Sunday, October 13, 2013

Teaser: Master Bedroom & Shopping Di Romantika

ehemmm cerita pasal progress rumah ni kan, hubby dah sound jgn kerap sgt share sampai details sebab takot org duk mengata kat belakang (i harap sgt2 sesiapa yg follow instagram & baca blog i ni takde yg hati busuk, semua baik2 je)...hubby ckp nak share boleh tp tunggu la semua siap, ni tiap kali org hantar barang, tiap kali tu la i upload kat IG...wakakakaka ampunkan kekilafanku! yup i'm soooo excited sampai lupa kot2 ada yg tak suka dgn apa yg i share...

jadi utk cerita yg simple2 pasal rumah, i akan cerita hari yg kurang readers (biasanya weekend la) & i takkan paste link kat facebook...nasib je la siapa2 yg baca, hihi...i bukan apa, memang suka share macam2 benda dlm blog ni dgn harapan dapat la bg info, idea & inspirasi kat readers tapi kita taktau penerimaan org macam mana kn?

bedroom set dah sampai hari khamis, ini set drp ROXXI...besar ok! hari tu cakap ukuran lain, sekali sampai semuanya lebih 1-2 kaki drp ukuran asal...memang sempit la bilik, side table dpt letak satu je..tapi takpe, side table lagi satu tu boleh buat hiasan kat family hall, sesuai jugak i tengok :) yg penting i jatuh cinta dgn set bilik tido ala-ala mak datin ni bak kata kawan2 dlm IG...kahkah
bilik tak cat pon lagi sebenarnya...nanti dah siap semua baru i review k...langsir pon takde lagi, bench sofa pon tak letak lagi, eh banyak la tak letak lagi....
*********************************

semalam i pegi romantika area paka sebab konon2 nak cari bunga orkid...tp hampa orkid kat sana tak secantik orkid kat SSF, tak nampak hidup...tapi kat SSF tu mahal beno sampai setangkai RM20 uols! agak berkira la jugak nak beli orkid plastik mahal macam tu so KIV dulu yer...
frame kat sini cantik2 & murah ok! i ada beli 4 jenis painting frame harga RM10/pc utk letak kat laundry room...  
siapa yg suka english cottage style, sini memang tampat yg sesuai...mcm i tak brp sgt dgn cottage style, jadi ada benda yg i suka & ada benda tak brp suka...kebetulan diorang tengah buat stock clearance so harga sgt2 murah! 
i suka frame kat sini! murah kn? haruslah ku rembat jugakkk...i beli utk deco dalam guest room nanti je...guest room hajatnya nak buat ala-ala english style gitu, combination white and pink *walaupon katil utk bilik tetamu tak beli lagi lalalalala*
suka jugak pasu ni...kalau letak bunga hidup cantik kn? tapi tak beli pon, tunggu dah masuk rumah nanti baru fikir sebab nak deco mini landscape *kononnya la padahal rumah takde tanah* 
semua ni i rembat utk deco laundry room...hajatnya nak beli wall shelf IKEA je tapi nampak macam yg ni lagi cantik je utk susun sabun2 nanti, nak gantung kat dinding atas washing machine & laundry basket...tamak ko sampai 3 iols beli! matching dgn side table tu kn? itu pon utk laundry room & atas dia nak letak bunga putih dalam pasu yg i beli tu...

ok, itu je la :p

25 comments:

Chekgu Azrine said...

Semua cantik..esp set bedroom tu

elle's laaa~ said...

Tak sabarnyeeee nk tgok rumah u da siap deko.. Eh btw kte suke jeee klu kak nana update psl umah, xde pon rse cemburu or watsoeverrrrrrr.. Lagi bg inspirasi ade laaa.. Hehehe..

key-na 7 said...

K.nana cntik suke bce blog k.nana...byk info..balance sharing mcm2.. suke..mmg inspired sgt evwntho mybe lmbt dpt cmni..hihi

S.n.Fariza said...

Nana.. beli karpet ros kr ner?

atiqah arshad said...

instagram nana name apa ek? nak follow...=)

Fizah said...

feeewwwiiittt,,,:)

.ieLah. said...

nana... murah heh satu frame rm10?? ayoyo.. teruja i!

ReYNa said...

wahh.set bedroom dia besar!mmg english style ni.hihi.apa nama ig?nk follow gak

ctmah said...

owh katil!

Wawa said...

baru cadang nak terjah romantika sbb tgh ngusha rak yg utk bunga2 tu...
scroll atas balik, lokasi : romantika paka...paka tu kat mane...
pastu baru teringat minah ni duk kemaman...remuk hati gue blk....haha..:p

♥ ROS ♥ said...

Suka katilll... Hehhehe..
Xpe lah org ckp belakang, org tu dpt dosa..ekekkek :)

Fifi Nadhrah said...

lantak kat orang la.. boleh tak macam tu? mulut orang bukan boleh tutup.. asal kite bahagie kan.

~Lieza~ said...

Suka set bedroom nana.. Nana mmg suka painting ek? Rasa byk dh painting yg Nana beli...hehe

nurul harnani said...

i tgk bedroom u dlm IG rasa nak nagis. hahaha cantik gile.

taste u memang curlass:)

Anak Lebah Comot said...

memang cantik tau katil tue...

Ayie Abas said...

cantik2 deko rumah...

slmt hari raya aidiladha. :)

Huda Luna said...

huda lagi tertunggu nana update ade la! nana update tauuu selalu
inspirasi utk huda
rumah dapat 2015
lambatt nye lagiii!

Byzura Mj (By) said...

Nana, By pun macam tu...excited maybe sampai nak share kan? Tapi kalau ade hates biarkan je la kot. Huhuhu. kita bukan cari gaduh pun dan nak menunjuk. Hati ikhlas nak share kegembiraan hehehe

Wan Afzan said...

sila share semua2 k nana! best!

Zuraidah Butang said...

takleh kerap post...sharing kan caring..hehe..tp hari tu..i pun post bile sume dah siap...ni pun tunggu siap deco sume br start pos blk...takut la jgk kan

Mally said...

Hai kak Nana
salam berkenalan...
Sungguh teruja baca blog Nana (lahir thn 87 ker kalau ye kita sama umur)sebab sayapun tgh mencari inspirasi nak deco rumah sbb baru beli rumah & xda experience langsung... Blog Nana sbg rujukan byk menolong org2 cam sy... Anyway nak follow blog Nana utk nak dapatkan byk lg info ttg deco rumah... Tolong sudi share ye

SweetLikeWhat said...

nana update lagi..tak sabar nak tengok laundry area..nak kutip idea..haha..anez igt nak extend belakang nih..tapi tahun depan kot..haha

btw set katil sangat lawa!!!

Shakina Farhan said...

nasib baik ade instagram & watsapp nana..nanti boleh la roger2 kl ade info yg xdpt nak share kn..skg pun rse takut2 je nk share sbb penyakit al ain tu..huhu..hrp2 xd la kan..

Hana Soffelia said...

wah, laundry room pun Nana deko hebat2.. cayalah Nana, kagum habis ni.. btw, tak silap kat kuantan pun ada romantika. Nanti blh la tgk2 kat situ jugak.

Ok, next progress plssss! hahaha

Mimy Hamid said...

tak sabo pulak nak tengok deko wall shelf dobi pic last..cant wait..cepat sikit update