Sunday, October 27, 2013

TEASER: Laundry Room & Ironing Station

semalam hampir 12 jam i kerjakan rumah! dari kul 9am sampai 9pm i duk bersihkan rumah baru & assist pak sedara yg tolong gantungkan frame, cermin, rak semua...itu pon byk lagi tak settle! sambung hari sabtu minggu depan pulak pakcik i cakap...
laundry area baru 80% siap...sebenarnya laundry room ni lantai tak cuci pon lagi tau! sabun basuh semua tak beli pon lagi...hehe
hodoh kan external wiring & piping tu? mcm i pernah cerita sebelum ni, area yg i extend ni dlm kategori low cost, so apa yg i expect kn? sbb tu i cover dgn rak & hanger kat bahagian external piping tu...

label takde lagi, lapik kaki pon belum letak lagi, laundry rack ikea tu pon x pasang betol2 lagi sebenarnya...susun ni semata2 nk amik gambo je, lepas tu simpan balik sbb lantai kotor lagi...haha
ini bahagian yg tepi dgn mesin basuh...sudut ni i hias dgn frame & bunga je...ada plan lain sebenarnya utk sudut ni, tapi bukan nak buat sekarang la...hehe...curtain blind pon belum pasang lagi...blind dah beli cuma tak sempat nak pasang semalam sbb badan dh flat giler!

nak cerita pasal ironing station pulak...masih dalam laundry room, cuma kedudukan dia kat hujung sikit...laundry room i ni agak besar jugak (bagi i la), jadi i manfaatkan segala ruang yg ada...ironing station ni pon belum sepenuhnya siap...
wall mounted ironing board dah siap gantung, i akan review pasal ni dlm entry khas nanti sbb ramai yg email, pm & whatsapp tanya pasal covertible ironing board ni...sebelah dia tu iron holder, i beli kat ikea...
sebahagian drp dekorasi...macam syok je nak menggosok kat sini kan? hehe...kipas angin pon ada pasang kat ruang ni...
tempat untuk gantung baju yg dh siap gosok...best tau decor2 ni...tak sabar nak siapkan sepenuhnyaaaaa!

nama pon teaser, jadi i cerita & tunjuk sikit2 je la k...nanti i akan review sepenuhnya bila dah complete...nanti i akan cerita pasal cat, tiles & barang2 yg i beli tu kat mana TAPI plz jgn tanya pasal cost sbb i dah tak ingat! hihi...tak banyak pon, 20% je lagi nak siapkan...

28 comments:

S.n.Fariza said...

Cntik oiiii. cpt review pasal iron tu k. nk wat something ni. ehehehe

cik hani said...

cantek..teaser pun dah suka nak baca..

UMIE SUE said...

nana..cantiknyeee warna dinding tu..sukkeee

SweetLikeWhat said...

lawa nana!!!!!terbaik!!!pengsan bangun balik ku menengoknyeeeeee

♥ ROS ♥ said...

Alamak ros xpikir lg ruang ni....jelesss ahhh :p

nurul izayani said...

Cantiknye! Ur insprired me unt ada laundry room! Haha..

puan.mila said...

Apesal lawa sgt ni?? Nti nk g umah u nak tgk semua ruang boleh? Hahaha

Nadt said...

Cantek woooo..jelesssss...bila la nk dok umah sendiri ni macam2 ble buat

aThidEaN said...

Cantik tp jujur i jelezz huhu..nk umah sndiri jugakkkkkkk....

Aty_Fared said...

Oohh boleh buat contoh idea nnti..tp I nyer dobi area mmng kecik..yg ni besar n selesa.. :)

Umi Qi said...

Cantik sgt nana...suka tgk u deco...mmg tgn berseni...buat apa pun menjadi

Allene said...

besarnya laundry... i jeles u.... lin punya laundry nak jalan kena kempiskan perut... huhuuhuh

IeRA said...

cantiknya.... pandai tuan rumah deco

PinKy MoMMa said...

luasnyer ruang dia..akak nyer join ngan dapur jer hekhekhek..tgh fikir camner nak mencantikkan ruang itu..uhuks

Mally said...

Cantiknya Laundry room Nana...
I pun dah cadang kat hubby utk beli convertible ironing board tue...
Xsabar nak tengaok full deco kat rumah Nana...

cik puan aini said...

lawo oit nana!

Rizziela said...

Adoi..membakar la.. loundry room pun dah best kan..blm yg lain2 lg tu

mrs kayrul said...

kemas dan teratur jer...berseni sungguh

MrS dOdOt_ShyG said...

giler laaaa.. mmg terbaekkk!! gile i tgk pic u nana.. cpt sket complete sumenye ye.. pastu tunjuk gmbr bebanyak.. bleh jd inspirasi i nnti.. hikhikhik.. :))

Haslinda Sadiken said...

waaa..cantik laa..x saba nak terjah nie..heheh

Azura said...

cantik dan praktikal! best nyaaa!!!

Fizah said...

gaaaaaaaa.....kahhhgummmmmmm.....

Hana Soffelia said...

dah cukup cantik dah nana oii bahagian laundry tu.. nana, tempat gantung baju lepas iron tu beli kat romantika jugak ke?

Mama Damia said...

cantik...

Chekgu Azrine said...

cantikla sis..jeles..hahaha

Mimy Hamid said...

geram geram ruang laundry menarik..tak rasa bosan la nak mendobi hehehe...

veesakura said...

nana, speechless tgk. cantik!

Fifi Nadhrah said...

tak sabar nak tau pasal iron board tu!~