Sunday, October 20, 2013

TEASER: Dining Room

dining set sampai hari yg sama dgn bedroom set...dining set ni pon mcm bedroom set, i beli masa expo perabot kat kuantan...yg ni drp CASARANO, i memang dah lama aim marble table...
i sengaja pilih yg simple sbb ceiling dah sarat...kerusi pulak bebas utk pilih mana2 design...i pilih 4 design warna putih & 2 design lagi warna cream utk letak kat hujung...saja pilih lain sikit, mix & match gituu...hehe

besar jugak ruang kosong sebelah meja makan ni (dinding putih tu)...nak tolak ke tepi takut tak center dgn chandelier tu pulak...sepatutnya siling kapur tu i buat hujung sikit kn? baru luas sikit ruang, tapi dah tersalah buat takleh nak kata apa la...pasrah pasrah! 
masa ni masih tiada bunga di atas meja, tiada painting frame di dinding, tiada lagi wood panel bawah cat momento tu, dan tiada lagi frame kayu kat pintu tu...
sekarang ni bunga dh settle & painting belum gantung betol2 lagi...tunggu panel kayu tu dah pasang nanti i akan review sepenuhnya ok...hehe
i jatuh cinta dgn idea botol ni...semuanya gara2 i pegi SSF & tengok macam tengah "in" idea bunga dalam botol ni...nampak moden & unik kan? nanti i nak beli lagi tp nk beli botol yg besar sikit & dulang silver utk lapik bawah botol2 tu...banyak sgt2 yg i shopping kat SSF baru2 ni tapi tunggu yer nanti i reveal...surprise! hehe

i beli yg 6 seater je sebab ruang sgt sempit...masa ni sofa tak masuk lagi, sekarang sofa dah ada aduhhh padatnya rumah! rasa semak la pulak...nampak tak ada plastik atas lantai tu? haaa sofa sampai area tu la, bengkang bengkok laluan dalam rumah i ni jadinya......tiba2 rasa nak ada rumah banglo...hohoho

31 comments:

PinKy MoMMa said...

cantik sgt nana..botol tu idea yg menarik hehe..tak terpikir pn sblm ni ;)

Puan Asfiza said...

Casarano? Tmpat kje lama kita la sis..situ memg jual meja marble smpai 10kaki pn ada..kita pn ada beli kerusi kt casarano msa kje dlu..hehe..kerusi buat hiasan dlm blik msa khwin.

Chekgu Azrine said...

akk yg excited!!
tak saba nk tgok semua area..hehehe

SyimaSyaz said...

aahhhhhh jeles!
kbai

Anonymous said...

Sama cam dining table sy..tp beso sket amik masa masa promo kat casarano murah giler, siap ngan 6 kusi baru rm2.7k..bebaloi2! ;)

cik hani said...

lawa nya...suka dining set ni..

S.n.Fariza said...

Cntiknya...

Fizah said...

bunga dlm botol tu kreatip bangat...pastu warna bunga tu kena sgt dgn frame yg nmpk sikit tu,..

cikpingu said...

canteknye dining nana.... nnt dh pnuh deco2..btmbh cantek la...

puansazusarin said...

Cantiknya nana..makin xsabo nk msk umah sndri...

Cik Puan Rara said...

Alaaaa xpe na.nt dh siap sepenuhnya mst ok.mst u boleh adjust sana sini.i trust u.gerenti malatotops.raya tahun depan open house umah u.hahaha

Cik Puan Rara said...

Alaaaa xpe na.nt dh siap sepenuhnya mst ok.mst u boleh adjust sana sini.i trust u.gerenti malatotops.raya tahun depan open house umah u.hahaha

Zimie said...

ohsomygod. cantiknya nana!!! ok dining table marmar. tak penah masuk dlm wishlist. bunyik cam mahal :p haha all the best nana. suka la i tgk. post la lagi nnt weeee

Hayatie Hashim said...

Cantik! :)

julie hussin said...

Slm kenalan....
juliyana-hussin.blogspot.com

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik!
kat umah, ekin pon gne botol2 utk letak bunga
tp ekin gne botol soya je
hehehe

shura shushi said...

cantiknya u..!

erin said...

nana kat dinding sebelah meja makan tu nanti pasang built in kabinet ada jual kat ikea, boleh letak water dispeser yg cantik dgn cawan cantik2, dlm kabinet boleh letak set pinggan mangkuk..rin dh berangan gitu sbenarnya..hahaha..tp mcm sempit je umahku untk direalisasikan

Allene said...

cantik la cat momento tu.. nana mhal tak.. lin ngn hubby bru berangan nak cat kat living... =)

ayahmamilisa said...

canteknye dining table nana..dd pon dah lama aim nak dining marble camni tapi blom ada rezeki nak beli..tunggu rezeki datang bergolek..huhu..

TiranaAduka said...

nampak simple tapi elegent..

♥ ROS ♥ said...

Candelier tu... Cntik sgt,,
Kita guna lampu philip jer..hahaha
Ruang ros sempit, tp asben gagah nk amek meja 8 :(

Umi Qi said...

Susunan bunga dlm botol satu idea DIY yg so so so cun!....see nana nih pandai DIY tau...suka cara susunan cm tuh nana...terbaik!

Hana Soffelia said...

wah, cantiknya nana. Nanti kalo ada rumah sendiri, mintak curi idea nana ye design2 yg hana berkemampuan. Tambah2 tang hiasan bunga botol tu.. sangat sukaaaaaa.. Nana, nak g jln2 kemaman tgk umah nana boleh? hahaa tak nyabar..

SweetLikeWhat said...

sangat lawa nana!!!!terpegun!!!

Mimy Hamid said...

cat momento itu yang buat lawa dan botol tu...terbaca ig nana...husben komen botol tu heheheh ...lawak

adianiez AIDA said...

sungguh cantik !
aida pun minat combination of white, beige, coklat, gold... :-)

Shakina Farhan said...

nak cakap mcm erin ckp..hehe..tepi tu buat built in..hehe..i sllu jeling2 kedai tu bila nak pegi tc @ tanjung lumpur! hahaha..expo kemarin pun die ade..

Fifi Nadhrah said...

fifi pon macam tersuke bunge dalam botol tu.. nampak lain sangat.. nak tiru.. hihi..

Arina Yusof said...

I have same painting like u. U beli kat bali ke? I punya tak gantung lagi sebab tak beli lagi kayu untuk frame. Boleh share dgn saya awak bli frame untuk staplet canvas painting tu kat mana? Tqqq

Anonymous said...

dining table macam ni everage berapa harga ye...tengah mengumpul duit ni..hehe