Tuesday, October 29, 2013

Farish's Territory: Playroom

ampunnnn mmg entry berlambak la pasal progress rumah sbb insyaAllah pertengahan bulan 11 nanti nak masuk dah...almost complete, ada sikit je lagi nak touch up...

hari ni nak tunjuk TEASER bilik ayish je sbb baru 20% siap...bilik ni akan dijadikan playroom sbb ayish masih tido kat bawah ketiak mamanya lagi...

pemilihan warna utk bilik ayish ni BIRU + KUNING...kalau korang baca entry i sebelum ni pasal laundry area, mesti korang perasan warna tu sama je dgn bilik ayish kn? sebabnyaaaa cat yg i beli utk bilik ayish ni 7 liter so memang byk giler lebih, dah cat laundry room pon masih ada lagi lebih...i pilih combination blue + yellow sbb i rasa warna ni unisex, sesuai utk baby boy & girl...
gigih i dgn adik2 cat stripes tu...sumpah serik dah nak buat stripes kecik2 & byk2 gitu...penartgiler okey!! nak tercabut kaki panjat tangga tau...camni la hidup org yg jumpa laki sebulan sekali, kena buat sendiri...nak tunggu laki balik rasa lama sgt la pulak *dasar tak menyabo* wahai ayish, silalah appreciate apa yg mama & mommy kamu buat yer, kalau tak suka pon warna ni sila buat2 suka! setitik peluh mama ibarat errrr errrr ntah!

kat sini i akan letak segala mainan & buku ayish...i akan letak trofast cabinet yg beli kat ikea, meja latt ikea, carpet ikea, rak zirafah dia, eh macam2 la lagi...cadar pon tak letak lagi tu & i plan nk turunkn sikit katil tu kasi dia boleh duduk...insyaAllah weekend ni blh siap kot, tinggal lagi langsir je tak ukur & jahit...hihi
utk bilik ni sebenarnya i tak beli pon lagi almari baju...penat usha, tapi tak jumpa yg berkenan di hati...i akan gunakan furniture yg sama warna dgn baby cot tu, warna beige...korang ada cadangan atau nampak mana2 kedai yg jual tak? 

ok la, tu je nak cerita, fuhhh lagi 80% banyak tu!

30 comments:

PinKy MoMMa said...

dulu abg long pun request cap katil mcm khemah tu tp bilik tu kecik jer huhu..lupakan..

ni pun tak comel dah bilik aish..tunggu sepenuhnye mesti comel lg hehehehe

SweetLikeWhat said...

lawa nana...kretip sangat..
asri berkenan tengok lukisan tuh..haha

Aeen said...

cantek bilik ayish...x sabar nk tgk siap sepenuhnye...:)

MamaAliya said...

siyes sangat cantik bilik ayish..

Aty_Fared said...

Ni lago sorang tunjuk sikit2...hhaaiihh...tak sabar gak nak tngok hasilnya...

Chekgu Azrine said...

Kompem cantik!!!!

Fizah said...

comeyyyy sgt frame tuuuu

cikpingu said...

jeles bganda2 dh ni nana..hahahaha

Allene said...

nana... lin ajak husband cat bilik hafidh ala2 cmtu kan... dia tak nak... huhuuh sakit hati. dia kata tak payah susah2.. beli je wall paper... T__T
tp sampai kesudah xde pun belinya... liat laki aku tu..

ayahmamilisa said...

yeay yeay tak sabar jugak..
memang gigih abis nana cat sendiri ngan adik bilik ayish..kalo dd memang tak segigih itew..harap kat cik abang je la..hehe ;)

♥ ROS ♥ said...

Gtau kat asben nak stripes mcm tu dlm bilik anak, asben ckp hmmmm... Xtau lah dpt ke x :p

Cantikla bilik ayish, ros pun tringin jugak nak wat bilik playroom ni... :)

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

waaa cantik bilik baby dear ..warna pun menarik ..tak sabar nak tunggu entri yang seterusnya ..

chayok2!!

S.n.Fariza said...

CNTIKNYA :)

Siti Nursyamimi said...

mesti cantik giler ni nnt..xsabar nk tgk..next entry plssss...hehe

Rizziela said...

cantiknyer..

mcm mana nak cat colour mcm tu ek

Umi Qi said...

Gigih sungguh nana ngan adik2 cat stripes tuh...perghhh hebat!.... kalu Umi Qi sure femalas nih nak hadap satu2 ampunnnnnn...maybe kertas dinding jadi pilihan hehhe

soleil m said...

salam nana. i'm one of your silent readers. been following your blog dari zaman awak tak kawin until la farish dah besar ni. hehe!

love reading your blog about the house progress. excited tumpang sekaki! :D

may i suggest something? i think kalau cot & almari kaler putih suci murni lagi kebaboom rasanya. masuk dgn yellow & blue & will make the room wider & ceria. it's just my humble opinion. sorry ye kalau terkasar bahasa :)

NuRuL said...

cantekk!!

theninthalphaberts.blogspot.com

nurul izayani said...

Nana..cantiknye!!!

Tp kn kalu katil ayish tu warne putih lg lawooooo..hihihi

Cik Emie said...

Lawanye color! Sila make sure next entry sal playroom ok :p

Mimy Hamid said...

kat ikea nya almari budak tak minat ke

Hana Soffelia said...

baru teaser, dh nampak cantik ok... tak sabar tgk hasil sepenuhnya..

ctmah said...

berharga tau peluh setitik tu..hihi

Fifi Nadhrah said...

cantinye.. nanti mesti farish takmo tido dengan mama da.. demi menghargai usehe mama mengecat..

lily lotus said...

phewit! bertuah ayish dapat mama kreatif. hai salam perkenalan :)

gLazsLiper said...

best!

thezaila said...

cantiknya la hai bilik.. lucky aisyh dapat parents yg rajin + gigih!!!

Fifi Nadhrah said...

fifi singgah lagi.. tak puas tengok deco rumah nana..

e k i n ♥ y u s r i said...

Nana, ekin xde no fon nana
ekin ade email draft utk kufi tue
pilihlah warna mane nana nak ea...

ekin x on fb
tue xleh pm nana

Anonymous said...

sis...mn nk cr stencil yg cun2 tu ? tq