Nana...husben liza pn sama...tp ntah nape kt bday Qi tue dia pn OK je...huhu... Dpt gak jmp Nana in person.. Cantik orgnya.. =)

adianiez AIDA said...

mines wellness hotel. aida da menginap situ :-) nice place...

sweetlavender86 said...

rinduu kt mines!hahah tempat wajib bdk uniten melepak..especially tgk wyg!hahahaha

Mimy Hamid said...

jumpa gak nana finally...nana cantek

ariyona Febly said...

if u come to bali dont forget to review our villa
http://clubresidencecanggu.com